Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отзиви за Invisalign

  • 145 265
  • 1 013
# 945
Повечето стоматолози имат специализации в чужбина. Дали в Италия, други във Франция....И завършени различни курсове.
Не е много определящо това, курсовете визирам.

Иначе в сайта на инвизалайн се виждат лекарите, оторизирани да го практикуват лечението.

От там нататък всеки избира на кого да се довери.
Виж целия пост
# 946
Да имат. А ти прочете ли конкретно за Мисова, или наизуст се изказа? Няма друг в България, който може да се похвали с голяма част от постиженията й.
Виж целия пост
# 947
Аз за тази лекарка не съм се изказвала.
Принципно изложих това, което знам.
Виж целия пост
# 948
Аз пак казвам, че не виждам жената да е ортодонт, там където си е написала биографията. Иначе в сайта на Инвизалайн не знам как се подава информацията. Сигурна съм, че е супер успешна, има много доволни пациенти итн, но за специалността не съм супер убедена аз лично.
Изобщо тоя дълъг пост ми идва много объркан, честно казано.
Виж целия пост
# 949
Ох, няма значение. По това време и с други спежислисти оттодонти се консултирах, възможно е да съм се объркала. Бях афектирана от вчерашната атака от този специслист, за това, че не сложих инвизалайн при него, а при Мисова. Дори само заради това никога не бих се лекувала при него. А че може да е добър, възможно е. Със сигурност има и други добри, кскто и много недобри. Предложи ми навремето цена 7000, когато при Мисова беше 6000, и още тогава, както и сега, мрънкаше като малко комплексирано момченце, че тя могла да предлага по-ниска цена заради ранга й платина/диамант ли там какво беше. Не че и единствено цената съм гледала. Просто съм потресена от отношението в тази клиника. Гадаят какво била правила с еди-коя си техника, не били чували. Даже ми искат снимки от преди лечението, в началото помислих, че трябват на пародонтолога да види рецесиите преди лечението, сега се замислям дали изобщо му трябва снимки от преди 3 години, какъв е смисълът. Както искате го разбирайте поста. Аз съм спиделяла в предните теми подробно впечатления от консултациите си със специалисти. Останах много положително впечатлена и от Нели Дилкова, но тя няма часове за месеци напред, и затова задействах при Мисова, въпреки че живея в София. Всички останали, които посетих, ме потресоха. Между другото още една клиника в София каза 6000лв за лечение, но отношението и становището им не ми вдъхнаха доверие, няма да навлизам в подробности.
Виж целия пост
# 950
Като цяло е много грозно да се хейтят между колеги наистина.

Иначе наистина цената зависи от ранга.
Виж целия пост
# 951
Аз доста бързо забелязах. На първия месец със сигурност.
Виж целия пост
# 952
Ако мога да съм полезна. Синът ми беше за алайнери на Инвизибъл при д-р Даниела Маркова в София. Доволни сме. Имаше договор с крайна цена. Носенето продължи повече от очакваното, но нищо допълнително не сме плащали. Не пише и нищо за броя на шините в плана,а целта на лечението. За успех е важно постоянството на клиента. Носене 24 част. Махане само за хранене.
Виж целия пост
# 953
При алайнерите има ли го дискомфорта като при брекетите? Получават се рани  в устата и носят ли се след това постоянни шини за да не се разместят зъбите?
Виж целия пост
# 954
При алайнерите има ли го дискомфорта като при брекетите? Получават се рани  в устата и носят ли се след това постоянни шини за да не се разместят зъбите?
Рани не! Може би дискомфорт в началото. И болка от напрежението което упражнява шината.  Говорим за Инвизибъл, защото различните производители предполагам имат различно качество.
Да, след това се слагат шини през ноща ...за да не се върнат зъбите в старото положение.
Виж целия пост
# 955
При алайнерите има ли го дискомфорта като при брекетите? Получават се рани  в устата и носят ли се след това постоянни шини за да не се разместят зъбите?

След всяко ортодонтско лечение се носят ритейнъри, за да се задържи новата позиция на зъбите.

Самите алайнери не разраняват, но понякога има неудобно сложени бутони, които могат да дразнят бузите. Но спрямо брекети определено е по-малко вероятно да имате дискомфорт.
Виж целия пост
# 956
Моля да споделите ваш опит, получавали ли сте леко разклащане на зъбите, не в началото, а към края на лечението? За година и половина никога не са ми се клатили зъбите така, както сега. Не е много видимо, но като дъвча или бутна с език, се усеща местене. Да уточня, че в момента нося алайнерите само през нощта, цял ден съм без тях, по инструкция на докторката.
Виж целия пост
# 957
Мисля, че това е субективно усещане. Аз съм го имала и без ортодонтска намеса. Зъболекар трябва да каже.
Виж целия пост
# 958
Ох, дано... досега не бях забелязвала да се поклащат, макар и леко. Изплаших се, защото само няколко дни пропуснах конец, и като ми кръвна на едно място венеца, река потече 🥶 След две седмици съм при пародонтолог за почистване плюс лазер...
Виж целия пост
# 959
Включвам се в темата, пациент съм на д-р Дилкова и в момента нося 11-тия комплект шини от общо 38 според предварителното сканиране. Никога не съм предполагала, че ще опра до ортодонтско лечение, защото при мен няма видими проблеми при подреждането на зъбите. С времето се появи силно изтриване на емайла на дъвкателните зъби и зъболекарят ми ми обясни, че причина за това е неправилна захапка и дори да попълни с фотополимер изтритото, без корекция на захапката резултатът ще бъде изключително краткотраен, а и новата височина няма да ми е удобна чисто анатомично.
Първо бях на консултация с класически ортодонт, но ми начерта такъв ужасяващ план за лечение, че по-скоро щях да мина на вариант импланти, отколкото да си го причиня.
С Invisalign нещата ми се струват неочаквано лесни, според доктор Дилкова и резултатът към момента е дори по-добър от очаквания. Имам атачмънти, от една седмица седмица съм и с ластици и противно на опасенията ми изобщо не ми пречат. Качеството ми на живот не е пострадало, единствената особеност е, че минах на едно хранене дневно. Старая се да нося алайнерите 22-23 часа в денонощието.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия