Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пешеходен туризъм във Витоша

  • 41 856
  • 57
# 45
Скоро бяхме с кола на Витоша - до ТВ кула и Копитото - ресторанта. Направи ми впечатление, че има много отбивки и много маркировки, но не зная коя пътека до къде води и какъв е маршрута.
Още в началото на пътя - мисля, че пишеше "тихия кът" на табелата или да е било под него - имаша много спрели коли около пътя - явно от там започва някакъв маршрут - може ли малко повече упътвания и указания - по този път какви пътеки - по полегатите ме интересуват - и за колко време и до къде ходят?
Виж целия пост
# 46
"Тихия кът" е заведение/мотел. От него се стига до чешмата "Бялата вода" над Княжево, по сенчеста алея, за около 30 минути (може и по-малко да са).
Виж целия пост
# 47
Само този ли лифт работи в момента?
Коя е цената за най-високата точка?
Този до Алеко активен ли е?

https://www.vitoshaski.com/summer/lifts/prices
Виж целия пост
# 48
Кабинковият е до Алеко (Симеоновски лифт), седалковият е Драгалевският лифт. Не съм чула да не работи някой от тях.
Виж целия пост
# 49
Ахаа, ясно, а да споделите идеи за връщане не по същия път , но да не се слиза много по стръмно?
Виж целия пост
# 50
Препоръчвам пътечката от Алеко до х. Физкултурник. На 2-3 места има снежни езици, но се минава. Скоро сигурно и те ще се стопят. Почти равно, а гледката е уникална. Ние после хванахме на обратно към Черни връх по колчетата и слезнахме по пътя на ратрака . Иначе от Алеко се тръгва по алеята зад барачките и въжената градина. Жълта е маркировката. Не може да се сбърка - само на едно място се разделя и трябва да тръгнете на дясно и да вървите под Резньовете. Като се достопи снегът става и за малки деца. Около два часа с небързо ходене е до хълмчето над Физкултурник. Гледката наистина си заслужава! Sunglasses
Виж целия пост
# 51
Има ли актуални маршрути за екскурзионно летуване с деца на Витоша? Всеки ден преход, всяка нощувка в различна хижа, с хранене.
Виж целия пост
# 52
Може ли с количка да се разходим над Княжево? Ходила съм като дете и не помня много...
Виж целия пост
# 53
Идеи за маршрут с минимална денивелация? С обществен транспорт.
Виж целия пост
# 54
До Златните мостове с рейс, после до х Момина скала около 30 минутки май  newsm78, и после тръгва една пътечка зад поляната, през гора, почти равна, към х. Камен дел - още около 40 мин. Времето е ориентировъчно. Същата пътечка продължава към заслон Кикиш и по-натам към едни много приятни морени с изглед към Софийското поле. И май стига до Бай Кръстьо, но аз съм ходила само до морените. Иначе от Алеко до връх Камен Дел, също е почти равно по платото. А гледката горе си заслужава.
Може и от Алеко към хижа Физкултурник. Пак е страхотна панорамна високопланинска обиколна пътека, без особено изкачване. Peace
Виж целия пост
# 55
Лека пътека е Симеоновски езера - Драгалевски манастир. Както и панорамната пътека Железница - Бистрица.
От Голи връх за Златните мостове, през пл
Платото, също.
Виж целия пост
# 56
Има ли актуални маршрути за екскурзионно летуване с деца на Витоша? Всеки ден преход, всяка нощувка в различна хижа, с хранене.

Трябва вече да тръгваме, а такава информация не намирам.
Виж целия пост
# 57
Темата е стара но ето нещо свежо - https://develop.bg/, има няколко пътеки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия