Коледно настроение! - 3

  • 109 772
  • 856
# 495
Привет на коледните вълшебници! Hug Вечер, като заспи беба и къщата утихне, влизам при вас да се постопля и да ми замирише на канела... Невероятни са нещата, които сътворявате!  smile3501 Аз засега си набавям разни продукти и все още нищичко не съм успяла да направя, но до ден-два и това ще стане. Миналата година "произведох" от  овесените бисквитки (и още няколко вида други сладки), които Iggiberry е показала на снимката. Те по принцип са си малко грознички, но на вкус са неповторими! Тази година освен тях, ще се постарая да направя много от вкуснотиите, които сте показали.
Благодаря ви за ентусиазма!  bouquet
Виж целия пост
# 496
Mari_eta, къщичката ти е прекрасна, много ми харесва контрастът не тъмното тесто с бялата глазура Hug

Джемма, поздравления за миниатюрата, много уютно изглежда там Peace

Аз вчера сглобих къщата ми, която с всяка година имам чувството, че става все по-голяма...1 час придържах покрива да залепне... Joy Днес опекох доза меденки за украсяване, от предната партида нищо не остана Crazy Crazy но мисля да укрсявам утре, че ме домързя. Чакат ме още линцерите и шоколадовите ми трюфели.
Виж целия пост
# 497
Големи красоти сте направили тези дни, браво! аз нещо нямах време да чета много, но наваксах тази вечер - гледам и други хора са имали проблем с линцеровото тесто - аз все пак мисля, че има дойде повече брашното и следващ път няма да слагам цялото наведнъж. И май ще сложа цели яйца, а не само жълтъци. Днес направих една доза меденки на Джема - като гледам, ще трябват още поне 2-3. Тези ще си отидат за подаръци, а вкъщи искат да ядат все пак  hahaha
Сега малко въпроси имам - моля, който може, да помогне:
- присъединявам се към питането - колко вафлени фунийки за сладолед да сложа в фалшивите Рафаело на Наталина - тя пише 2 кори, ама не знам те колко са големи  newsm78
- за украсата на меденките - ако им сложа фондан отгоре - после как трябва да процедирам - да го оставя да изсъхне и после пак обратно в кутиите? Ако има и глазура върху фондана - и нея чакам да изсъхне и тогава обратно в кутиите, нали? Надявам се, че нищо не им става една върху друга, защото няма къде да наредя толкова много меденки. С какво е най-добре да лепя фондана към меденките - примерно с разтопен шоколад става ли? Или с глазурата?
- Който вече е правил такава украса - да питам, според вас не се ли разваля вкуса на меденките - не всеки харесва вкуса на фондана, и малко ще е яд, ако не си ядат меденките заради него. Освен да ги карам да си го отлепят  hahaha
Друго май не се сещам...като поукрася, ще покажа и снимки.

Да, искам да добавя, че съм изключително изумена от вкуса на каучиновите звездички - не пия кафе и не обичам марципан, не знам защо въобще реших да ги правя (явно съм имала предчуствие), но това ми е откритието за тази година - това съчетание между черния поколад, кафето и марципана е уникално!
Виж целия пост
# 498
Здравейте Simple Smile
Благодаря ви момичета за хубавата тема и за ентусиазма, с който ме зареждате   bouquet
Незнам дали съм закъсняла, но тази вечер си замесих тестото за линцеровите сладки, утре ще ги пека. Смятам да правя още ванилени кравайчета, меденки, къщичка, шоколадови звездички с капучино, бонбони рафаело и за друго ще видим дали ще остане време. Но имам нужда от вашата помощ. Интересува ме тези бонбони рафаело могат ли да изкарат до Коледа, защото не срещнах никъде колко дълго издържат  newsm78
И другият ми въпрос е по рецептата за шоколадовите звездички с капучино - какъв марципан да взема. Гледам, че трябва да се точи, та не ми ясно какво точно трябва да купя и откъде  Mr. Green На мен като ми кажат марципан и си представям нещо като шоколад (е знам какво е ама не мога да го обясня...) и не разбирам как ще се точи това чудо  Embarassed или вие на нещо друго викате марципан  Laughing
Благодаря ви отново за помощта и за хубавите емоции, които ми носите   bouquet
Виж целия пост
# 499
Plam, тази година май повечето взехме такъв:

Става въпрос за бадемов марципан, няма нищо общо с това, което навремето ядяхме вместо шоколад Simple Smile
Сещам се за Карфур и Метро като магазини, имаше и още, но не помня кои бяха.
Виж целия пост
# 500
Здравейте! Попрочетох тази и темата за АКК, но не видях това, което ме интересува. Паливам АКК с ром, но искам да сменя малко с портокалов сок. Ама какъв е той - прясно изцеден или натурален от кутия? Извинете ако някъде има отговор и не съм го видяла.
Виж целия пост
# 501
инеса , аз си изцеждам 1/2-1 портокал - колкото да стане 2-3 супени лъжици и му слагам и 2-3 лъжици ром и поливам. Все си мисля, че ако сложа сок от кутия ще разваля вкуса на кейка  Crazy
Виж целия пост
# 502
Реа-фондана си го правя аз по рецепта на Димитрана -от гответе с мен -и за тортите си го ползвам и много си го харесвам
момичета страхотни неща сте направили- гледам и не мога да се нарадвам и ми става много хубаво и Коледно-благодаря ви на всички че ви има и ми давате огромен стимул- с вашите  красоти и  аз да радвам семейството си
Джема -нещата които си направила са невероятни - шапка ти свалям   bouquet
не мога да не спомена и Мариета -прекрасни меденки и толкова красиво си ги украсила -едва ли има човек който да не ги пожелае
Венетка -много ме заинтригува баклавичката -стегнато ли навиваш със шишчето -нещо не ми стана ясно този момент а много ми се иска да опитам този начин защото аз задължително си правя баклавичка по празниците
Виж целия пост
# 503
Добро утро, момичета! bye
Само мога да кажа: БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!! Страхотни кулинарни вълшебници сте!!! Просто нямам думи... omm

Аз най сетне съм в отпуска и започвам сладките си кулинарни приготовления за Коледа.
И така... днес е ден за предварителна подготовка, поточно набавяне на продукти.
Утре / четвъртък / ще пека меденките на Джули и линзеровите сладки, които ще сглобявам и украсявам в неделя.
В петък е ред на  ваниловите кравайчета и арменските сладки.
В неделя ще направя и шоколадовите бисквити трюфел.
И... в края на др. седмица - забравените сладки + коледни мъфини.

Мислите ли, че този график е удачен и всичко ще е ок за Коледа? Знам, че доста късно почвам, но..... пустото време все не стига...

Благодаря предварително! Приятен снежен ден на всички!!! Hug


Виж целия пост
# 504
mari eta, много красиви сладки и къщичка!
Doro, mama nely, много сладки къщички, аз ще правя такава следващата година, защото тази няма да мога да я опазя от малкия.  Laughing
Денерис, много вкусно изглеждат тия сладки.  Peace
Зори, много са ти хубави сладките.
stefina, чудесни, шарени, детски сладки!
Venetta, много апетитна баклава, обичам да си хапвам такава.  Wink
Джемма, поздравления за Коледната миниатюра!
Iggiberry, браво за къщичката и сладките!

Аз снощи доукрасих с айсинг коледните ми сладки, днес ще украся и капучино звездичките и ще показвам.
Виж целия пост
# 505
Добро утро, момичета! bye
Само мога да кажа: БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!! Страхотни кулинарни вълшебници сте!!! Просто нямам думи... omm

Аз най сетне съм в отпуска и започвам сладките си кулинарни приготовления за Коледа.
И така... днес е ден за предварителна подготовка, поточно набавяне на продукти.
Утре / четвъртък / ще пека меденките на Джули и линзеровите сладки, които ще сглобявам и украсявам в неделя.
В петък е ред на  ваниловите кравайчета и арменските сладки.
В неделя ще направя и шоколадовите бисквити трюфел.
И... в края на др. седмица - забравените сладки + коледни мъфини.

Мислите ли, че този график е удачен и всичко ще е ок за Коледа? Знам, че доста късно почвам, но..... пустото време все не стига...

Благодаря предварително! Приятен снежен ден на всички!!! Hug



И аз съм с почти абсолютно същия график. Мисля, че ще се справим  Hug
Виж целия пост
# 506
 newsm10
Виж целия пост
# 507
betina33 намерих рецептата на фондана, а това чудо от горе ли се слага? Как се "залепва"? Боя каква се използва? Лесно ли се борави с фондана? Аз сега почвам да чета сайта на Димитрана сигурно ще си отговоря на въпросите...
Виж целия пост
# 508
Добро утро, момичета! Аз имам следното питане - кои бонбони "Рафаело" препоръчвате - тези с вафлените кори и сухо мляко или другите, които са с кондензирано мляко. Много се чудя кои да избера. Проблемът за първите обаче е че не знам къде в Бургас мога да намеря вафлени кори. Ако някой знае, моля да ми каже. Търся и прозрачен целофан да опаковам сладките, но и него не намирам  Sad  
Виж целия пост
# 509
Аз вече  направих ванилените кравайчета и арменските сладки. В събота е ред на меденките, а за другата седмица са забравените сладки и звездичките с капучино. Само не мога да се снабдя с марципан. Карфур и Метро са ми далеч, търсих в Кауфланд и Фантастико, но няма. Затова си повтарям въпроса: къде точно е това магазинче на Три уши?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия