Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 67-ма тема

  • 114 578
  • 733
# 720
Тайна,  аз използвах рецептата на Наталина. Според мен в микровълнова е добре да се използва форма с дупка по средата - може да се сложи стъклена чашка по средата на йенски или порцеланов съд, за да се изпече равномерно. Формата не трябва да опира във вратичката и да се върти свободно. Успех! Peace

IKAFETO, благодаря! И аз набрашних черешите, даже два пъти ги овалвах в брашно и така си останаха - отгоре!

Упс, видях, че tutulina вече е обяснила подробно!  ooooh!
Виж целия пост
# 721
tutulina , сърдечни благодарности !  bouquet
Виж целия пост
# 722
момичета искам да попитам тези които,са приготвяли картофките по гръцки ,усеща ли се майонезата и киселото мляко или като се препекат  няма и помен?
съжалявам за глупавия въпрос но не ям кис.мляко и майонеза а карофките изглеждат невероятнооооооо Rolling Eyes
Виж целия пост
# 723
момичета искам да попитам тези които,са приготвяли картофките по гръцки ,усеща ли се майонезата и киселото мляко или като се препекат  няма и помен?
съжалявам за глупавия въпрос но не ям кис.мляко и майонеза а карофките изглеждат невероятнооооооо Rolling Eyes


Не, накрая картофките остава само на мазнина, но тука там има парченца, на вкус подобни на извара или сиренце. Много са вкусни, мъжът ми каза, че това са най-вкусните картофки, които съм приготвяла.
Виж целия пост
# 724
Благодаря ти за бързия отговор Hug
Виж целия пост
# 725
Много вкусно е всичко. newsm51
За всички с уважение за творенията ви. newsm51
И при нас  таратор,свинско с бакла/Пепи ме изкушава/ и за десерт ягоди




Виж целия пост
# 726
Пълно с вкусотии тук! Heart Eyes  chef  bouquet

Понеже ме е прихванал експериментаторски дух, та пробвах да си направя домашна заквасена сметанка. Малко по-редкава стана според мен, но пък има вкус на сметана много повече от тази в магазина. Другото - телешко със зеленчуци на яхния, мекици, хляб със суроватката (рязах го току-що изваден от фурната) и вкусните печени картофки.

Виж целия пост
# 727
Лабрексче, моля те сподели за сметаната  Praynig
Виж целия пост
# 728
Лабрексче, моля те сподели за сметаната  Praynig

Илиана, аз доста се чудих сметана ли е това или не, прави се все пак от простокваша, както я наричат, т.е оставено на топло прясно мляко и пресякло се, но  понеже имах повече прясно мляко, реших да пробвам. Малко по-рядка е от тази, дето я помня руската от едно време, но пък вкусът е много по-сметанов от на купената. Хареса ми! Peace

Рецептата:

Взема се домашно мляко. Нагрява се до 37-40 град и се излива в подходящ съд. Например пластмасово шише. Покрива се с плътна марля или салфетка от плат.Отгоре е добре да се сложи още нещо, за да не проникнат киселомлечни мушички (това буквално го превеждам, хич не ги знам какви са). Може да се затвори с капачката на бутилката.
Оставяме да стои и да прокисне по естествен начин. Става за ден-два, а зимата и за 4-5 дена. Не се разклаща бутилката.
Когато цвика или течната прозрачна част стане 1/4 от общия обем, значи е готово. Върху широк съд слагаме цедка, постиламе с марля и изливаме съдържанието на бутилката. Оставяме към 2 часа да се отцеди цвика, суроватката (не съм много наясно с тая терминология). Получената зърниста маса разбиваме с миксер за кратко, става гладка и оставяме в хладилник да се охлади около половин час.
Правих я почти по рецептата, изцеждах първо в двойна марля, хвана ме страх да не изтече всичкото, но се наложи да я разгъвам на единичен слой, бях сложила върху гевгир. Моята изглеждаше не чак толкова зърнеста като на снимките на авторката, разбих с миксера и сложих в хладилника, след време се беше посгъстила. Не знам дали си струва да се прави, но толкова ми хареса на вкус, страшно ми напомни сметанката от времената на СССР, дето много я обичах тогава и добре, че пробвах.

Ето и рецептата стъпка по стъпка.

Виж целия пост
# 729
Ее, златна си   bouquet Много благодаря, че сподели технологията! Записвам си я и ще я пробвам, но на село  Flutter
Виж целия пост
# 730
Ее, златна си   bouquet Много благодаря, че сподели технологията! Записвам си я и ще я пробвам, но на село  Flutter

Най-добре така, доколкото схванах млякото трябва да си е истинско мляко, даже моето беше варено в млековарка, не знам до колко градуса се нагрява в нея.
Виж целия пост
# 731
От мен - Макарони на фурна, Хачапури (Khachapuri) и Сникърдудъли (Snickerdoodles).

Виж целия пост
# 732
ееее, какво става сега, седим на 49 стр. и никой не иска да качва? Всички чакаме новата тема  Joy

айде аз ще пусна тук салатата, че днес имам повече материал  hahaha
домати, зелен лук, пресен чесън, каперси и козе сирене

Виж целия пост
# 733
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия