Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шуслерови соли - полезни ли са?

  • 754 779
  • 2 293
# 15
Никъде не видях противопоказания?
Виж целия пост
# 16
Здравейте и от мен. Тъй като и аз взимам от скоро Шуслеровите соли реших да напиша впечатления, но имам и някои питания ако някой може да ми отговори.
Взимам соли в комбинация - 5,3 и 7, със същата поредност сутрин, обед и вечер, против стрес и нервно напрежение т.к. имам проблеми със съня на нервна почва. Също така 1 и 11 за кожа, коса и нокти, пак в същата поредност сутрин и вечер. Проблемът е там, че започнах да получавам постоянно главоболие следобед и след това късно вечер и ми се наложи да взимам аналгин след аналгин, докато накря реших да спра всички соли и след ден и главоболието ми спря. Сега само от време на време взимам 11 сол за косата т.к. имам косопад.
Някой има ли обяснение защо получих това главоболие? И как да разберем дали случайно организмът не се е наситил на съответната сол?
Виж целия пост
# 17
организмът не може да се насити на соли,но много си ги омешала Simple Smile Ако се следва принципа на Ханеман ,за хомеопатията ,трябва една сол да се взима само.
Виж целия пост
# 18
На дадения по-горе линк,пише точно обратното-обикновено се използват комбинации от соли,има дадени и доста примери....никъде не пише да се дава само една.....
Аз от днес давам Калиум хлоратум(4),комбинирам с Пулсатила от Боаронските,засега резултат няма:((((((
Виж целия пост
# 19
понеже не съм много запозната ,затова казах,че ако
Цитат
Ако се следва принципа на Ханеман ,за хомеопатията ,трябва една сол да се взима само.
Виж целия пост
# 20
Аз от днес давам Калиум хлоратум(4),комбинирам с Пулсатила от Боаронските,засега резултат няма:((((((
Ако няма ефект, значи лекарството не е подходящо.
При нас вече 4 пъти зачервено гърло минава само за няколко часа с ферум фосфорикум /сол №3/.
Със същата сол този път успях да спра и гноен отит, остана си в начална фаза и го лекуваме хомеопатично вместо с АБ.
Виж целия пост
# 21
Моите наблюдения са по- скоро положителни. Лично не съм пробвала, но клиенти и познати споделят положителни мнения особено за номер 11 и 4 . Шуслеровите соли могат да се смесват помежду си , както и с хомеопатични продукти. Не е необходимо да ви ги назначава лекар ,освен това ако съдържат това което е обозначено на опаковката е абсурдно да се получат каквито и да било странични реакции. Това се отнася и за хомеопатичните лекарства. Толкова години продавам, обяснявам, събирам информация от клиенти (аз съм фармацевт), десетки хиляди клиенти купуват и ползват боаронски лекарства, включително в най-разни комбинации и досега не съм чула за нито един случай на странични ефекти или някой да си е навредил с хомеопатичен продукт. А защо лекарите класически хомеопати твърдят обратното няма да коментирам, цената на посещението при такъв сама дава нужните отговори. Разбира се когато става въпрос за лечение на терен най-добре е да се предписва от хомеопат, но не мисля че една кофея круда или гелсемиум преди изпити или пък калкарея фосфорика при дентиция могат да навредят на когото и да било, както и не мисля че е необходимо да дам 100 лева за да ми ги предпише някой когато искам именно симптоамтично лечение.

Ето тук може да прочетете повече за солите.
http://www.dhu-bg.com/
Виж целия пост
# 22
Няма как да кажат,че има странични ефекти,защото ако ги заболи кръста или главата,или му излезе пъпка на някой,който ползва неправилно даден хомеопатичен продукт,няма да го свърже с лекарството.Не си правете шега,не съм лекар,но посещавам курс за майки и вече разбрах,че не е толкова лесно,напротив много отговорно.Но за 30лв. хората са склонни да правят компромис със здравето си и най-лошото,със здравето на децата си.Един преглед е 5 кутии цигари,но не се отказвате от тях ,а от прегледа!!!
Лошото е ,че и фармацевтите си позволяват да "предписват" лекарства,да са станали лекари,но забравих ,че ние Българите от всичко разбираме!!!

 цитат : Ханеман-измежду лекарствените вещества едно единствено заслужава предпочитание във всеки случай на болест, а именно, това, което съответствува най-точно по подобие на тоталността от характерните симптоми... .

Виж целия пост
# 23
Е това последното пък са пълни глупости-ако хомеопатията се ползваше от 50-100 човека,няма да се усети връзката лекарство-страничен ефект,но те се ползват от толкова години и от толкова много хора,че ако 1000 човека им излязат пъпки от даден препарат,все ще го свържат като нежелана реакция.....не се взимайте много насериозно с тези ,,курсове''.....аз не лекувам детето си с цената на кутии цигари и ми се струва доста грозно подобно ,,осчетоводяване'' на здравето,но пък всеки гледа по различен начин на нещата-ходи на курс и си мисли,колко малко знаеш!
Виж целия пост
# 24
За Шуслеровите соли съм категорична, че могат да се  самоназначават и нямат странични ефекти, но за хомеопатията не съм на същото мнение. Но съм виждала и много страшно състояние  от неправилно л-во или потенция, назначено от утвърден хомеопат. Че и с "гуру" в  Индия беше консултиран ..човекът стигнадосамоубийство. Следкоето за има-няма месец,с традиционни лекарства сеоправи. Така че- фрешки стават навсякъде и не е безобидна  хомеопатията когато става въпрос за терен. За остри състояния.. много хора познавам,които се лекуват по книга, при това успешно. Ако не подейства ХЛ, антидотират и взимат друго.Вече ако тези състояния се повтарят, трябва да се направи консултация  с хомеопат.
Виж целия пост
# 25
Това не е лекарство, което ще даде един и същ страничен ефект при всички ,това не е тамуфлу или други подобни.Но не искам да споря,всеки решава за себе си.Аз съм избрала да се консултирам ,винаги със специалист за каквото и да е Hug
А защо лекарите класически хомеопати твърдят обратното няма да коментирам, цената на посещението при такъв сама дава нужните отговори.
А за кое да не се взимам на сериозно,аз винаги се взимам на сериозно и отговорно Mr. Green
Виж целия пост
# 26
И на мен не ми допада хомеопатичното самолечение, но няма как. При нас в двумилионен град има 50 хомеопата. Абсурдно е да получа час точно когато ми трябва. Не ме интересува, че таксата е равна на 65 БГ лева, стига да си спася детето от АБ. Ходихме преди време за назначаване на конституц. лекарство, след което получихме час за контрол след 1 месец. По телефона отговаря само по един час дневно и естествено дава нон-стоп заето, на имейли отговаря избирателно. Няма как да го чакам да ми каже какво да дам за зачервено гърло или хрема. Confused
Надявам се, че лекарства в ниски потенции не могат да навредят.
Виж целия пост
# 27
потенцията показва степента на подобие
Виж целия пост
# 28
потенцията показва степента на подобие
ти  направо се отпиши от това училище,да ти кажа!
Как можеш да твърдиш, че потенцията представлява степента на   подобие?
Кажи поне в кое училище ходиш, да не се лъжат майките да ходят в него.Степента на подобие се определя посредством реперторизация. Тя дава възможните лекарсваи степента им на подобие и важност , но не и разреждането. То се определя на база чувствителност, време за реакция и т.н.
Виж целия пост
# 29
Колкото повече прилика констатираме между картината на лекарството и страданието,което искаме да лекуваме,толкова по-висока потенция можем да си позволим.Казано с други думи,колкото по-сигурни сме в избора си ,толкова по-висока е потенцията.
АссолИ ВилАр Явно не си ми разбрала думите ,сега по обширно написах
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия