Коледно настроение! - 3

  • 109 547
  • 856
# 15
запис   bouquet
Виж целия пост
# 16
За да не е гол запис само ще се отбележа с работния вид на складираните вече сладки


Сиси , заинтиргува ме с това масло. Аз, като заклет био- привърженик, ползвам само био- маслата, но за тази продукция наистина идва тежко в бюджета  Tired

При мен останаха само щолена, може би една партида меденки, че къщата ми е без покрив, а нови джинджифили не ми се правят и вече преди Коледа още един- два вида дребни сладки.

Виж целия пост
# 17
Данито_т, в Карфур последно, преди седмица някъде гледах. Марципан, бои и цветни шрифтове, бял нямаха.
dorotey's, аз боички не взех, но виждам, че са ти писали Simple Smile
Е може ли навсякъде да свърши пудрата захар!?!?!? Не точно някоя определена, а изобщо, тц тц тц тц. За меденките смлях, но нещо ми се разпуши миксера, дано е жив. Но за глазура няма да стане. И за рохлите не съм съвсем сигурна.
Виж целия пост
# 18
Записвам се и се захващам Laughing
Виж целия пост
# 19
запис  Peace
Аз съм готова вече с меденките и ванилените кравайчета  Wink
Виж целия пост
# 20
Честита нова тема.  Grinning
CZA, браво за труда!   bouquet

Аз, като заклет био- привърженик, ползвам само био- маслата, но за тази продукция наистина идва тежко в бюджета  Tired

Мдааа, и аз се принудих за сладките да мина на други масла, че с масло над 7 лв идва доста тежко финансово. Thinking Май тези масла от въпросната мандра не стигат до София. Поне аз не съм ги срещала тук. newsm78
Виж целия пост
# 21
lulumba, ще направим Сиси основен представител за София. С нейния процент пак ще е по- добре от незнайното качество на Президент  Whistling

И едно въпросче, ако позволите- изчетох тонове рецепти, техники и хитрини за целувките и тяхното приготвяне. Няма проблем със сместа. Проблемът ми идва с печенето- никога не мога да ги докарам снежно бели....Ако ги спра когато още са белички, то са меки и не са изпечени. За да се изпекат и станат твърди вече са жълти . Ще съм благодарна за съвети  Hug
Виж целия пост
# 22
*MILADY*, аз съм много начинаеща сладкарка и тук има много по-напреднали от мен, но като видна Дюканка правех често целувки с подсладител.
При мен се получаваха така - пека на слаба фурна, докато се повтвърдят, но са още бели. После изклювам фурната, открехвам вратата и оставям така да "изсъхнат" в топлата фурна.
Предполагам, че ако имах вентилатор бих могла да го пусна, но нямам и не съм пробвала!

Момичета, да питам - по колко ром пръскате върху АКК-то, че моето миналата година стана май доста пияно  Laughing. Не че ми пречи рома, а по-скоро като че ли трябваше да е по-сух кекса?
Виж целия пост
# 23
Прекрасна тема, благодаря SZA!   bouquet
Аз се отказах от къщичката, ше творя друго, при това ще гледам още днес да се развихря, най0късно утре, че Коледа наближава, а аз се мотам. И меденките ме чакат да ги украсявам, изобщо една зимна летаргия ме е обзела  Joy Добре, че сте вие и вашите красоти, за да ме пробуждате   bouquet
Виж целия пост
# 24
Данито_т, в Карфур последно, преди седмица някъде гледах. Марципан, бои и цветни шрифтове, бял нямаха.

Благодаря!
Виж целия пост
# 25
Здравейте, тук направо е като сладкарницата на Дядо Коледа, толкова красота и сладост. Благодаря за темата, така ме запалихте, толкова много идеи, направо разногледа станах, искам всички сладки. smile3501

И аз съм готова с  ваниловите рохлички/ 2 дози/ и шприц бисквитки. Следват меденки, сметановите  и линцеровите сладки. Няколко дни преди Коледа забравените сладки и шоколадовите трюфели. Харесах си и коледното пънче, но ще го оставя за Нова година, на Коледа голямата ми дъщеря има рожден ден и тортата ще е детска.

Мисля да правя коледен венец, но само за украса, ако го направя от тесто само от вода и брашно или маргарин и брашно, дали ще се запазят формите?

Да питам и аз за формички за линцеровите сладки в Кауфланд или Практикер дали има, че в нашия град няма други големи магазини?

Ако някой се интересува хартиени капсули за мъфини има в DМ, чисто бели с големина за тавичките с гнездата - 200 бр за 4,55 лв.
За да не е гол запис само ще се отбележа с работния вид на складираните вече сладки

Милейди не е ли рано за шоколадовите трюфели? Колко могат да издържат?

Виж целия пост
# 26
Само да се запиша, от другата седмица почвам.
Виж целия пост
# 27
Милейди, lulumba, да, и аз така, затова се радвам, че го открих това масло, в криза сме все пак . Simple Smile  Има телефон и може да се пита, на мен ми го носят и затова не съм го търсила обстойно в големите софийски магазини, но не съм го виждала. Прочетох за мандрата в с. Забърдо от търся си ник, в някоя от зелените теми, не помня вече къде точно, но уважавам нейното мнение! Peace Редактирам се, че намерих в архива, това, което бях чела от нея още през 2008, копирам - За пловдивчани- има едно приказно село Забърдо и в тяхната мандра правят невероятно масло и всичко е супер! Продукцията им се предлага обаче само на някоя от пловдивските борси... Кравите в Забърдо дават мляко с 7-8% масленост и като ядох домашно мляко отгоре имаше нещо като коричка масло. Жълто. Така аз се запознах с цвета на маслото и разбрах защо се оцветяват маргарините и "маслата". Открих топлата вода. Но дори и в Забърдо не можете да си купите продуктите на мандрата, освен по изключение.
Ето, снимах го, всъщност си е много по-жълто, но съм го светнала  много, а бързах: Hug


Милейди, мерси за напомнянето за трюфелите, бях ги забравила.. Wink С целувките нямам опит, че не обичаме, само забравените сладки правя и даже и с кафявата захар са си белички, но пък там на практика и не се пекат,  сушат се.. затова си мисля, ако ги печеш на възможно най-ниска температура по-дългичко.. но да се изкажат целувкоразбирачките по-добре. Simple Smile
Виж целия пост
# 28
То стана леко извън темата, ама си мисля пак за това масло - дали не може да се доставя по някакъв начин в София.  Thinking Хубаво би било, ако имат вариант. Сиси, ако имаш някакъв телефон, прати го да питаме - може и на ЛС, че да не спамим излишно темата.  Hug
Виж целия пост
# 29
 Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия