Здравословно хранене за децата - 4

  • 38 843
  • 786
# 345
А аз отдавна се каня да ви питам как се доверявате на "био"-то, сертификатът какъв е , кой го издава... Нещо ми е мноооого съмнителна цялата работа... Поне вкусово не съм усетила разлика, да речем между пиле "Дюк" и обикновено...
Виж целия пост
# 346
За българското "Био" ли питаш или за чуждите сертификати?

Отскоро купувам разни био зърнени млека от Карфур, но с едно наум, че не съм много сигурна какъв е техния произход (сертификатът е някакъв френски). Просто за този тип млека, не ме вълнува особено дали е био, така или иначе не-био не се предлагат изобщо...
Виж целия пост
# 347
А аз отдавна се каня да ви питам как се доверявате на "био"-то, сертификатът какъв е , кой го издава... Нещо ми е мноооого съмнителна цялата работа... Поне вкусово не съм усетила разлика, да речем между пиле "Дюк" и обикновено...

За вкус - разлика няма, все пилешко, но пък има разика в цвета и особено в цвета на мазнината, обикновен бройлер с жълта тлъстина не съм виждала. Някъде зачетох мнение, че били боядисвали пилето с боя за да жълтее Shocked По силата на логиката ако имаше боя, тя щеше да оцвети водата при варене или накисване..алхимии Mr. Green

Азалеа, къде точно е био щанда в Халите?
Виж целия пост
# 348
Гледахте ли новините за охладените пилешки бутчета и разтворите, с които ги инжектирали преди пакетирането?
Виж целия пост
# 349
Гледахте ли новините за охладените пилешки бутчета и разтворите, с които ги инжектирали преди пакетирането?

За пилешкото (бутчета, гърди, месо), неофициално е известно, че го "помпат" за обем. И повечето хора някак приемат това в името на грамажа  Confused Стурктурата му позволява... Другите меса само консерванти и бои отнасят...
Виж целия пост
# 350
Тези Дюк не съм ги виждала, но те не са био. Иначе коментираха в друга тема, че ги хранят с царевица и за това са с такъв цвят.
Виж целия пост
# 351
Да, Дюк не е био, не се твърди такова нещо на етикета Peace
Виж целия пост
# 352
За пилешкото (бутчета, гърди, месо), неофициално е известно, че го "помпат" за обем. И повечето хора някак приемат това в името на грамажа  Confused Стурктурата му позволява... Другите меса само консерванти и бои отнасят...
Имах още по соца един съученик, на който баща му беше шеф на някакъв птицезавод. И той ме беше питал, дали ядем от бройлерите, които са на пазара. Аз казах, че ядем и попитах 'Защо, какво ще ни стане?'. Той каза: 'Нищо няма да ви стане, ама по-добре не яжте.' ...
Виж целия пост
# 353
Кокосовото масло е ок, когато не е обработвано, втечнявано (за да стои като олио на стайна Т) и ходрогенирано. Палмовото е много евтино и масово се използва в хранително-вкусовата промишленост под "растителни мазнини" и почти винаги е хидрогенирано. С него се правят и чипсовете, но то не е похдящо за пържене...
Всички масла, загряти над точката им на пушене, стават канцерогенни и не могат да се усвоят от организма...

В тази връзка да попитам, дали само студеното пресоване е гаранция за здравословен продукт? Купих си кокосово масло на Рапунцел, тъкмо си конумикирам с хелп деска им, не е студено пресовано, но не било и хидрогенирано /втвърдявано и трансестерифицирано ooooh! Grinning/. От прочетено обаче за маслото от гроздови семена разбрах, че не важна е само точката на пушене, а и температурата при която започва окисляване. Чудя се дали кокосовото масло, нестудено пресовано, макари и не хидгоренирано, не е токсично?
Виж целия пост
# 354
Кокосовото е с много голям процент наситени мазнини, затова не се окислява лесно. Няма проблем, че не е студенопресовано.  Peace
Виж целия пост
# 355
е как да не е био Дюк? Без АБ< без хормони и т.н.... Аз питах за България кой ги сертифицира, имаше някаква Калинка етикет, ама като знам как всичко се "урежда" у нас...
Виж целия пост
# 356
Без хормони и без АБ, не означава, че е био; трябва и храната на пилета да е сертифицирана, че е био... Но и да не е био, колкото по-малко химия във всякакъв вид, толково по-добре. Освен калинката трябва да има и уникален номер. Дали ще се доверим на сетрифициращия орган обаче е наш проблем  Peace
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2189
Тук инфото е старо, казва, че пилетата Дюк имат сертификат за качество, но не и че са био.. Зависи как е правена кръстоската, с какво се хранят... Може пък вече и да се отделили пратиза за биопроизвоство...
На френкия сайт на Дюк, пише че са без ГМО, но не пише да са био...
Виж целия пост
# 357
Аз на пилетата Дюк не съм виждала сертификат точно за "био", но може да съм изпуснала нещо, отдавна не съм вземала. За пилешките гърди ми е разказвал и свекър ми, че преди опаковане ги инжектирали с разни химикали, казвало се "томбиране" този процес. А как ми се хапва от онова селското пиелшко, като го приготвиш и ухае неповторимо, няма как да се обърка човек. Дюк не може да го докара до това, има едни био пилета от Гърция, те миришат така на селска кокошка, но са ми много скъпи.
Гледам, че по новините се вихри дискусия за хляба, колко бил некачествен. Чак сега започнаха да обсъждат, а всъщност още не са извадили на светло колко химия, консерванти, избелители или оцветители слагат в хляба, който за нищо не струва, още от обработката на зърното като се почне.
И с какво нахалство отричат, че било така, просто нямам думи.
Само един пример - пациент на майка ми, който има хлебозавод, споделил най-спокойно, че тъмния цвят на "черния" хляб го докарвали с утайка от кафе и на учудения поглед на майка ми отговорът бил "Е, ние поне не го събираме от ресторантите"...
Mooimeiske, ако влизаш през входа от към джамията веднага поглеждаш на ляво, щанда е в дъното, на реда на зеленчуците един вид.
Виж целия пост
# 358
А аз отдавна се каня да ви питам как се доверявате на "био"-то, сертификатът какъв е , кой го издава... Нещо ми е мноооого съмнителна цялата работа... Поне вкусово не съм усетила разлика, да речем между пиле "Дюк" и обикновено...
За вкус - разлика няма, все пилешко, но пък има разика в цвета и особено в цвета на мазнината, обикновен бройлер с жълта тлъстина не съм виждала.

Трябва да е жълта ли? Rolling Eyes

Онзи ден купих пържоли Лудогорско пиле, мазнината беше жълта...аз обаче така ги изчиствам от всякакви кожи, мазнини и жили, че половината пиле отива в кофата, но за първи път чувам за мазнината и ми е интересно.

Рядко ми се прияжда месо и все умувам какво да купя и накрая пак пиле, че ми е по-лесно за приготвяне. Накрая след като го сготвя изяждам половината и другото го хвърлям, защото като се сетя как се отглеждат пилетата и ми се отяжда  Grinning  ooooh!

В този ред на мисли - ако има месоядни сред пишещите тук - какво месо купувате и от къде?
И как се разпознава дали е прясно?
Виж целия пост
# 359
Жълта, както е писано по-горе, защото се храни с растителна храна - царевица. Домашното месо също жълтее.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия