Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 762 140
  • 6 490
# 4 995
Вносът на обезмаслено мляко на прах (сухо мляко) за първите 3 месеца на 2020-а година изстрелва малка България високо в класацията на най-големите вносители на сухи млека в целия Европейски съюз
Нормално, останлите са производители (Холандия, Германия, Франция, Полша) и не внасят - задоволяват си собственото потребление и изнасят за такива като нас... А нашият пазар е нищожен, в сравнение с изброените...
Виж целия пост
# 4 996
През соц времената сме имали най-големия и с високо качество завод за сухо мляко в гр. Михайловград. Ние сме изнасяли.

Някой давал ли е за лабораторен анализ житни култури за съдържание на глутен?
Виж целия пост
# 4 997
Вносът на обезмаслено мляко на прах (сухо мляко) за първите 3 месеца на 2020-а година изстрелва малка България високо в класацията на най-големите вносители на сухи млека в целия Европейски съюз
Нормално, останлите са производители (Холандия, Германия, Франция, Полша) и не внасят - задоволяват си собственото потребление и изнасят за такива като нас... А нашият пазар е нищожен, в сравнение с изброените...

Преди 10 г, когато бях в бранша с хранителните добавки, основния внос на сухо мляко идваше от Украйна, сега не знам как е.
Виж целия пост
# 4 998
Заслон, а в АПК-то, където работеше моят свекър, са правели инвитро на крави. Писала съм го. Купували са мъжки елитни животни, специални породи от САЩ за хиляди, за да ги ползват за разплод. След 89-та същите животни са били заклани и изядени.
Виж целия пост
# 4 999
Някой давал ли е за лабораторен анализ житни култури за съдържание на глутен?
С каква цел?
Виж целия пост
# 5 000
Знам само за български лимец. Почти няма или няма глутен.
Виж целия пост
# 5 001
А сухото мляко как се добива? Винаги съм се чудила има ли хидрогенирани мазнини вътре?

И още нещо от какво зависи дали кашкавалът при загряване се топи добре или става на дъвка?
Виж целия пост
# 5 002
Някой давал ли е за лабораторен анализ житни култури за съдържание на глутен?
С каква цел?
С цел да проверя дали лимецът е смесен с пшеница.
Виж целия пост
# 5 003
В лимеца също има глутен и може да е дори повече от при пшеницата, но е от друг вид. Може би е по-правилно да се изследва какъв вид глутен има, а не дали има. Има група във фейсбук, където с едно устройство проверяват храни за наличието на глутен. Наличието му може да се провери и в домашни условия с устройството.

Сухото мляко си е прясно мляко, което се дехидратира в едни пещи.
Виж целия пост
# 5 004
А сухото мляко как се добива? Винаги съм се чудила има ли хидрогенирани мазнини вътре?

И още нещо от какво зависи дали кашкавалът при загряване се топи добре или става на дъвка?

По стандарт се добива като прясното мляко се дехидратира, най-често преминавайки през високотемпературни валяци, от които пада на люспи и след това се разбива, за да не е на буци.
Има и по-засукани методи като freeze dried, но това е доста скъп метод и за масовото производство не се ползва.
Вече тънкости около "облагородяването" му не знам, но не бих се учудила нищо...
Виж целия пост
# 5 005
Няма финансова изгода точно към млякото да се добавят мазнини, защото е евтин продукт и процесът би бил неоправдан.
Мазнини се добавят към мазнини - къде декларирани, къде не.. Ако е произведено в ЕС (за суровини говоря, не за крайни продукти) - тудно да прикрият процеса. Но навън няма такъв контрол...
Виж целия пост
# 5 006
Няма финансова изгода точно към млякото да се добавят мазнини, защото е евтин продукт и процесът би бил неоправдан.
Мазнини се добавят към мазнини - къде декларирани, къде не.. Ако е произведено в ЕС (за суровини говоря, не за крайни продукти) - тудно да прикрият процеса. Но навън няма такъв контрол...

Аз пък съм чела, че се добавят, именно защото мазнината от млякото - маслото, е по-скъпа от мазнините, които се добавят в ХВП. Например естествената масленост на кравето мляко е около 3%. Познай каква е мазнината в краве мляко с масленост 4.5%. Естествено, не е гаранция, че краве мляко с масленост 3% си е натурално краве мляко без никакви примеси. Може да са му извлекли маслото и после да са добавили някаква растителна или друга евтина мазнина до достигане на необходимата масленост
Виж целия пост
# 5 007
Говорихме за сухото мляко.
И аз писах за суровината, че не добавят.
Вече при производството на краен продукт - кисело мляко, сирене, цедени разни млека, млечни салати... Там може да си слагат.. Маскира се идеално.
Виж целия пост
# 5 008
Да, но сухото мляко често също е обезмаслено.
Виж целия пост
# 5 009
Аз не можах да разбера, дали сухото мляко е по-пречистено от обикновеното?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия