Чакам есента с черпак в ръка

  • 23 496
  • 743
# 720
Ето една рецепта http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=885
Виж целия пост
# 721
Аз го приготвям така:
Сварявам карфиола на пара. Изсипвам го в тава с малко мазнина и леко го намачквам. Разбивам 3-4 яйца, кофичка кисело мляко, 3-4 с.л. брашно, 300-400гр. сирене, сол и др. подправки - на вкус. Смесвам с карфиола и пека. Когато е почти готово, слагам отгоре кашкавал и галета.
Карфиолът може да се замени с броколи и с тиквички. Вторите не ги варя, а направо ги запичам в тавичката. Става и със замразени зеленчуци.
Виж целия пост
# 722
Ей, броколи много обичам, обаче все ги преварявам.

Някой да пусне нова темичка - примерно Мразя да готвя през есента - 3.
Виж целия пост
# 723
Аз мразя да готвя целогодишно  Laughing Моля ви, съобразете се с мен Joy
Виж целия пост
# 724
пускай тогава "Мразя да готвя целогодишно N-та част" и готово Simple Smile

мъжете готвиха снощи. довечера пак - пъстърва на скара. от мен - картофите за гарнитура. преживява се Crazy
Виж целия пост
# 725
Aко не са детенце и съпруг, изобщо нямаше да готвя. Ама искат да се хранят и с домашно ядене, не ги е срам.
Виж целия пост
# 726
И аз щях да питам за карфиола, защото видях още сутринта, че сте го приготвяли.
Гледам го в магазина - сега нали е в сезона си и се чудех как се приготвя. Помня, че майка ми го панираше и беше много вкусен. Ама суфле - не съм яла.

Детето иска крем супа за вечеря. Дори не правя крутончета, взимам кубети от магазина Blush
Салата ще има, по подразбиране, ама какво друго - още мисля newsm78

Пропуснах ли новата тема или още не е факт?
Виж целия пост
# 727
Който са го научили на готвено, да са го научили да си го приготвя. Това е моята философия, която не е само за манджите.
Аз мога да карам и на суха храна, мога да ям и навън, не връщам и помощ от по-възрастни - разни там свекърви и майки, баби...
Само заради децата понякога се прежалвам, но пък те по вкус май на мен ще приличат.
Виж целия пост
# 728
мдаа, големият се учи да готви покрай баща си, а и вече може и прави някои неща.
Виж целия пост
# 729
Карфиолът го варя, после панирам с яйце и галета. Допълнително правя млечен сос (майонеза, кисело мляко, сол на вкус, копър и малко чесън по желание). Много приятна комбинация, но и доста тежка храна.
Виж целия пост
# 730
И ние го панираме карфиола с млечно сосче  Heart Eyes Днес сме на запечени картофки със сметана и беконче  Peace
Виж целия пост
# 731
И ние го панираме карфиола с млечно сосче  Heart Eyes Днес сме на запечени картофки със сметана и беконче  Peace
Дай подробности,моля Praynig
Виж целия пост
# 732
И аз щях да питам за карфиола, защото видях още сутринта, че сте го приготвяли.


Сварява се на пара/във вода, през това време правиш Бешамел (масло, брашно и мляко - 1 лъжица брашно/1 чаша мляко, количество според нуждите). Като заври 5 мин соса - махаш и оставяш да поизстине. Добавяш 1-2-3... яйца и хубаво разбъркваш. Според рецептата добавяш само жълтъка, а белтъка разбиваш на сняг и после го добавяш - ама това, нали, за който му се играйка. Та... нареждаш карфиола в тавичка и заливаш със соса и печеш.
Виж целия пост
# 733
Ахаааааа, това ли било.
Ще го пробвам, ама не тази вечер. Като отида на гости на майка ми, ще я смая с кулинарни умения, че едно време все ми повтаряше колко съм мързелива.
И имам да й връщам! Grinning
Виж целия пост
# 734
Сварявам картофките нарязани на дребно, отделно режа 1 глава лук, 4-5 гъбки, бекон на ленти. Като се сварят картофките, заедно с останалите продукти ги обърквам със заквасена сметана (днес и малко бира сложих). Слагам всичко в алуминиева форма за еднократна употреба, настъргвам кашкавал и запичам. Стават върхът. Рецептата си я откраднах от Дон Вито мухахахаха  Mr. Green

П.С Довечера няма да готвя  Crossing Arms и утре няма да готвя и..изобщо повече няма да готвя. Милото обеща да ни води на разходка, а от два часа хърка на дивана  #Cussing out
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия