индукционни котлони-за и против?

  • 50 002
  • 58
# 30
простете за невежеството ми, но....
Кои са керамични котлони?
Виж целия пост
# 31
И аз минах на индукционни котлони-само херметическата бях проверила предварително дали става, но се оказа че мога да си ползвам доста от наличните съдове. Двойката ми е напълно достатъчна, за 10-15 минути съм сготвила.
Виж целия пост
# 32
Интересува ме има ли някаква информация дали тези магнитни полета са вредни по някакъв начин за тялото...например има много противници на микровълновите фурни, дали и за индукционните има такива мнения, знаете ли?
Защото иначе "+"са ясни- бързо, икономично се готви, както и очевидния "-"  че не стават всички съдове
Виж целия пост
# 33
Като всеки уред работещ на принципа на индукция създава магнитно поле близо до него. Но то е с много малък радиус и ако не висите непрекъснато над котлона - няма страшно. Имам и ползувам от 4 години и намирам, че са впечатляващо сотижение на домакинската техника. Не загарят и се чисти лесно. А това е мног важно за мен.
Виж целия пост
# 34
"Против" за индукционните плотове не съществува. Възхитена съм!
Виж целия пост
# 35
аз съм от 9 месеца с индукция,възхитена съм.Нищо незагаря,лесна поддържка,бързо загряване.
Единствен минус че нестават всички съдове,и съдовете за индукция са по скъпи.
Виж целия пост
# 36
Момичета, може ли някой запознат да ми обясни как точно работи този плот, по-точно ме интересува има ли фиксирани по размер зони или принципа е какъвто размер сложа, толкова ще се нагрява, и къде точно се центрират съдовете?
http://www.tehnomix.bg/siemens-eh-675-mv-17-e

Извинявам се за невежеството, досега не съм ползвала индукция, само съм чела.
Виж целия пост
# 37
Нагрява се само повърхността, която е в контакт. Но аз имам една тенджера, която редовно ползувам 32 см и чудесно готвя в нея, въпреки че котлонът ми е 20 см. Просто в началото, докато заври и понижа мощността, о разбърквам честичко, а след като я понижа включвам таймера и за бравям за готвенето. То само си приключва без аварийно. Голяма леснина и пестене на време и препарати са индукциите.
Виж целия пост
# 38
Нагрява се само повърхността, която е в контакт. Но аз имам една тенджера, която редовно ползувам 32 см и чудесно готвя в нея, въпреки че котлонът ми е 20 см. Просто в началото, докато заври и понижа мощността, о разбърквам честичко, а след като я понижа включвам таймера и за бравям за готвенето. То само си приключва без аварийно. Голяма леснина и пестене на време и препарати са индукциите.

Благодаря ти! Да разбирам ли, че очертаните зони не са ограничени, т.е. ако е очертано 25 см и сложиш дъно 18 см, ще се загрява само до 18 см.?
Виж целия пост
# 39
Да, ще се загрява само 18 см.
Виж целия пост
# 40
Донякъде според мен индукционните котлони доста приличат на микровълновите печки. Честотата на електромагнитното поле е по-мака но пък те най вероятно правят същите поразии с храната както и микровълновата печка. Както е известно водата е електролит. Молекулите на водата са ориентирани в клъстери. когато водата е структурирана, т.е. с правилно подредени клъстери, тя лесно се усвоява от организма. Такава е планиската вода в кладенчетата и поточетата. Според мен  електромагнитното поле на индукционния котлон ДЕструктурира водата както и при микровълновата печка. А статии колко са вредни има достатъчно.
Виж целия пост
# 41
Булшит  Sick

Как пък се регистрира точно за да напишеш тази глупост. Даже да приемем, че в микровълновата фурна там нещо си ставало с молекулите на водата, при индукционните котлони тенджерата екранира храната, която се готви, и тя не се влияе от честотното поле. Принципът на индукционния котлон и на микровълновата фурна са съвсем различни - в едното се нагрява тенджерата от електромагнитно поле, в другата се нагрява храната от електромагнитни вълни.
Виж целия пост
# 42
Тенджерата под налягане-как я ползвате на индукционните котлони?Купих я специално за индукционните котлони,но ме е страх да я ползвам.Който ползва да каже, като заври ли намаляте и на колко?
Виж целия пост
# 43
Ами, както и на обикновен (имам тенджерата преди индукционния котлон). Аз слагам да заври и като започне да шуми, намалям (на 4-5та степен от 12), така че да свисти тихо.
Виж целия пост
# 44
Аз имам 9 степени.Като намаля на 3-4 е не става,не се сварява.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия