До мамите-сладкарки

  • 4 398
  • 22
Мами, вие сте моето спасение  Hug
Що е то Sugarpaste Icing и  Royal Icing?  Crazy Ако го знаете и на немски, ще съм супер щастлива  Praynig
Оглеждам се за рецепти за торти и виждам, че това често се използва при декорацията, а аз не знам какво е  ooooh!
Благодаря ви  Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Шоши, това не са ли някакви Deкoperlen? newsm78
Аз като ги купувам хич и не гледам как се казват, избирам ги по форма и то най вече каката Mr. Green
Виж целия пост
# 2
не ги знам на немски, но ги има във всеки супермаркет до нещата за печене, това са видове захар на прах за правене на глазура за торти, според рецептата се смесва с малко вода (някой път и с масло) и преди да се втвърди, се украсява тортата, може да се оцвети с половин капка от малкиите шишенца боя за храна, която обикновено пак се намира в същата секция на супермаркета.
Виж целия пост
# 3
Royal Icing - използва се често за коледни сладки. Tова е глазура, смес от пудра захар, яйце/белтьк/ и вода.
Виж целия пост
# 4
Royal Icing - използва се често за коледни сладки. Tова е глазура, смес от пудра захар, яйце/белтьк/ и вода.

Така ли наричали бялата глазура, не знаех Embarassed
Виж целия пост
# 5
A, ne e глазура...по-скоро, доколкото разбирам от рецептата*на руски) Embarassed  е нещо като пластелин за ядене, разбира се, който се разточва и можеш да оформяш разни неща сърху торти и тн
Виж целия пост
# 6
A, ne e глазура...по-скоро, доколкото разбирам от рецептата*на руски) Embarassed  е нещо като пластелин за ядене, разбира се, който се разточва и можеш да оформяш разни неща сърху торти и тн
Така както го описваш прилича на немския марципан
Виж целия пост
# 7
 Laughing Хехе, Фид, точно марципана ми беше резервния вариант, ако не намеря онова чудо. Ама него не мога да го направя бял, нали?Уф, и аз съм една сладкарка  hahaha
Ще изровя снимки на рецептата и ще сложа след малко
Виж целия пост
# 8
A, ne e глазура...по-скоро, доколкото разбирам от рецептата*на руски) Embarassed  е нещо като пластелин за ядене, разбира се, който се разточва и можеш да оформяш разни неща сърху торти и тн

"Traditionally Royal Icing is made with fresh egg whites and icing sugar. This mixture is then beaten until white in colour and peaks can be formed.

Now though, with todays health & hygiene regulations, most people use a dried albumin-based powder in place of the fresh egg whites. You can still use egg whites but we find it is more convenient using the powder, as there are no shells to crack open and yolks to get rid of."

Намерих една англ. дефиниция. Може би в руския сайт превода на "icing sugar" е различен, но това е захар за глазура. Ефекта е "бетониращ" затова е сьздало в теб усещане за пластелин донякьде. Ние винаги си порьчваме такива сладки от една наша приятелка от БГ и са супер вкусни. Тя сьщо така оцветява и глазурата. Всичко си прави сама, сместа може да се купи и готова и да се донаправи в домашни условия.

Виж целия пост
# 9
Благодаря ти, Оранжевке  Heart Eyes Дано да го намеря готово.
Ето  2рата снимка е този шугър ала-бала  Mr. Green Лицето на клоуна.
Виж целия пост
# 10
Laughing Хехе, Фид, точно марципана ми беше резервния вариант, ако не намеря онова чудо. Ама него не мога да го направя бял, нали?Уф, и аз съм една сладкарка  hahaha
Ще изровя снимки на рецептата и ще сложа след малко
Мисля че продават готов боядисан или с боя за сладки, да си го направиш какъвто цвят искаш
Аз съм купувала готови украси точно като това на снимката и са от марципан
Виж целия пост
# 11
Сега и моето скромно мнение като разбира се не знам на немски как се превеждат нещата.
Sugarpaste Icing е точно такова нещо като пластелин, което се моделира и се слага върху торти и прочие. Нещо такова
А Royal Icing е под прахообразна (първоначално) или течна форма. С него се правят "рисунките" по сладкишите. Нещо такова  Heart Eyes
Виж целия пост
# 12
....
Аз съм купувала готови украси точно като това на снимката и са от марципан
Фиди, мисля че при вас наистина се предлага на пазара под името "марципан" съдейки по това, което в момента са пуснали в LIDL
Виж целия пост
# 13
....
Аз съм купувала готови украси точно като това на снимката и са от марципан
Фиди, мисля че при вас наистина се предлага на пазара под името "марципан" съдейки по това, което в момента са пуснали в LIDL
Той марципана става за целта, но не е точно това. Марципана се прави от смлени бадеми с захар, това дето ти го показа е малко по различно
Виж целия пост
# 14
===. Марципана се прави от смлени бадеми с захар, това дето ти го показа е малко по различно
Вярно е, че той се прави от смлени бадеми, но и с него може отлично да се моделира.
Друг е въпроса, че аз не обичам нито него, нито Sugarpaste Icing.  Embarassed Grinning (много са ми сладки, при това, че аз иначе обожавам сладкото)
Виж целия пост
# 15
===. Марципана се прави от смлени бадеми с захар, това дето ти го показа е малко по различно
Вярно е, че той се прави от смлени бадеми, но и с него може отлично да се моделира.
Друг е въпроса, че аз не обичам нито него, нито Sugarpaste Icing.  Embarassed Grinning (много са ми сладки, при това, че аз иначе обожавам сладкото)
Мммммммммммда и аз така, да не кажа че заради бадемите пък въобще не мога и да го мириша марципана Mr. Green
Виж целия пост
# 16
6o6i,
тортата за 1. ден ден на Диана ли е  Hug

Освен марципан има  Persipan/Parzipan (заместител на марципана, без бадеми, с ядки от кайсии),  Rollfondant и Dekofondant , само от захар, лимонов сок и олио.
Виж целия пост
# 17
Благодаря ви много   bouquet
Бобилайнче, отдавна не съм те виждала  Heart Eyes
Да, по принцип мисля да творя чудеса от храброст за рождения й ден, дано стане нещо  Praynig Блгодаря ти за превода, ще се опитам да изнамеря такова чудо  newsm78
Целувки на Леа  Hug
Виж целия пост
# 18
Royal Icing се прави от пудра захар и меренге/т.н. сух белтак/.Става много гаста консистенциа. Използва се  за покриване  на свадбени торти, цветя и украса на сладки.Съхне много бурзо.Не е желателно  да  се съхранявя в хладилник.
Sugarpaste Icing тук се използва предимно за правене на т.н. sugar flowers.Не е препора4ително да се използжа за покрижане на торти, исъхва много бързо.Прави се с Tyloce C.
За Rolled Fondant има разли4ни рецепти.В пове4ето слу4аи се прави от глукоза, глицерин, желатин, пудра захар.
Ако иска6 мога да ти пусна и рецептите.
Виж целия пост
# 19
Sugarpaste си е чист фондан на български, ма и тук при мен така го водят. Royal Icing наистина се втвърдява много бързо след като се нанесе, но е най-вече за бисквити или за залепяне на фигурки. Ние поне за това го ползвахме като карах курсовете.
Виж целия пост
# 20
MissZ,ти на какви курсове си ходила?Аз съм изкарала 3-те курса на Wilton за cake decorating и 2-ва демо курса за правене на  sugar flowers.
Виж целия пост
# 21
Ако иска6 мога да ти пусна и рецептите.
Привет,
да, бих погледнала рецептите за Sugarpaste Icing   и Rolled Fondant   chef Въпреки, че се надявам да намеря готови такива. Като казваш, че Sugarpaste Icing изсъхва бързо, значи ли, че има опасност да се напука лицето на клоуна в този случай  Crazy Или да използвам за целта фондана?  newsm78
Виж целия пост
# 22
Тази торта се прави във ториат курс на Wilton.Ето и рецептите:

Sugarpaste:
***един белтък
***1 супена лъжица Tylose C
***около 400 грама пудра захар
Разбива6 белтъка и по- малко добавя6 половината от захарта.Добавя6 Tylose и запо4ва6 да меси6 като тесто.Ако запо4не да залепва си намазва6 ръцете с shortening.Тестото се съхранява в пластмасова кутия.
Аз ли4но не ти препора4вам да използва6 този вид аисинг.Тя е само са захарните цвея.
Добре е да си купи6 готов Fondant.

Rolled Fondant:
***1 килограм пудра захар
***1 супена лъжица желатин
***1 супена лъжица глицерин
***120 милилитра глукоза
***ванилиа или друг вид есенциа
 Пресява6 захарта, прави6 малко кладен4е.
Накисва6 желатина във водата и го слага6 да се стопли за около 5 минути, докато се разтопи довре.Не го вари6!!!Добавя6 глицерина, разбърква6 добре.Добавя6 ванилията и глукозата.
Излива6 те4ната смес в кладен4ето и запо4ва6 да меси6.
Съхранява6 в пласмасова кутия, на стаина температура.
Пи6ими по ЛС ако иска6 да ти напи6а циалата технологията на тортата клоун.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия