Коледно настроение! - 3

  • 109 647
  • 856
# 750
В албума на Джемма видях маслени бастунчета, които ме изкушават, но не виждам рецептата на 1стр.? Някой ще помогне ли?

Аз правя бастунчета по тази рецепта: http://tanitaang.blogspot.com/2008/12/blog-post_13.html
Виж целия пост
# 751
Бишкоти с Нутела



Кафеeни зърна



Бисквити със стафиди и шоколад

Виж целия пост
# 752
ani d,искам да те попитам как пече мъфините-само в хартиените капсули или те се поставят в др.форма(силиконова напр.)
Ох,дано ми разбереш въпроса Embarassed
Виж целия пост
# 753
Здравейте,
често преглеждам темата но не съм писала - дали можете да помогнете със съвет може ли да се използва бакпулвер за меденки
вместо сода
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 754
тази вечер и аз направих любимия ни портокалово - шоколадов кекс, ще го приготвя и за Коледната трапеза в родителите ми

Много ароматен и приказен на вкус

освен рецептата в линка по-горе ето и снимка на резултата:

Виж целия пост
# 755
дали можете да помогнете със съвет може ли да се използва бакпулвер за меденки
вместо сода

Аз иазползвах бакпулвер от този, който е с подправките за меденки - от кауфланд, Stilla мисля, че беше марката. Мисълта ми е, че става  Peace Добавих и малко сода, но по-скоро да се застраховам, защото ги правех за 1-ви път. По принцип не съм любител на содата, така, че и аз залагам на бакпулвера. Идеята е да има набухвател. Какъв точно - едва ли е от такова значение  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 756
От мен : лесно, вкусно и здравословно!
Виж целия пост
# 757
Много благодаря
Виж целия пост
# 758
Страхотни неща сте направили,момичета,браво.Аз съм отделила утрешния ден за направата на сладките.Първата доза ванилени кравайчета са вече изядени,медените топчета чакат за слепване.
Искрено възхищение към Джемма ,уникална атмосфера цари в твоя дом. Hug

И един въпрос на начинаещия-този готовия фондан след като се разточи и се изрежат формички,с какво се залепват върху сладките?Сигурно е повтаряно много пъти,но да не ровя по темите,че нямам много време.Благодаря предварително на отзовалите се.
Виж целия пост
# 759
Здравейте,
често преглеждам темата но не съм писала - дали можете да помогнете със съвет може ли да се използва бакпулвер за меденки
вместо сода
Благодаря предварително

Содата и бакпулвера са всъщност едно и също нещо. Просто във второто има и лимонтузу. Ето виж тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BF%D1%83%D0%B … D0%B2%D0%B5%D1%80
Виж целия пост
# 760
Здравейте,
често преглеждам темата но не съм писала - дали можете да помогнете със съвет може ли да се използва бакпулвер за меденки
вместо сода
Благодаря предварително
Содата и бакпулвера са всъщност едно и също нещо. Просто във второто има и лимонтузу. Ето виж тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BF%D1%83%D0%B … D0%B2%D0%B5%D1%80

С бакпулвер тестените изделия стават по-пухкави и въздушни въз основа на киселината (лимонената) в случая, която се съдържа в него (Lulumba е дала линк с обяснение на реакцията). Ако се ползва само сода бикарбонат и в тестото няма плодове, които до известна степен, да заместят лимонената киселина, тогава изделията стават малко по-сбити и не се надуват така, както с бакпулвера. Така че има случай, в които е по-добре, да се ползва сода бикарбонат, като при някои бисквитки например и в други случаи, като кексове и мъфини, за предпочитане е бакпулвер.
Така, че ако сложиш бакпулвер вместо сода, меденките ти ще станат по-пухкави и според мен в никакъв случай, няма да се отрази зле на вкуса им. Но ако искаш, да не се надуват много, защото ще ги украсяваш и искаш, да не са издути, а равни, тогава за препоръчване е сода бикарбонат.
Виж целия пост
# 761
Здравейте, мили момичета Simple Smile! Чета ви от много време и реших да се включа с рецептата за сладки, които правя за всяка Коледа. Нямах време да изчета всичко написано до тук и предполагам,  няма да се повторя  Wink! Та тези сладки са много вкусни, изключително лесни, приготвят се много бързо и са особено подходящи за заети домакини и начинаещи кулинари  Peace.
                 
                            МЕДЕНИ СУХАРЧЕТА

 Продукти: 2 яйца, 30г разтопено кр.масло, 50г мед, 150г захар, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 1ч.л. канела, 20г какао, щипка счукан карамфил, 50г орехи, 350г брашно.
 Приготвяне : Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се маслото, медът (леко затоплен), содата, канелата, какото, карамфилът, нарязаните орехи и брашното. Замесва се тесто, което се разделя на 4 топки. Правят се съджучета, дълги колкото широчината на тавата. Пекат се в тава, намазана с масло, в умерена фурна. Отгоре се намазват по желание с разбито яйце. Нарязват се топли на дължина 1см.
Да ви е сладко  eat !

Източник: сборник: "Соленки, сладкиши, кремове" на Добринка Венкова
Виж целия пост
# 762
Здравейте, вчера правих меденките на Джули, но претърпях неуспех, някак си се разляха при печене и станаха двойно по големи и твърди, с какво могат да омекнат без да го слепвам че и без това са огромни Sad
Къде сбърках newsm78
  bouquet
Джема благодаря ти за отговора за вафлите  bouquet
Виж целия пост
# 763
Аз ги пекох в предварително загрята до около 170 градуса фурна.

   Много ти благодаря за бързия отговор.     bouquet   Започвам ги.

   И още един въпрос. Някой има ли опит с пълнените меденки? Колко време ще изтраят или да ги правя точно преди Коледа?
Виж целия пост
# 764
Здравейте, вчера правих меденките на Джули, но претърпях неуспех, някак си се разляха при печене и станаха двойно по големи и твърди, с какво могат да омекнат без да го слепвам че и без това са огромни Sad
Къде сбърках newsm78
  bouquet
Джема благодаря ти за отговора за вафлите  bouquet
Мисля, че ако сложиш парченца ябълка при меденките ще омекнат по-бързо. А защо са се разляли и удвоили....не знам..  ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия