Коледни пости

  • 48 622
  • 525
# 435
Ау, тоя боб с препечен хляб звучи толкова вкусно. Още не е късно да го "преправя" моя.  Crazy
Виж целия пост
# 436
Ау, тоя боб с препечен хляб звучи толкова вкусно. Още не е късно да го "преправя" моя.  Crazy

Ма то няма какво да му правиш. Той боба си и беше готов и тя нали ти казах стар хляб намаза го с олио и с някакви си подправки (които не съм запомнил) айде на печката го препече и после го бухна в боба.
Виж целия пост
# 437
Аз за това сложих "преправя" в кавички!

Направих го и стана чудесно. Като подправка сложих шарена сол, много обичам.
Виж целия пост
# 438
Днес сготвих това:



Рибни кюфтенца върху китайско оризово фисе, праз лук, гъби и домати с гарнитура от прясно попарени пиперки.

За успокоение на публиката в рибните кюфтенца няма яйца.
Виж целия пост
# 439
дядо хаджия, поспри се Crazy Не мога да смогна да изготвя вкусотиите ти, все нови и нови  Crazy Какво сложи в рибните кютенцата и с каква риба ги прави?

Този пост нещо пропуснах боба и сега накиснах един за утре. Ще го пробвам и аз със сухарите, че звучи много вкусно Crazy
Виж целия пост
# 440
Покрай дядо ти хаджия и риба може да проям!  Joy
Виж целия пост
# 441
дядо хаджия, поспри се Crazy Не мога да смогна да изготвя вкусотиите ти, все нови и нови  Crazy Какво сложи в рибните кютенцата и с каква риба ги прави?

Този пост нещо пропуснах боба и сега накиснах един за утре. Ще го пробвам и аз със сухарите, че звучи много вкусно Crazy

Значи по принцип би трябвало да стане с филе от всякаква риба (или поне аз така си мисля). Тя идеята не е моя. Взех от предаването "Време за готвене" и там един младеж Влади Илиев понякога дава страхотни идеи. Сега ... аз запомних идеята, а не рецептата. Та някъде към 700 грама филе, размразих го и го нарязох на малки парчеца. После в блендера с копър, бял пипер и една тунизийска подправка за риба (която спокойно може да замените с кимион и малко бахар на прах) и една супена лъжица царевично брашно (в оригинала беше галета). Това се блиндира до вид на паста. После хващаш малко от сместта (за размер на цариградски кюфтенца) поизистискваш ги малко ако има вода да излезе и те сами си се спойват. Та после във врелия бульон дето ми вряха там праза и гъбите ги сварявам.

Като минат постите обаче тая рецепта ще я изпробвам с пилешки кюфтенца с хариса (харисата е една много люто подправка).

Покрай дядо ти хаджия и риба може да проям!  Joy

Яжте яжте - много е полезна.

Аз съжалявам, че не можах да снимам никулденския рибник, но комбинацията от боб, нахут, ориз и грах излезе изненадващо вкусна. Намислил съм да я пробвам тая комбинация и с кисело зеле на фурна ама ще видим кога ще сколасам.
Виж целия пост
# 442
дядо хаджия, признавам те за майстор-кулинар! Невероятни рецепти и то поднесени с финес!
Аз за днес отново много скромна проява в кухнята. Сварих си жито и го ядох половината с мед, половината подправено с малко сол, олио и черен пипер. Жито никога не съм готвила, а и никога не съм обичала като ни е попадало при поводи, но много ми допадна особено соления вариант и тези дни, да не казвам утре, пак ще си направя Peace Ядох и солети два пакета...
Виж целия пост
# 443
Здравейте, като вляза тука в темата и ми става много вкусно и все ми се прияжд нещо а уж сме в пости  Wink. Знаете ли някаква рецепта за вегитариански кюфтета? Имам в къщи и рукола, обаче незнам  как да я приготвям. Не е популярна в България и засега е слагам само по салатите. Дали става за готвене че външно прилича на спанак но на вкус няма нищо общо.
Виж целия пост
# 444
Имамама, аз си правя най-често картофени или с овесени ядки кюфтета. Може и с праз и ориз-вариации всякакви. Тъй като сега не е разрешено яйца, направо слагам цялата смес в тавичка, иначе няма как да се оформят.
Виж целия пост
# 445
Здравейте,и аз вече съм в списъка със спрелите постите,поради здравословни проблеми. Sad Дано другата година успея.Леко постене на всички останали  Hug  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 446
  Дядо Хаджия, твоите рибни кюфтенца ми обраха точките. Ще трябва да ги направя, няма как.  hahaha
Бразилка, как си днес? Дано скоро се оправиш.  Heart Eyes
Нощни очи, пожелавам ти много здраве и благоденствие!   bouquet
Виж целия пост
# 447
Момичетам съвсем набързо влизам в темата със спешен въпрос: постните кифлички задължително ли искат точене?
Виж целия пост
# 448
.:.Stef.:. , трябва да разточиш тестото. Няма как иначе. Освен, ако не късаш малки парченца от него и някак да сладаш плънка вътре.  newsm78 Не знам, обаче дали ще стане...
Виж целия пост
# 449
Стеф,  Hug

Да, искат.  Mr. Green
Но не е толкова фатално как точно ще ги разточиш... Wink Няма проблем и да не е точно кръгла кората.  Laughing
Разточваш кората и я режеш на дванайсет, мисля, беше.

Лесни са и стават супер!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия