Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да похвалим стоматолога си, или Бял списък на лекарите по дентална медицина

  • 382 533
  • 821
# 810
Недоумявам защо не си се стърпяла, но мнението ти е изключително посредствено. В сферата на професионалните и най-вече качествени дентални, а и медицински услуги винаги се заплаща, а каква ще е цената определя специалиста. Всяка жаба според гьола.
И защо трябва да е посредствено ? Всичко зависи от зъболекаря и зъботехника! Преди 20 години си правих металокерамика при обикновен стоматолог с нормални поносими цени и доста качествени материали.
Не са мръднали и досега. Сега ще се наложи да сменя металокерамиката ,заради дръпнат венец и отсега ме е страх от толкова скъпи ,но не се знае дали са  качествени услуги.
Или просто всеки си качва цените както намери за добре! Не винаги скъпото е качествено.
Виж целия пост
# 811
Така е,като няма какво др да каже въпросният потребител.Много скъпо всеки множе да намери.Специалиста -професионалист може и 1000 лв. за пломба да иска. Не е в това върпоса.И да, всяка жаба да си знае гьола,не рекламирайте тук скъпарския си специалист.
Един човек колкото и голям професионалист да е трябва да има мярка и да не се увлича в алчността си.Едва ли гъмжи от наплив при въпросния лекар.В днешно време само печалбари никнат,лекарите са малко.
Виж целия пост
# 812
Това е пазарна икономика,ако някой иска 1000 лева за корона,и му я дават,защо да прави короната за 500?Ако вие искате 5000 лева заплата и ви я дават,ще се откажете ли от тях,за да има за другите хора?
 Това е скъпа цена и малко хора могат да си я позволят.Но все пак,щом въпросния зъболекар има практика,значи му я плащат тази цена.Закона на пазара гласи:Ако не можеш да осигуриш най-доброто качество на най-добрата цена,пазарът ще те накаже!
Сравнение с моята цена-аз вземам 240 лева за металокерамична корона.От тях 90 са за зъботехника и да кажем 30 -40 лева за материали(Използвам по-скъпите А-силикони и вземам отпечатъци с цели лъжици ,а не с половинки,за да пестя материал).Остават 120 лева чисти-обаче -не са чисти,защото от тези 120 лева аз си плащам осигуровки,консумативи,комисионна на счетоводител,материали и реклама,данъци 10 процента плосък и 5 процента дивидент.Изчислил съм,че 36 процента от парите,които вземам отиват за това,което изброих.И какво става-абсолютно чисти са ми 77 лева,които прибирам в джоба си и мога да изхарча.Срещу тях трябва да дам 5 години гаранция!
Сега..ако си наема и сестра....значи няма да ми излиза сметката и короната трябва да стане поне 350 лева,и в някой момент ще стане,ако мога да правя неща,които са уникални,и само аз и моят зъботехик ги можем,нормално е ,да работим по-скъпо и да стигнем до 700-800-1000 лева-пазарна икономика!Това са моите наблюдения от кухнята,от моята практика.
 1000 лева безспорно е много,но ако си много добър и ти ги дават-вземаш!
Виж целия пост
# 813
Нищо не рекламирам. Темата е за хвалби, след като съм безкрайно доволна, защо да не го препоръчам ?! Предупреждавам, че услугите са високоплатени, не разбирам какъв ви е проблема. Човекът е супер способен, факир е в професията си, колкото си иска толкова ще взима. Когато вие достигнете това ниво на специализация, тогава можете да бъдете така категорични. Сега мнението ви стои леко, гледам го как се издига в облаците и не оставя следа.
Виж целия пост
# 814
Нашата ортодонтка Надежда Куюмджиева би трябвало да оглави Белият списък на детските стоматолози! Ще се аргументирам защо - детето ми имаше изместване на долната челюст с близо 2см., проблеми във връзките на челюста и изкривени зъбки. Започнах да обикалям ортодонти за консултации и за лечение. Направихме консултации с около 8ортодонта и 1професор - всички казваха, че проблемът ни е много сериозен и ще се наложи продължително лечение, не дават гаранция за идеален краен резултат, според някои дори се налага челюстна операция - без това нямало да мине! Бях се отчаяла - искаха невероятни суми за лечението. От сайта на Консидент намерих детски ортодонти, сред тях беше и д-р Куюмджиева. Отидохме на консултация при нея - прегледа детото, каза че проблемът е сериозен, но е готова да я лекува. Назова абсолютно ниска цена за лечението, което беше изключително облекчение за мен, защото такава сума можехме да заделим. Подчерта, че тази сума е само, защото детето е със сериозен проблем и аз съм и благодарна до ден днешен, не само за хуманното отношение но и за търпението, вниманието и отличния резултат от лечение! Вече сме без брекети! Детето е със сияйна усмивка, идеално подредени зъбки! Годините лечение, ограничения при носеното на брекетите и най-вече правилната терапия на нашата докторка дадоха отличен резултат! Благодарна съм и, защото избегнахме операция, и не ми поиска нито една допълнителна стотинка за толкова години лечение. Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА д-р Надежда Куюмджиева!
Виж целия пост
# 815
Да, д-р Цветан Пешев е добър зъболекар. И ние ходим там.
Виж целия пост
# 816
Мили момичета,моля препоръчайте ми добър стоматолог в Добрич.Имам два липсващи кътни зъба и се двуомя между мост и импланти.
Виж целия пост
# 817
Може ли мнение за др.Шаранкова(София)?
Ортодонтът ми ме праща на преглед при нея относно съмнение за ставна болка в зъб.
Виж целия пост
# 818
Здравейте! Търся добър зъбоолекар от гр. Пловдив..... Благодаря Ви, предварително!
Виж целия пост
# 819
Може ли мнение за др.Шаранкова(София)?
Ортодонтът ми ме праща на преглед при нея относно съмнение за ставна болка в зъб.
Когато боли ставата, това е ставна болка. Зъбите нямат стави.
Виж целия пост
# 820
Имах в предвид болка от ТМС.
Неправилно се изразих,съжалявам.
Да,оказа се,че болката в челюстта е от тези стави,а болката в зъба е от неправилно кореново лечение на зъб,който сега е с гранулом и трябва да се прелекува.
Но това не ми го каза др.Шаранкова разбира се,а мой близък стоматолог.
Тя ме изпрати на едно скъпо и за мен лично безмислено иследване(фокална дисгностика),което струваше 100 лв......и нищо не се разбра от него по повод причината за болката ми.
Според стоматолога,който ми е близък и скенера (120 лв.)и фокалната диагностика,които ме накараха да направя са били излишни.
Той само по панорамната ми снимка разбра какво ми има.
Внимавайте преди да си дадете парите за поредния преглед на който ще ви изпратят
Виж целия пост
# 821
Здравейте, някой може ли да препоръча добър стоматолог за металокерамика в центъра или Младостите?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия