Кога се слагат туршийте?

  • 53 487
  • 260
# 15
lina kaz, огромно БЛАГОДАРЯ!  bouquet
Виж целия пост
# 16
Здравейте ,искам да попитам нещо за приготвянето на сини домати и стерилизирането им.Някой може ли да ми помогне как и колко се варят, ако искам да си направя смес нещо като за гювеч.Надявам се,че задавам вьпроса си на правилното място и благодаря предварително.

За гювеч - нарежи ги на кубчета, посоли леко, насипи в буркани, залей с доматен сок и стерилизирай. Може да им прибавиш и чушки, и магданоз, и бамя, и какъвото там още зеленчук слагаш в гювеча.
Виж целия пост
# 17
Днес сме на вълната на суровата суршия. Цялото семейство се включи, но таткото е най-големия деец.  Peace



Виж целия пост
# 18
Не е ли рано за кисело зеле?! Ние го слагаме като застудее трайно, обикновено края на октомври  Thinking

Искам изпитана рецепта за туршия. Ще слагам само моркови и карфиол. Планирам десетина буркана.
Виж целия пост
# 19
Тарталета, това не е киселото зеле, което слагаме за зимата, а сурова туршия в която слагаме и няколко зелки. За нея си е време. Ние я слагаме по това време. Моите мъже умират за такава... Wink
Виж целия пост
# 20
Искам да сложа печен патладжан в буркани, понеже нямам място във фризера,но не зная колко време да стерилизирам бурканите.Моля някой ако знае да помага.
Виж целия пост
# 21
ние го стерилизираме 20 мин.
Но преди това посолен, за да се отцежда, на наклонена повърхност - поне 2 часа.
Виж целия пост
# 22
  bouquet
Виж целия пост
# 23
Днес сме на вълната на суровата суршия. Цялото семейство се включи, но таткото е най-големия деец.  Peace




Карма...във вашата туршийка има зелени домати,карфиол и зеле(това виждам в бидончето...)....Само това ли слагате?

Аз смятам да сложа и моркови.....

Каква ти е саламурата дето заливаш? (това ми е вторият въпрос) Grinning
Виж целия пост
# 24
Моята любима зимнина, вече няколко години се оказва, че са сушените домати в зехтин на майка ми!  Laughing Пръвото нещо, което свършва, от скъпоценните малки бурканчета. Така, че тази година съм се заловила да суша на фурна (по нощите, че по-евтино). Ето тука видях много подробни и ясни указания http://sharemykitchen.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0 … 0%BE%D0%BC%D0%B0/
 Thinking Питам се, обаче, след като съм решила да си направя сериозен запас - трябва ли да ги стерилизирам? И как? Някой от вас да го е правил?   
Уу, че дълъг линк се получи  ooooh! Извинете  Tired
Виж целия пост
# 25
ние го стерилизираме 20 мин.
Но преди това посолен, за да се отцежда, на наклонена повърхност - поне 2 часа.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 26
Мастерче, бидона ни е 50 литра. Освен тези зеленчуци, които си видяла слагаме и черен козирог, краставички, моркови, копър на връзки със семето/може и сух, но по-добре зелен/. Отгоре мрежичка, камъче и както си видяла вътре маркуч...

Залива се със 1 кг сол, 1 бутилка оцет и две кофи вода/като кофата събира 15 литра/. Всичко това се разбърква добре докато се разтопи солта.Трябва да покрие зеленчуците.

25 дни всяка вечер се претака - като зелето...
Това е. Hug
Виж целия пост
# 27
Освен тези зеленчуци, които си видяла слагаме и черен козирог

Това какво е?  Shocked
Виж целия пост
# 28
Черният козирог Как'Сийке е по-тъмен от обикновения,по-лют. Подобен е на сиврията, но не е. Ние му казваме"черен", защото е по-тъмен. Сори Embarassed Аз мисля, че като моите си го знаят така, значи всички трябва да знаят... hahaha Joy
Или иначе казано: Подобни са на чорбаджийските чушки, но тъмнозелени и всъщност те са пригодени за сурова туршия.
Дано след изцепката да съм била полезна доколкото можах... Laughing
Виж целия пост
# 29
Уф, така кажи, че за чушки става въпрос, аз си помислих, че е някаква тайнствена подправка.  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия