Питка със сирене
550 гр брашно
1 ч.ч. айрян
1 яйце
3-4 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 пакетче суха мая
150 гр натрошено сирене
маргарин за намазване
Замесва се меко тесто. След като втаса се разделя на 8 еднакви части. Всяка част се оформя на правоъгалник с дебелина около 0,5 см, намазва се с маргарин и се ръси със сирене. Навива се на руло, което се разрязва на две по дължина. Парчетата се обръщат с разреза нагоре и внимателно се усукват. Поставят се в намазнена тава в кръг около едно централно парче.
Питката втасва втори път. Пече се в предварително загрята фурна 45 мин. Гореща се маже обилно с разстопен маргарин.
A аз искам да питам нещо вас, майсторките на тестото - днес си купих брашно тип 350- за първи път купувам тип 350. В магазина казаха, че било по-бяло. Каква е разликата всъщност?