Коледно настроение! - 2

  • 115 047
  • 755
# 120
kalina-sofia и kali магазинчето за кафе на пазара Ситняково е в частта където има сергии за дрехи- срещу тях. До него има магазин за лампи, ако не се лъжа. Марципана е в цилиндрична разфасофка, опакован като бонбон.
Да ви питам за АКК- какъв коняк ползвате. Където съм търсила- български няма (само бренди), а другия ми идва доста скъп... ДА пробвам ли с бренди или с ром , дали ще се получи и с кое по добре ще е?
Виж целия пост
# 121
oki4, аз миналата година го правих с ром - български беше, мисля, че имаше някакъв пират на етикета. Много ароматен беше, хареса ми.
Виж целия пост
# 122
oki4, аз миналата година го правих с ром - български беше, мисля, че имаше някакъв пират на етикета. Много ароматен беше, хареса ми.

Капитан Фред е хубав и не е скъп.        И тоя капитан го бива, но е по-скъп, почти три пъти.



     
Виж целия пост
# 123
за рома - зз имах captain fred, ама много малко беше останал. И тръгнах да търся, но в големите магазини нямаше. И намерих пак такава малка пластмасова бутилка, плоска, но atlantic - мисля, че е съвсем ок. Иначе го търси по разни магазинчета за алкохол и цигари - откъдето е по-вероятно хората да си купуват малки бутилчици ром, коняк, ракийка и т.н. Simple Smile като цена са по 2лв и нещо.
Иначе аз си го купих, мушнах го в дамската чанта  Crazy , после седнах в колата и тръгнах да го отварям да го помириша  hahaha Ама се усетих на време и го прибрах, че ако някой ме гледаше, кво ли си вика - тая пиянка къде е тръгнала  Joy  Joy
Виж целия пост
# 124
Окич, мерси много. Непременно ще проверя и ще докладвам, защото аз освен този в кутийките друг не съм виждала. Дано го зареждат редовно и дано въобще  марципана може да се намира по- достъпно Simple Smile, че допреди една година май и това не можеше да се намери. А е толкова вкусен и полезе в сладкарството Simple Smile
Виж целия пост
# 125
  bouquet
Виж целия пост
# 126
radost24 , с айсинг се украсяват меденки с помощта на шприц-изписват се тънки линии и точки.Разточва се марципан или фондан /захарно тесто/ и се изрязва с формата на сладката.Доколкото знам се маже под него тънко маслен крем или кайсиев мармалад, момичетата украсявали с него ще кажата по-точно.Сега се чудя какво си поръчала  newsm78

хахаха и аз се чудя,май съм поръчала фондан,ама видях от Джемма и аз се изтарикатих
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3603152 … ame=STRK:MEWNX:IT
Ей го на,пише айсинг паста.
Виж целия пост
# 127
radost24 , с айсинг се украсяват меденки с помощта на шприц-изписват се тънки линии и точки.Разточва се марципан или фондан /захарно тесто/ и се изрязва с формата на сладката.Доколкото знам се маже под него тънко маслен крем или кайсиев мармалад, момичетата украсявали с него ще кажата по-точно.Сега се чудя какво си поръчала  newsm78

хахаха и аз се чудя,май съм поръчала фондан,ама видях от Джемма и аз се изтарикатих
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3603152 … ame=STRK:MEWNX:IT
Ей го на,пише айсинг паста.

И аз си взех даже я получих .Но друга по 200 гр. Като консистенция е като моделиращата маса незнам как ще стане нанасянето и с пош  newsm78
бях си свикнала с белтъчната глазура
Виж целия пост
# 128
Здравейте. Момичета, нали ванилените кравайчета на Наталина са рохличките. На 1.12. е Рождения ден на малката и след него започвам да правя и аз сладките, да използвам докато мама е тука и гледа бебка. Не знам коя рецепта по напред да си избера. Те коя от коя са по примамливи. Но поне 3 ще пробвам.
Виж целия пост
# 129
Позволявам си гол и бос запис с много срам  Whistling Коледните ми усилия за насочени към Коледния базар и сезона на РД тортите , така че още за сладките не ми остава време, но пък след седмица ще се отдам и на тях надявам се! До тогава ще се вдъхновявам от вас  Grinning
Виж целия пост
# 130
radost24 , с айсинг се украсяват меденки с помощта на шприц-изписват се тънки линии и точки.Разточва се марципан или фондан /захарно тесто/ и се изрязва с формата на сладката.Доколкото знам се маже под него тънко маслен крем или кайсиев мармалад, момичетата украсявали с него ще кажата по-точно.Сега се чудя какво си поръчала  newsm78

хахаха и аз се чудя,май съм поръчала фондан,ама видях от Джемма и аз се изтарикатих
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3603152 … ame=STRK:MEWNX:IT
Ей го на,пише айсинг паста.

И аз си взех даже я получих .Но друга по 200 гр. Като консистенция е като моделиращата маса незнам как ще стане нанасянето и с пош  newsm78
бях си свикнала с белтъчната глазура

Ами това не е роял айсинг. newsm78 Аз го вземам за фигури- елхи, снецни човеци, дядо Коледа и за изрязване по формата на сладката- за покритие. Защо решихте, че е за шприцоване?
Виж целия пост
# 131
Ето рецептата за бонбоните: Ябълкови желе бонбони

Приготвят се само от ябълки и захар и се желират заради голямото количество пектин, който съдържат ябълките и който знаете е супер полезен Peace.

Mari eta, аз да питам вместо със чаена лъжичка , може ли да се оформи сместта със някакви формички или още е мека ...  Laughing
Виж целия пост
# 132
radost24 , с айсинг се украсяват меденки с помощта на шприц-изписват се тънки линии и точки.Разточва се марципан или фондан /захарно тесто/ и се изрязва с формата на сладката.Доколкото знам се маже под него тънко маслен крем или кайсиев мармалад, момичетата украсявали с него ще кажата по-точно.Сега се чудя какво си поръчала  newsm78

хахаха и аз се чудя,май съм поръчала фондан,ама видях от Джемма и аз се изтарикатих
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3603152 … ame=STRK:MEWNX:IT
Ей го на,пише айсинг паста.

И аз си взех даже я получих .Но друга по 200 гр. Като консистенция е като моделиращата маса незнам как ще стане нанасянето и с пош  newsm78
бях си свикнала с белтъчната глазура

Ами това не е роял айсинг. newsm78 Аз го вземам за фигури- елхи, снецни човеци, дядо Коледа и за изрязване по формата на сладката- за покритие. Защо решихте, че е за шприцоване?

Това, което сте си поръчали и получили си е  REGAL ICE- фирмата, която го произвежда, а самото "нещо" си е чиста моделираща маса. Роял айсинг има в прахообразно състояние, който се разбива с вода само- удобен е заради липсата на риск от суровите белтъци, ако нямаш меринг.  Wink
Има тук там съвети за втечняване на фондан и работа с него с пош, ако все пак решите да го ползвате така.
Виж целия пост
# 133
Няколко снимки от вчерашните ми експерименти:
http://arlinathepooh.snimka.bg/cooking/sladki.321640.21503053
Виж целия пост
# 134
записвам се. списъкът ми със сладкиши за коледа нараства и нараства с тези вкусни теми  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия