За попарата със сирене

  • 7 917
  • 71
Здравейте, моят бебчо е на 7 мес и половина и лекарката ни каза да давам вече и попара със сирене. Бихте ли споделили опита си Кога я давате-като закуска ли? Как я приготвяте? С какъв хляб и какво сирене? Пасира ли се?
Благодаря Hug
Виж целия пост
# 1
Здравей аз взимам от сухарите на ЕТИ , защото хипските са много скъпи пък разлика няма.натрошавам си примерно 3 сухара и ги заливам с много топла вода , слагам вътре малко масло и захлюпвам отгоре с чинийка , след 5 минути попарата се поохладила тъкмо за ядене , добавя сиренце и готово.
П.п. целта на захлюпването с чинийката е да омекнат сухарите изобщо не пасирам стават много меки.
Виж целия пост
# 2
Ние правим попара с сухари  на Алатини, без яйца и без мляко + козе сирене (изкиснато) + АМ. Винаги има успех.
Виж целия пост
# 3
Все още попарата е една от любимите ни закуски. Правя я с бял хляб (в началото със сухари ХИП),краве сиренце,малко захар и масло или маргарин.
Виж целия пост
# 4
Пасиране - според детето, моето ядеше пасирано до 1г. и 6м., иначе се давеше и посиняваше.
Сирене - каквото прецениш.
Приготвянето - вече са ти отговорили, лично на мен ми е блудкава с чай и вода.

Попарата е само един вид зърнена закуска. В миналото, заради липса на друга алтернатива тя всекидневно е присъствала в менюто. Сега не намирам причина с нея да се изчерпва зърнено-житната закуска, можеш да заместиш тестеното с всякакви видове ядки и миксове от тях (пшенички, овесени, ечемичени, ръжени, просо), не е нужно да ограничаваш детето. Реално попара съм давала не повече от няколко пъти. Културите в хляба/сухарите са толкова преработени, че нищо полезно не остава.

Извън темата - изчакай поне още 1 месец, няма за къде да бързаш  Peace
Виж целия пост
# 5
Моето мнение се припокрива напълно с това на Не се сърди човече  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Аз дадох попарата на 8мес и половина. Слагам 2 сухара на Пападополус, люспа масло безсолно на Президент, сирене Маджаров обезсолено, заливам с 120мл топла вода, не пасирам, много лесно омеква хляба и детенце хапва и дъвче.
Виж целия пост
# 7
Сухарите ги стривах предварително (и моя се давеше), малко обезсолено сирене, масло (не маргарин!  Naughty) и заливах с вряла вода. Малко се покрива паничката и е готово  Peace
Попарата така и не стана харесвана закуска, така че не съм правина повече от 10-ина пъти...
Предпочиташе овесените ядки - Не се сърди, човече е дала насоки за разнообразие в закуската  Peace
Виж целия пост
# 8
Започнахме попарата за 8 месеца. Първо с 2 сега вече с 4 сухара - Пападопупу, о/о 30 гр. сирене - краве на Маджаров; масло - колкото грахче - гледам да е немско Simple Smile Слагам сухарите в блендера и меля почти до брашно, добавям сиренето и маслото и пак пускам блендера - накрая прибавям врящ чай - до сега шипка, мащерка, лайка или липа - пасирам и оставям да изстине - готова каша 250 мл. - изяжда се цялата (в повечето дни Simple Smile) Все още пасирам дори и ДК, защото дребната се дави ... страх ме е и за това така Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Веднъж предложих попара на бебето със сухари Хипп и чай,но яде само няколко лъжички и след това продължих да и давам каша с масло и сирене.Каката си хапваше редовно попара,дори и сега понякога иска.
Виж целия пост
# 10
попарата я давам сутрин, като в началото я пасирах, после вече не. Приготвям я като първо правя чайчето - гореща вода в чаша с пакетче чай от лайка, шипка или липа и отгоре захлупвам с малка чинийка за около 5минути. През това време натрошвам 4 сухарчета или 1филия и половина бял хляб, добавям сирене изтопено с големината на 1 кибритена кутийка, малко масло и добавям плод - настъргана ябълка, круша или намачкан банан, вместо захар. После прибавям чая, като според предпочитанията на дъщеря ми правя попарата не много гъста или рядка. Става доста бързичко  Peace
Виж целия пост
# 11
Вместо попара със сухари давам бемлечна каша с масло и сирене, така мога да редувам различните видове зърнени храни. Правя кашата с гореща вода, добавям маслото и сиренето и е готова за консумация.
Виж целия пост
# 12
Първите ми опити с попарата претърпяха пълен крах затова до 9 месечна възраст я предложих вече долу-горе с успех,но сухари не обича,затова с бял хляб отначало само среда сега вече и кора.Една филийка-филийка и половина най-много са и достатъчни,сирене обезсолено(колкото кибритена кутийка),гореща вода(чай също много не обича),1 к.л . захар.Разбърквам,добавям и мъничко масълце,захлюпвам и поднасям.В този вид много и харесва,но с чай и сухари не и харесва.
Виж целия пост
# 13
Моето дете изобщо не е фен на попарата, но отскоро му я включих в менюто за закуска- веднъж седмично хапва. Правя я с чай от шипка, сухари Goldies, сиренето е около кибритена кутийка - задължително обезсолено, една малка лъжичка масло - Меггле или друго немско. Захар не слагам. Правя всичко това в една купичка и я захлупвам за малко с една чинийка докато поизстине. Относно пасирането - не я пасирам, по принцип никога не съм му пасирала храната. Но като цяло 7м ми се вижда рано за попара - аз предложих за първи път към 9м.
Виж целия пост
# 14
Точно за попарата исках да питам по колко сухарчета горе-долу се слагат?Аз слагам 2 сухара и количеството и не е много,всъщност бебето по толкова яде,но трябва ли да гледам и тя да е около 200гр,мен ми се вижда много това?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия