Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 750 463
  • 6 461
# 4 545
Здравейте на Тахини хубави ли са таханите?
Виж целия пост
# 4 546
"Тахини" означава тахан. Не е търговска марка. Peace
Виж целия пост
# 4 547
"Тахини" означава тахан. Не е търговска марка. Peace
Фирмата се казва Тахини.Бг!
Виж целия пост
# 4 548
Аз се наканих най накрая да купя пилета от кооператива от ферми, даже от различни по 2 пилета да направя съревнование от кой са най-хубави да знам и транжирам на порции във фризера да имам по всяко време хубаво пилешко различни части. И сега не мога да разбера на пилета ли не случвам или си е така нормално за добре гледаните пилета - първо времето на сваряване и изобщо на готвене е повече от двойно дори тройно от пилетата във веригите, после са някак жилави. А за вскуса, тези от магазините, с изключение на Дюк имат вкус на нищо, а тези от фермите инат вкус на нещо, но не бих го определила като вкусно, освен това кожата на всички е много дебела. Сега ако можете да кажете това нормални качества ли са за домашно гледаните пилета, ако са така нормално, аз приключвам, обаче ако не би трябвало да е така, да зная да търси други фермери.
Виж целия пост
# 4 549
За жилавостта не е нормално, кожата е по-дебела и жълта определено, но месото се сварява добре за максимум час-час и малко и на вкус е съвсем добре. По принцип, ако не си яла домашно месо е нормално да ти е тежко и странно.
Виж целия пост
# 4 550
И на мен повече от час ми отне сваряването на бутчета, а не са жълти изобщо. Не зная това критерий ли е, защото по магазините за пилешко има и жълти пилета на същата цена като "Градус" и като питам защо са жълти като едва ли ще са по качествени на тази цена, казват, че е друга порода пиле и затова мислих, че цвета на кожата е според вида пиле, а не според начина му на отглеждане, но може и да греша.
Виж целия пост
# 4 551
Не съм голям спец, на бабите ми кокошките и пилетата никога не са били жълти. Последното домашно пиле, която готвих не беше жълто, само кожата жълтееше. Пак казвам, беше много вкусно и се свари прекрасно за около час. Онзи ден майка ми прави супичка с дреболийките от него стана чудесна.
Виж целия пост
# 4 552
В чужбина съм виждала промоция на пилешко- на една цена, но различни видове- бяло/жълто, както червена/зелена чушка. Различен цвят бяха пилетата просто (за вкуса не знам, не сме яли жълто). Иначе не са били домашни пилета.
Виж целия пост
# 4 553
Някога домашните пилета и кокошките особено бяха точно такива жълти,/може да е до порода/ имаха доста мазнина. По-трудно се разфасоват, по-бавно се приготвят, по-стегнато им е месото, но е с невероятен аромат. Пробвай и от друго място преди да се откажеш.
Виж целия пост
# 4 554
Тези с жълтата кожа са азиатска порода Wink

И ние хапваме домашни пилета и също са по-жилави от купешките, което си е нормално.
Едните се разхождат и търчат по двора, а другите са в клетки и отделно напомпани с гадости при разфасоването.
Виж целия пост
# 4 555
И на мен повече от час ми отне сваряването на бутчета, а не са жълти изобщо. Не зная това критерий ли е, защото по магазините за пилешко има и жълти пилета на същата цена като "Градус" и като питам защо са жълти като едва ли ще са по качествени на тази цена, казват, че е друга порода пиле и затова мислих, че цвета на кожата е според вида пиле, а не според начина му на отглеждане, но може и да греша.
Хранени са с предимно с царевица за това са жълти.Варят се повече ако е по дърто самото пиле.Иначе вкуса е различен спрямо тези които се продават в търг вериги.
Виж целия пост
# 4 556
Слоукукър или тенджера под налягане решават проблема с жилавостта. Но вкусът е различен,  да. Няма как да го докарат като вкуса на бройлерите. Все едно да очакваме зеленчукова супа "Маги" да има вкус на супа от зеленчуци.
Виж целия пост
# 4 557
За сравнение на вкуса, правя супа от едни патешки бутчета от Лидл, които сигурно не са за тази тема, но месото мирише и има вкус на домашна кокошка (подчертавам кокошка, а не пиле, защото идва по-жилаво от купешки бойлер).
Виж целия пост
# 4 558
Аз не можах да направя никаква разлика във вкуса на супата  между пасищните пилета на Амброзия и тези от магазина. Иначе на вид ми харесаха. Не бяха жълти. Продължителността на варене също нямаше разлика.
А жълтите пилета в супермаркета са отвратителни. Не знам кой луд, освен мъжа ми, който нищо не разбира, ще купи пиле, хранено с не знам си колко царевица. Страшна реклама.
Виж целия пост
# 4 559
Абе не знам, жълтите в Метро, от тия френските свободно отглеждани, са доста добри, имат успех у дома. И жълтите, и белите са ОК.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия