Примерна схема за захранване- 30

  • 34 386
  • 736
# 15
Не са здължителни кашите - за мен лично са улеснение, от една страна, и разнообразие - от друга. Все пак, ако не даваш, е добре да намираш алтернатива за предлагане на различите видове зърна (Стеф по-горе беше писала, че пълнозърнестите са по-полезни).
За хляба - попара правя с пълнозърнести сухари, а от скоро - с препечен домашен хляб. Слагам понякога хляб и в супата или в друго ядене. Правя принцеси. Откакто правя домашен хляб (обикновено ръжен или пълнозърнест), взимам за разходката - като алтернатива на солети или други "гризалки".

Бобито, благодаря за новата тема!
Виж целия пост
# 16
благодаря ти много за отговора!Всеки ден яде заедно със супичка,пюренце и нещо като хляб със тях-било то царевичен,сухар,ако нямам средичка от бял хляб.Понякога и правя нещо като каша от овесени ядки(фини).
Виж целия пост
# 17
Тихичка - дори е по-добре да не даваш каши, ако можеш да предлагаш естествени зърнени храни. Овесените ядки са чудесен заместител, можеш да приготвяш домашни кашички от различни брашна, стават страшно вкусни и много по-полезни от купешките Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Запис. С какво комбинирате булгур? Аз днес дадох в комбинация с мед и доста се хареса. Предполагам, че може и със зеленчуци някакви  Thinking
Виж целия пост
# 19
Аманитка, готвиш супа и вместо ориз/фиде, слагаш булгур. Сварен, с масло и сирене, също може, или пък пиле с булгур.
Виж целия пост
# 20
С булгур правя две неща- добавям в супа и в плънка на баница Mr. Green
Виж целия пост
# 21
  cook
Виж целия пост
# 22
От кога мога да започна да давам цитрусови плодове и орехи?

За булгура - колко време му е необходимо да се свари? Ако го прибавям в супа, в началото ли се слага?
Виж целия пост
# 23
Цитруси можеш да даваш вече. Орехи също, но задължително смлени на прах. Има риск от задавяне, не за друго Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Стеф, как точно да приготвям кашички, има ли някакво съотношение Hug
Виж целия пост
# 25
Благодаря за новата тема   bouquet
Виж целия пост
# 26
Ето тук пише за домашните кашички, пробвала съм, стават страхотни Simple Smile
Рецепти за бързи и вкусни домашни каши
Виж целия пост
# 27
Стефи, нищо не излиза на този линк, поне не и по темата hahaha
Виж целия пост
# 28
Ах, наистина Crazy Като цъкнах и аз на линка, не се отвори въпросната статия, но като го потърсих в Гугъл, излезна, ето, копирам смислената част:

Когато решим да приготвяме домашни каши, важно е да знаем как в началото да превърнем житния продукт в брашно. А това хич не е сложна задача. Като за начало избираме продукт, измиваме го и го изсушаваме, печейки го на слаба фурна. След което с помощта на мелачка превръщаме зърната във фино брашно или такова с по-едри частици, в зависимост от това колко голямо е бебчето, и се захващаме с приготвянето на кашата.

Най-бързо домашна каша се приготвя като 2 супени лъжици от предварително приготвеното брашно се накисват в 150 – 160 мл вода и се оставят да престоят така една нощ. На другата сутрин след леко разбъркване се слагат да котлона и се бъркат, докато се получи каша с подходяща гъстото. Готовата каша се похлупва, за да се задуши за няколко минути, и по желание може да се добави настърган плод или обезсолено сирене, за да стане още по-вкусна за малкия човек.

Няма по-полезна от домашно приготвената каша

Каша от ядки се приготвя като около 2 супени лъжици ядки се изсипват във вряща вода в порядъка на 100, 150 мл. Разбърква се леко, след което сместа се захлупва, за да се задуши.

Житената каша, едновременно вкусна и полезна, приготвена по посочения по-горе начин, може да се превърне в истински бебешки кулинарен шедьовър, като към нея се прибавят ситно нарязани подправки, масло, наситнени зеленчуци или суха мая.

По правило към всяка каша може да се добави адаптирано мляко или кърма, което едновременно прави консистенцията по-лесна за приемане и създава познат вкус, който предразполага бебето.
Виж целия пост
# 29
Запис. С какво комбинирате булгур? Аз днес дадох в комбинация с мед и доста се хареса. Предполагам, че може и със зеленчуци някакви  Thinking

Булгур комбинирам с всичко, което се прави с ориз. В нас много готвя с булгур - пълня чушки, слагам с тиквички, абе каквото се готви с ориз, може да се готви с булгур. Отделно правя на дребния булгур с каквито имам плодове, най-често с ябълки или банани, че без тях не оставаме. Булгурът е сварено и изсушено жито, което е натрошено. Поне баба ми каза, че на времето така се правело. Вари се както ориза - 1:3 и е сварено, когат попие водата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия