Неприятен инцидент с храна в Ресторант Родопско село - Велинград.

  • 14 769
  • 80
# 60
 Прегледах темата и ще дам разяснения.Първо това което ми се случи е самата истина,странно как някой хора не реагират адеквато а се подиграват,типично за българския манталитет.След случилото се бях много афектиран,пак повтарям това можеше да има по лоши последствия като например да ме нарани трайно.Пак съм щастлив,че не гръмна в лицето на жена ми или детето ми.
 По повод регистрацията ми тук,просто исках да предупредя колкото се може повече хора какво може да им се случи във въпросното заведение.Не съм и предполагал,че ще ми се налага да пиша подобно разяснение,но съм пуснал точно три еднакви поста в три теми за дискусии които излизат първи в google и единствени за въпросния ресторант.
 Найстина съм изумен от някой от коментарите ви и все повече си мисля,че обществото в България все повече деградира!!!
 Не мога да ви опиша какво е усещането в подобна ситуация-болка,уплах,срам,безпомощност,несигурност са само някой от усещанията,които човек изпитва в такъв момент.
 Никога не съм предполагал,че може да ми се случи подобно нещо,не съм знаел,че яйце гърми в микровълнова,ние вкъщи такъв уред нямаме и никога няма да имаме.
 След като се прибрахме търсих в интернет,защото не можеш да повярвам,че едно яйце може да гръмне толкова силно.
 Ако си направите труда да потърсите клип по темата ще видите,че това е същинска бомба.
Въпросния управител призна,че цитирам:"на тях им гърмели в микровълновата понякога"
 Преди да пусна компютъра и да потърся нещо по темата,идея си нямах за какво става въпрос.Но след като разгледах материал и прочетох,за какво става въпрос,едва тогава осъзнах какво престъпление правят от ресторант Родопско село.
 За съжаление освен да си губя времето да пиша по форумите,поне с желание да предпаза повече хора да не им се случи това което се случи на мен,друго не мога да направя.
 За разяснение след като повиках управителя, той говорейки по телефона ми подаде крем дефламол пита с какво да ни  компенсира,желанието ми беше колкото може по скоро да съм далеч от ресторанта в този момент.Едва на края каза,че няма да плащаме-логично и се изпари все едно нищо не се е случило.Въпросния следобед и вечер какво ли не ми мина през главата,но това което усещах най-много беше несигурност,чувството не беше приятно.
Виж целия пост
# 61
sashoskiora   яйце гърми в микровълнова докато е вътре в нея. Вероятно гювечето ти е било силно загрято и за това се е случило. Това не е атентат! Понякога се случват такива неща и колкото и да ти е неприятно може да се случи навсякъде.
Въпросният управител е имал крем дефламол не защото  се е случвало и друг път, а защото в кухнята понякога стават инциденти. Там работят хора. Има печки, котлони... Нормално е да се поддържа аптека с лекарства, която да се използва при инциденти. А инциденти с изгаряне се случват в кухнята на персонала  - нормално е да си опреш ръка без  да искаш, да пипнеш... Случва се!
Никога не съм ходила в този ресторант и нямам намерение да ходя, но това което описваш ти по никакъв начин не прави хората по-малко хора. Със същия успех можеше сервитьорката да се подхлъзне и да те залее с каничка вряла вода за чай... детето ти да удари вратата и стъклото да падне, да се счупи чаша и да се порежеш... Пак ли щеше да обясняваш това? Хората правят грешки. Случват се инциденти и такива истерии като твоята за мен са непонятни. Още повече, че си се отървал само с уплах.
Виж целия пост
# 62
Появи се нова професия- критик във форумите : 
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=165397
Виж целия пост
# 63
Удивена съм как някои намират въпросната случка за нормална!
Това не е грешка, това е престъпна небрежност и няма нищо общо с това, че всички сме хора!
Ако ви сервират недобре обработено месо или яйца в заведение за ОХ и хванете салмонелоза например, това също ли е грешка човешка?
Доколкото знам, има си стандарти за работа с храна, които са задължителни за спазване в заведенията за ОХ. Само дето май никой не ги спазва вече.
Аз не готвя яйца в МВ и не знам дали гърмят, само помня, че в книжката на уреда изрично се забраняваше поставянето на яйце вътре.
Ако гърмят, да ги готвят на фурна, какво е виновен клиентът, нали си плаща?!
Изобщо толкова е абсурдно, че не виждам какво оправдание има за персонала!
Ако се беше случило в САЩ, щеше да ги осъдиш и да забогатееш, sashoskiora!
Виж целия пост
# 64
Лилита, сещам се за случая, в който една бабичка в Щатите откърти 5 млн. обезщетение за това, че си беше изгорила езичето с кафе май в МакДоналдс.  И аз съм на твоето мнение, ама...
Виж целия пост
# 65
Аха, и май оттогава Макдоналдс имат някаква система, която не позволява предлаганото кафе да е над определена Т Simple Smile
Виж целия пост
# 66
Да, и не само, мисля, че изписваха на самите чашки, че течността е гореща. Като че ли се очаква друго. Laughing
Виж целия пост
# 67
Не използват ли от тогава и друг тип чашки? Точно по този повод.

Пак ви казвам - стойте си по хотелите. Нали в края на краищата сте отишли там заради СПА процедурите. Местните ресторантчета едва ли са добри като такива. Липсва им култура на обслужване, която само богатият опит дава.
Виж целия пост
# 68
Ето ви нещо по темата:
http://www.kazanlak.com/fun_txt.php?p=show_txt&txtid=99

Не мога да повярвам, че готвач дори в най-долнопробния ресторант няма да знае факта, че яйцата в МВ гърмят. Колкото до готвенето в МВ в което и да е заведение различно от заведение за бързо хранене и това не ми се струва нормално.
Виж целия пост
# 69
Яйцата готвени в микровълнова гърмят докато са в нея, а не 10 минути след като се извадят...
Виж целия пост
# 70
Яйцата готвени в микровълнова гърмят докато са в нея, а не 10 минути след като се извадят...
Мога съвсем просто да ти обясня как се е случило. По принцип явно гюведжетата в това елитно заведение (а и не само в него) се претоплят в МВ с яйцето в тях. Поради свойството на съда в който се претопля да акумулира топлина, това досготвяне на яйцето се е случило след като гюведжето е извадено от МВ и в момента в който клиентът е отворил капака, яйцето се е пръснало.
Въпреки, че в случая аз не виждам какво е искал клиентът повече от управителят на заведнието, нали не е платил? Каква по адеквтна реакция точно е очаквал? Станала е грешка, дошъл е управителят, предложил му е лекарство (което в случай на изгаряне е ефективно), опростил е сметката, та какво още?
Виж целия пост
# 71
То е драма, то е чудо  Laughing
Виж целия пост
# 72
Mythbusters дали не са правили опити в тази насока? Ако още не са, ще взема да им драсна един мейл да се опитат да възпроизведат инцидента.  Laughing
Виж целия пост
# 73
Анна, а тогава защо смяташ, че готвача е непрофесионалист? Какво е значението дали гювечето е топлено във фурна, микровълнова или по друг начин? Може би готвача е трябвало да провери температурата на съда по някакъв начин? Какъв?
Виж целия пост
# 74
Анна, а тогава защо смяташ, че готвача е непрофесионалист? Какво е значението дали гювечето е топлено във фурна, микровълнова или по друг начин? Може би готвача е трябвало да провери температурата на съда по някакъв начин? Какъв?

Aз готвач не съм, не знам. Знам само, че като си правя гюведже вкъщи си го тохлупвам дори в нормалната печка, за да нямам проблеми с яйцето. Прави ми впечатление, че на много места сервитьорът ми отхлупва гюведжето. Явно има защо, явно си знаят. Дали готвачът го знае или е работа на сервитьора също не знам. Пък и за мен реакцията на управителят на заведението не е неправилна. Никъде не съм казала, че смятам готвачът за непрофесионалист, изказах мнение, че не ми се вярва един готвач да не е запознат с процесите при приготвяне на яйца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия