Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 750 337
  • 6 461
# 4 695
А дали знаете начин как да се разбере дали в млякото добавена вода.
Виж целия пост
# 4 696
Баща ми го познава докато го вари ..., но той е виждал много истинско мляко, защото като е расъл са ядяли само лично производтсво Grinning Аз не мога Simple Smile
Виж целия пост
# 4 697
Знам как се разбира дали има други гадости- правих извара, на суроватката отгоре се отдели слой жълта мазнина.
Ако е само вода млякото си е рядко и воднисто, не знам как да го обясня, хваща по-малък каймак и при подквасване си е редичко.
Виж целия пост
# 4 698
Не винаги жълтата мазнина в суроватката е от добавки. Получавала ми се е такава при овче мляко, което е от близък и съм сигурна, че няма добавки в него. Просто млякото е много маслено.
Виж целия пост
# 4 699
Само от овче не съм правила, но мисля, че маслеността трябва да остане в изварата. Не споря, но и не вярвам вече на никого.
В случая беше от краве мляко, а човекът си призна.
Виж целия пост
# 4 700
Аз съм виждала слой жълта мазнина при варене на домашно краве мляко. Но наистина домашно, гледах как го доят. Сварихме го и се отдели над каймака мазнината. Като изстина си гребях и ядях масло Simple Smile
Виж целия пост
# 4 701
Така правя по половин кг.масло на 2 месеца. Като събирам този каймак.
Виж целия пост
# 4 702
На родопските дребни кравички млякото е с чисто масло с почти оранжев цвят.
Когато го видях за пръв път в село Забърдо, помислих... не се смейте, помислих, че е хвръкнало от тиган запържен лук с червен пипер. И дудна на мъжа ми - Няма да даваш на детето от това мляко!
Каймакът гъст, млякото гъсто и ароматно, но и масло се отделя...
Представяте ли си ние как им изглеждаме, когато кажем, че си купуваме в супермаркет "мляко".
Виж целия пост
# 4 703
Представяте ли си ние как им изглеждаме, когато кажем, че си купуваме в супермаркет "мляко".
За съжаление няма откъде да купим истинско мляко.Въпреки,че аз намерих човек от който купувам домашно мляко,но на моменти имам съмнения ,че може и да му сипва малко водица.
Виж целия пост
# 4 704
Аз съм правила опити да разреждам домашно мляко, за да видя колко могат да ме лъжат.
Прясното се разрежда без проблем. Ако е зимно, много повече от лятно.
Но разреденото не мога да заквася. Водата се отделя. Аз ли съм кьопава, те ли слагат емулгатори и втвърдители...
Виж целия пост
# 4 705
Млякото, което купуваме, е от крави порода Джърси /тук бяхме писали, че им викат Жарсе Simple Smile /. Те дават малко мляко, но много маслено и белтъчно.
/жената, от която купуваме обаче сега се разболя от коронавирус и е в болница Sad/
Виж целия пост
# 4 706
Баба ми твърдеше, че ако се пени млякото има добавено сухо. Но дали е така не знам.
Виж целия пост
# 4 707
Водата в млякото ни е най-малкия проблем. Аз си мисля, че ако се надигне веднага,след като заври - не е разредено.
Ако си ври без да се надига е разредено.

Важно е и кога се дои кравата. Млякото има различен състав сутрин и вечер,като при жените.Ако, сте кърмили, знаете за какво говоря.

На Подуенския пазар има едни помакини, те ходят и на Богров. На мен всичко от тях ми харесва. От тях съм взимала и създърма.

Аз не съм хващала ментета. Има една жена, продава квасено мляко. Все я подпитвах как го прави, страхотно е!
Виж целия пост
# 4 708
И аз взимах преди от помакините кашкавал. Много вкусен, но при запичане беше странен. Сиренето няколко пъти ми заскърца. Спрях.
Виж целия пост
# 4 709
Аз си вземам козе сирене от ботевградския балкан,и то скърца,на какво се дължи това? Иначе хората си живеят като във филма" козият рог"  страхотно и чисто място,био отвсякъде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия