Майонеза! Къде греша и какво да направя за да я оправя???? Спешно!

  • 38 120
  • 22
# 15
Моята майонеза се оказа пълна катастрофа.Направих два опита един с жълтъци и един с млечна.В момента в хладилника имам два буркана с неясно какво ,но няма нищо общо с майонезата.Преди време опитах ,но с лимон не се сгъсти.Сега прочетох за ломонтозу и пак не се сгъстява.
Върнах се изчетох всичко което намерих и стигнах до извода ,че може би нещо с изтеглянето не го догаждам.Има ли някаква тънкост?Аз слагам всички съставки в буркан топвам пасатора и го пускам.Не се сгъсти.Държах го 30 мин чак гърба ме заболя и тц.
Спазвам пропорциите точно.Къде може да бъркам?
На всичко отгоре мъжа ми от вчера още си чака домашната майонеза. ooooh!
Не спря да ме подиграва.Помагайте моля!Така се нахъсах с тая майонеза.
Отивам до магазина за продукти ,че свършиха и започвам от начало.
Виж целия пост
# 16
Добави малко прясно мляко. На мен така ми се оправи.
Виж целия пост
# 17
Мерси! Получи се  newsm44.Обаче май прецах пасатора все да вие на моменти. newsm78
Виж целия пост
# 18
  chef
Виж целия пост
# 19
6 жълтъка,1 литър олио,лимонтузу.
Виж целия пост
# 20
Понякога и на мен не ми се сгъстява с яйцата, макар че слагам лимонтозу. Знам, че всички продукти трябва да са на стайна температура, а аз вадя яйцата от хладилника. Предполагам за това не става. Като са топли се получава и с лимонов сок.
Виж целия пост
# 21
Въпреки че е стара темата, да добавя още една идея за най-тежки случаи, когато нищо не помага - сварен грис пасираме заедно със странната смес и готово  Peace
Виж целия пост
# 22
моята доза е следната:
половин кафена лъжичка лимонтозу (открих, че става и без него)
половин чаена лъжичка сол
на едно цяло яйце се долива олио до 200 мл
пасатор

Как го постигам това с олиото - в мерителна купа слагам лимондозуто и солта, яйцата (1-2-3) и допълвам до съответната графа. За 1 яйце - до 200 мл, за 2 - до 400 и т.н.

Обикновено след разбиването с пасатора добавям разни неща за овкусяване. Зависи за какво ще я ползвам - горчица, кисело мляко, сух чесън, разни мерудии.

Важно е яйцата и олиото да бъдат с еднаква стайна температура!!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия