Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За болката след вадене на мъдрец

  • 114 925
  • 82
# 75
Личната ми каза да го пия, защото често се получавали инфекции след вадене на зъб. На следващия ден потърсих дежурен зъболекар, защото положението беше нетърпимо и се оказа, че имам инфекция на костта както си и мислех. Почисти раната и ми предписа друг антибиотик - Далацин Ц, който се пиел при такъв вид инфекция. Също така си изплаквам устата с вода за уста Елудрил, с която болката като че ли намалява след изплакване. Още ме боли, особено през нощта, но малко по-малко..Надявам се до няколко дни да се оправя, защото тази болка е нетърпима..Направо те побърква.
А като се обадих още в четвъртък на моята зъболекарка, тя ми каза, че било нормално да имам болки..И реших да почакам да видя дали ще намалеят, но не..такава мъка изобщо не е нормална ама толкова и разбират явно някои..

Здрасти,на мен ми мина точно сшед една седмица,обаче през тая седмица ми се разказа играта,имфекция се получава не  на костта ,а когато не ти кръвне достатъчно,не се получи достатъчен съсирек и от слюнката става инфекция.пии обезболяващи мен това ме спасяваше за 2-3 часа и после пия пак.изпих повече от максимума на ден ама не съм умряла.но 100 ℅след седмица трябва да е минало.аз ходих и 7 дни на нагревки с лазер ,защото ми се беше травмирал и лицевия нерв ,та от него болките бяха ужааас.
Виж целия пост
# 76
Нормално ли е да ти дадат само 5 дни болничен, при положение, че два от тях са събота и неделя, а все още си в болки и не можеш да говориш, а конците все още не са свалени?
Виж целия пост
# 77
Нормално ли е да ти дадат само 5 дни болничен, при положение, че два от тях са събота и неделя, а все още си в болки и не можеш да говориш, а конците все още не са свалени?
Съчувствам, но на мен в аналогична ситуация (два пъти) не са ми давали и ден болничен дори  Rolling Eyes. За първи път чувам, че за изваден мъдрец някой дава болничен. Шевове винаги има, дори при най-лекото и безпроблемно вадене.
Неприятно е и боли понякога дълго, но минава  Peace. Ще мине!
Виж целия пост
# 78

Чакам го, не се издържа, направо имам чувството, че се е пропила в ухото, мозъка и челюстта ми тази болка.... особенно вечер, побърква ме... обаче днес съм твърдо решена да не пия болкоуспокояващи, че ми се струва, че е прекалено за 8 дена над 12 аулина да опукаш ...
А, напротив - когато има неприятно силна болка, трябва да се вземе болкоуспокояващо, а не да се търпи зорлем! Може да ги намалиш и да са примерно две на денонощие, като едното е преди лягане, за да спиш добре. То си се усеща, когато болката вече стане търпима и намалява, и тогава вече може и без. Ще мине, вече минава!  bouquet
Виж целия пост
# 79
Здравейте преди 2 дни ми вадиха корен на кътник и много ме боли пия антибиотик на 8 часа и норуфен но не помагат а в раната има и нещо като изсъхнала кръв какво до правя
Виж целия пост
# 80
Обадете се на зъболекаря и го питайте.
Виж целия пост
# 81
а в раната има и нещо като изсъхнала кръв какво до правя

Така трябва  да е , това е знак че раната зараства.
Виж целия пост
# 82
Виждам, че масово се смесват долните с горните. Принципно за горни мъдреци, въобще не трябва да се пише в тази тема. И те понякога са сложни, но много рядко. Моите 2 се дадоха без бой, за 40 и 50 лв на парче , като и два пъти интервенцията не продължи повече от 5 минути.
Долните мъдреци обикновено са сложни. Първият ми го дърпа една ресторатив зъболекарка за 150 лв, ама го дърпа 1:30 часа. Целият в кръв бях и аз , и тя. Травмата беше много тежка. Но дали защото бях по-млад или просто, защото го извадих по навреме , за седмица отшумя.
Сега преди 8 дена си вадих последния мъдрец - 330лв, при хирург. Става въпрос за ретиниран мъдрец, растящ хоризонтално, здраво подпъхнат под коронката на 7миа зъб , с корени много близо до челюстния нерв. Много професионална работа. Директно го разряза на 4ри и за около 20-25 минути го приключи. Но 8 ден вече болката е неуписуема. Оттокът спадна вече, но боли. Не смея да спра антибиотика, макар че ми го изписаха за 7 дена. Не мога да спя вечер без болкоуспокояващи. Гледам да не пия аолин, заради доста негативните му ефекти. Пия солфадейн, по 2-3 пъти на ве§ер. През деня се стремя да стискам, но болката е направо в мозъка. Иначе ми махнаха конците и казаха, че уж всичко изглежда добре, ама беше някакъв заместващ, че основната докотрка беше в отпуска и не знам да вярвам ли, да не вярвам ли.
Та и затова дойдох тука, ама явно не съм някакво изключение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия