Как готвите леща?

  • 39 397
  • 66
# 60
И аз накисвам лещата предварително. Слагам:
1 морков
1 глава лук
Малко доматено пюре
2,3 скилидки чесън
Овкусявам с черен пипер, чубрица, сол и сминдух. От време на време слагам и по 1 картоф, но без него повече ми харесва.
Другият вариант е крем супа от червена леща. И там слагам морков, лук и чесън. Първо тях задушавам с 2 листа дафинов лист, когато са омекнали слагам лещата, тя е готова за 5 минути. Овкусявам с черен пипер, сол кимион, къри и куркума. Много е хубава по този начин, бях чела рецептата някъде, но не си спомням къде, води се май по индийски. При сервиране си изстисквам сок от лимон.
Виж целия пост
# 61
В къщи се хапва само червена леща,която е и много лесна за приготвяне.
Първо я измивам 2 пъти през гевгира,после я слагам в тенджерата с два пъти повече вода отколкото е тя.Добавям един зелечуков бульон, разтопено краве масло или гхи около 2 супени лъжици, доматено пюре,куркума, червен пипер,чесън на прах,зелени перца лук, сушени домати и чушки и оставам да ври до извираме на половината вода.Става много вкусно.
Виж целия пост
# 62
У дома много обичаме леща, особено синът, затова търся и експериментирам различни рецепти.
Така попаднах на червената леща, която бързо се приготвя и е вкусна съчетана с други продукти.
Езогелин - II вид
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … %BB%D0%B8%D0%BD-2

Хумус от червена леща
https://-spam238-/humus-ot-chervena-leshta/2/
Виж целия пост
# 63
Измивам, варя с лук, чесън, зехтин, морков,червен пипер, чубрица.
Накрая прибавям домати.

Мама я прави с джинжифил, белена.
Виж целия пост
# 64
Моята рецепта:

1глава кромид лук, 1морков, 1чушка, 3скилидки чесън, 1буркан салца, 300грама леща, масло, чубрица, червен пипер, черен пипер, сол.

Лука, моркова,чушката и чесъна ги запържвам в тенджерата в която ще бъде чорбата, като подправям с подправките, и слагам измитата леща с 1.5 вода да къкри, и на 40тата минута добавям салца.
Правя запръжка с 50грама масло, брашно и червен пипер и меткам в тенждерата и е готова на 60тата минута.
Виж целия пост
# 65
Аз накисвам лещата от вечерта. На другия ден слагам да ври. Малко кото поври добавям олио, нарязани лук марков, чушка и 1-2 скилидки чесън. Добавям червен пипер, сол и накрая 3-4 с.л.размито на кашичка брашно и оставям да поври още малко с брашното. Накрая слагам чубрица.
Виж целия пост
# 66
По телевизия Fine Living показаха рецепта с телешко и леща. Готви се осем часа (8ч.) в уред за бавно готвене. На външен вид прилича на тенджера. Слагат се домати и още много подправки,но не ги запомних.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия