Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 584 205
  • 4 722
# 45
Ivka, обади се и говори със Здравка. Разпитай подробно за всяко едно нещо. От теб си зависи колко информация ще измъкнеш и дали ще ти е достатъчна Simple Smile
Специално за маслините и зехтина , последната смляна информация в моята глава е, че ако са натурални маслини или екстра върджин зехтин от о. Крит е най-добре. И няма нужда да е БИО.

Натурални маслини- зелено-кафяви, доста солени, НЕпастьоризирани, НЕпочернени с някаква отровна боя, НЕбезсолни. Или пък да са стафидирани , мммм, супер са в в зехтин.... Извън саламурата се развалят точно за 7 до 10 дни (мухлясват:) ) Да не са с чушки, бадеми и т.н.

Не обезсолявавам маслините (както и сиренето), защото заминават с водата някои ценности. Използвам ги за "посоляване" на приготвената без сол храна . Малко е трудно, но се свиква. На децата кълцам на ситно по 2-3 маслини в 1 порция.
Виж целия пост
# 46
Изчетох темата, но не разбрах за района на София организират ли се доставки? Ако да - къде мога да прочета повече, защото бих искала да се включа?
Виж целия пост
# 47
Аз се вмъквам с един въпрос за кълновете, извинявам се ако е обсъждано вече в някоя тема. След покълването самите семена отделят ли се или се консумират и те? При каква дължина на кълновете ги приготвяте за консумация?
Виж целия пост
# 48
Изчетох темата, но не разбрах за района на София организират ли се доставки? Ако да - къде мога да прочета повече, защото бих искала да се включа?

http://www.solidarno.com/
Виж целия пост
# 49
А какви са вариантите човек да хапне чисти сладки маслини? Взимала съм натурални доста пъти, ама са горчивички, а сладките са ми най-любими, питала съм дали имат натурални сладки на някои места, ама цък. Много ги обичам, при тях какъв точно е проблемът, какво им слагат? И има ли начин да го избегна?
Честит празник на всички дами!   bouquet
Виж целия пост
# 50
Ако има доставка до  София аз също бих искала да се включа
Виж целия пост
# 51
seymour_sz , относно  сладката царевица.... жалко, че не е от сертифицирани семена. Как ще си спокоен, а и ние, че не е ГМО?

Аз проявявам изключително силен интерес към царевица, червено цвекло и моркови. Царевица и цвекло на практика няма в биомагазините (когато има царевица, цената е умопомрачителна). По цяло лято и есен не купувам на децата си варена царевица , нито варя.... това е ужасно наказателно за тях.  Купувам коснсерва Бондюел, щото е без ГМО.
Морковите пък са от Холандия... хм, не ми е вкусно.

Марули и салатки бих си купувала през лятото, разбира се, щом са био. С години не съм яла марули- я съм бременна, я кърмя Simple Smile , не мога да се прежаля.

Поздравявам те и ти пожелавам от все сърце успех!
Виж целия пост
# 52
За София и аз се нареждам.
Виж целия пост
# 53
Здравейте отново Simple Smile

Специално за "търся си ник" - относно сладката царевица - семената не са био, тъй като нямат необходимия сертификат, но не са и ГМО, тъй като производителя им декларира това. Естествено, ако той ми е декларирал неверни данни, за жалост няма как да знам Sad За да бъдат семената "био", те трябва да са от растения, които са отглеждани по био-метод, а такива за жалост, специално за царевицата, не намерих никъде, дори и от Холандските доставчици Sad
Цвеклото и морковите  и другите ни продукти са от био-семена, със съответните сертификати. Единствено зеления фасул (жълт по скоро), царевицата и зелето няма да са сертифицирани поради липсата на био-семена, но пък те не са третирани с химикали и се отглеждат по същия начин, както и останалите.
А марулите, салатите, спанака и репичките ще ги има през цялото лято и ще са био Simple Smile

За съжаление в момента не мога да насмогна с наличната продукция да удовлетворя всички заявки тук, за региона, но в най-скоро време - имам предвид до месец, ще осигуря човек в София, която може да ги приема и разпределя. Тогава вече ще има и повече продукция Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Може ли когато осигурите човек за София да пишете в темата тук

Предварително благодаря
Виж целия пост
# 55
И аз се присъединявам към молбата на carlinka05  Peace
Виж целия пост
# 56
да ви следя
Виж целия пост
# 57
Здравейте, и аз се присъединявам за София! Ще следя!
Виж целия пост
# 58
seymour, ще следя с интерес. Към Варна няма ли да имате път? Фен съм на морковите. При мен не стават.
Виж целия пост
# 59
Ще си споделя проблема тук, сигурно не съм само аз с такъв. Имам голямо желание за чиста храна, но не толкова голямо, че да пътувам до друг град всяка седмица, или да отделям по 1-2 часа седмично, да водя кореспонденция и разговори с доставчици, да уговярм срещи и да взимам 2-3-4 различни неща от 2-3-4 различни доставчици...
Много по-лесно би ми било, ако едно място и един ден в седвицата, където да идват производители (или техни представители) и да предлагат продукция. Или пък виртуално място, където да има актуални списъци с продукти. Лятото е лесно, мога да напълня кошница от всеки Био-магазин в София, но през останалото веме пазаруването на чиста храна си е толкова времемко и енергоемко, че не мога да си го позволя...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия