Коледно настроение! - 3

  • 109 328
  • 856
# 585
Аз пак да си питам... Embarassed с джинджифил и канела стават ли хубави меденките или само канела да сложа? Досега не съм ги правила с джинджифил, но видях няколко такива рецепти и се чудя дали да не пробвам тази година  ooooh!
Виж целия пост
# 586

Денерис, това с целувчената глазура е много идейно. Пиши как са на вкус!


Божествени!  Laughing

Дина /адашке  Laughing/, очите ми изтекоха по твоите красоти  Grinning
Виж целия пост
# 587
Здравейте. Извинявам се предварително, ако повтарям, но не мога да изчета цялата тема. Някой знае ли как се прави ТИКВЕН ПАЙ и ЯЙЧЕН ПУНШ? Че не можах да намеря рецепта...  newsm78
Аз вече 2 пъти правя това тиквено руло, много е лесно, бързо и е страшно вкусно.
Тиквено руло
От: Габриела Петрова
 

3/4 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. сварена и пасирана на пюре тиква
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
250 гр. извара или крема сирене
1 с.л. краве масло
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. канела
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 пакетчета ванилия
сол

 Брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта се слагат в дълбок съд. Към тях се прибавят разбитите заедно със захарта яйца и тиквеното пюре. Всичко со разбърква добре до получаване на хомогенна тестообразна смес.

Сместа се излива в намаслена тавичка и се посипва със счуканите орехи. Пече се 15 мин. в предварително загрята фурна, след което се слага върху купа и се навива на руло още докато е топло.

Приготвя се крема, като изварата се разбие заедно с пудрата захар, размекнатото масло и ванилиите.

Изстиналото руло внимателно се развива, намазва се добре с крема след което отново се навива и се поръсва с пудра захар.

При развиването и навиването рулото трябва да се постави върху влажна кърпа, за да не се напука!
 
Виж целия пост
# 588
nordina, много интересна идея! Мекички ли стават по тази рецепта?
Аз днес се включвам с капучиновите звездички с марципан на Габи


Виж целия пост
# 589
Гуинет,току що пробвах една  Blush пръхкави са....направо се топят.Не зная дали ще се втвърдят.Според мен не,но ще видим.Отделила съм няколко за проба,ако не ги намерят ще споделя резултата.
Капучиновите звездички са прекрасни.Ще ми се да си взема едничка  Blush
Виж целия пост
# 590
Раличка, Дина, Нордина, Гуинет, чудесни сладки  bouquet.

И аз вчера направих капучиновите звездички и мноооого бързо ги заврях под дивана в хола, преди малкият терорист-дегустатор да се върне от градина Twisted Evil.
Виж целия пост
# 591
Здравейте, момичета, поздравления за невероятните кулинарни умения! Изключително професионални сладкиши, мога само да ви се възхищавам. Бих искала да ви помоля за следната помощ:
за коледния базар в училището на дъщеря ми трябва да приготвим коледни сладкиши (или да купим). Ще направя малки пакетчета от коледните сладки на 100 гр. сладки, но искам да оползотворя и формата за сладкиши с форма на коледна елха, която имам - то си е като форма за кекс. С каква смес да го напълня, така че да издържи после няколко дни на базара и да е вкусно?

Безкрайно благодаря и весели празници!
Виж целия пост
# 592
току що прибрах половин доза меденки на Джема,направени с шприц- доста трудно упражнение ,а сега отлежават шприц  сладките на Селма (обещах на детето да ми помага),след като изпека и тях ще преценя колко да замеся още и какво да е .
Виж целия пост
# 593
От днес фантастичните Коледни звезди на Мишел:


И още пакетчета  

Отивам да наваксам с четенето.
Виж целия пост
# 594
Аз пак да си питам... Embarassed с джинджифил и канела стават ли хубави меденките или само канела да сложа? Досега не съм ги правила с джинджифил, но видях няколко такива рецепти и се чудя дали да не пробвам тази година  ooooh!

Стават прекрасни. Току що опекох втората доза меденки на Джули (направих части за 2 къщи и меденки). Слагам подправки както е написала Наталина - канела в най-голямо количество, щипка кардамом, щипка карамфил, 2-3 щипки джинджифил (че много го обичам). Меденките са разкошни, обичам тази рецепта.
Виж целия пост
# 595
Здравейте. Извинявам се предварително, ако повтарям, но не мога да изчета цялата тема. Някой знае ли как се прави ТИКВЕН ПАЙ и ЯЙЧЕН ПУНШ? Че не можах да намеря рецепта...  newsm78

Ето моят Тиквен пай, ако предпочиташ, може с оригиналното тесто за пай да го направиш.
Яйчен пунш не съм правила.
Виж целия пост
# 596
Здравейте. Извинявам се предварително, ако повтарям, но не мога да изчета цялата тема. Някой знае ли как се прави ТИКВЕН ПАЙ и ЯЙЧЕН ПУНШ? Че не можах да намеря рецепта...  newsm78

Заповядай, Яйчен пунш
 

Виж целия пост
# 597
labrex Hug  :bouquet:merci
отивам и почвам всичко отначало Confusedи тези меденки от "медовик" мммм nordina  bouquet
не съм се сетила да ги крия под канапето ooooh!
  bouquet
Виж целия пост
# 598
Аз пак да си питам... Embarassed с джинджифил и канела стават ли хубави меденките или само канела да сложа? Досега не съм ги правила с джинджифил, но видях няколко такива рецепти и се чудя дали да не пробвам тази година  ooooh!

Стават прекрасни. Току що опекох втората доза меденки на Джули (направих части за 2 къщи и меденки). Слагам подправки както е написала Наталина - канела в най-голямо количество, щипка кардамом, щипка карамфил, 2-3 щипки джинджифил (че много го обичам). Меденките са разкошни, обичам тази рецепта.
Благодаря за отговора!  Hug Тъкмо ходих да търся кардамон, но нямаше. Карамфил няма да слагам...остава канела и джинджифил. Захващам се за работа  smile3508
Виж целия пост
# 599
Здравейте момичета!Моля за съвет!Днес си купих готова моделираща маса за фигурки,но така и не успях да си намеря сладкарска боя на по сносна цена Sad!Взех си боя за яйца суха пише уж безвредна,но незнам дали мога да я използвам за оцветяване на  моделиращата маса.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия