Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 82-ра тема

  • 155 430
  • 736
# 390
Някой беше питал преди една страница за тутманика без втасване Аесис, аз нямах достатъчно сирене и сложих повечко кашкавал и се престарах стана малко тестян, така че според мен не прекаляваите с кашкавала. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 391

vesi_nn , да ти е жива и здрава щерката! Толкова красота си сътворила!  bouquet  chef
Леля Ог, много апетитно пиленеце! Heart Eyes  bouquet Уф, не знам колко е полезно преди лягане човек да гледа тия вкусотии...........
ditsan, мидичките наистина изглеждат страхотно! Peace И много ми напомнят едни  руски сочни, които мнооого обичам и отдавна не съм правила, не е лошо и двете да понаправя в скоро време. Grinning
Гуинет, и твоите пържолки... Crazy........не знам що налитам тая нощ на пиленца...... Grinning А тортичката - всяко зло за добро, разкошна е!   bouquet  chef

У нас  свински пържолки с картофи и лук в плик.

Виж целия пост
# 392
У нас  свински пържолки с картофи и лук в плик.

уфф, че сочно печено  Blush

Гуинет, Алхимика, случва се  Laughing затова пък днес компенсирахме.  
Алхимика,  това е крема, но в него вместо захар има пасирано сладко - в случая от боровинки. Ананаса е шайба от компот, 2-3 има в крема, отцедени, отдолу в чашите - по още една.  Много апетитно пиленце сте си хапвали, както и  Леля Ог   bouquet и пилешките пържолки на  Гуинет,   bouquet  за мидичките на Димитрина  Crazy обожавам, когато се показва сиренцето отвън;
Веси-нн, не се ядосвай за тортата, затова пък салатките ти са невероятно красиви отново   bouquet

При нас сутринта имаше Капучино-мъфини



За вечеря - зелена салата, пилешки пържоли



и свински ушета на скара

Виж целия пост
# 393
У нас  свински пържолки с картофи и лук в плик.

уфф, че сочно печено  Blush
Присъединявам се  Peace. Хем съм вечеряла, пак огладнях  Grinning
Момичета, благодаря ви за съчувствието към неволите ми с чийзкейка, утре, живот и здраве, ще се отчета с новия резултат  Sunglasses
Веси-нн, да ти е жива и здрава дъщеричката! Много хубав празник си й приготвила!
Гуинет, с тази торта пак си търсиш белята  Laughing. Изглежда страхотно!
Алхимика, Ditsan, Viv-Miv, чудесни менюта!
Айде аз след менюто на пеп-4о с пържолки и ушички да пусна десерта :

- панна кота, желирана с агар-агар, с личи и перли от сироп от рози -

И малко пояснения - идеята за комбинацията е от един макарон на Пиер Ерме (Ispahan). Перлите от сироп от рози (както и от сироп с вкус на захарен памук) са направени с метод на молекулярната гастрономия (сферификация), при направата на които се включи много дейно и Камбанката, понеже е във ваканция и запълвахме следобеда  Laughing.
Виж целия пост
# 394
Оооо, голяма забава е изстрелването на "червения хайвер", аз го правя от желе. Снимките са малко скапани, на Роца се виждат чудесно перличките! Страхотно изглежда панакотата!  bouquet  chef



Виж целия пост
# 395
пеп-4о  може ли рецептата за свинските ушета на скара.
Виж целия пост
# 396
Сварени са малко - наполовина, примерно, (че не се знае на каква възраст е бил притежателят им) след това - на скарата. Нарязвам, подправям с любимите миризми (разбирай кимион и черен пипер), лук, няколко "църкания" соев сос , разбърквам и това е.   Grinning
Виж целия пост
# 397
пеп-4о благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 398
От снощното женско събиране:

Торфения сладкиш на lina kaz, солени мъфини, агнеса
Виж целия пост
# 399
Добро утро на всички ... то май добър ден стана вече ...

При нас за днес закуска:

обяд:

За вечерята ще мисля по-късно, като се прибера от работа ... Лек ден на всички.
Виж целия пост
# 400
Страхотни сладкиши!
пеп-4о довечера задължително ще си изпека ушички.Ужасно много ми се приядоха като ги видях...
От мен картофена супа.
Виж целия пост
# 401
Само показвам и изчезвам, довечера ще коментирам -

Торта с кукла за кукла:



Подробности тук
Виж целия пост
# 402
Торфения сладкиш на lina kaz?????? моля за рецептаата, адски вкусен ми изглежда

labrex, Роца, как правите тези желирани перлички, в каква форма ги слагате да станат толков амалки топченца Simple Smile
Виж целия пост
# 403


labrex, Роца, как правите тези желирани перлички, в каква форма ги слагате да станат толков амалки топченца Simple Smile

И аз на опашката за разкриване на тайната за перличките.
 Praynig
Виж целия пост
# 404
Оооо, голяма забава е изстрелването на "червения хайвер", аз го правя от желе.

Нали? Затова вербувах Камбанката - занимава я поне половин час  Mr. Green

Azals, 3xi, моите са с малко екзотични съставки - натриев алгинат и калциев лактат. Натриевият алгинат е желиращ агент, който се втвърдява в присъствието на калциеви соли. Това му свойство позволява образуването на външната обвивка, докато съдържанието вътре остава течно.
Накратко за тези от снимката - Към сиропа от рози (разреден до желаната консистенция) се добавя натриев алгинат (1г на 100 мл), разбърква се добре и се оставя да престои 30 мин (аз добавих и малко сладкарска боя). Отделно се прави 1% разтвор на калциев лактат (3г на 300 мл вода), разбърква се и се оставя да престои 30 мин. След това с капкомер, пипета или спринцовка без накрайник се взема от сиропа и се капва на капки в калциевия разтвор. Перлите се формират моментално, когато натриевият разтвор попадне в калциевата вода. Трябва да се работи сравниетлно бързо, защото колкото повече перлите престояват в калциевия разтвор, толково повече солите проникват навътре и желират съдържанието. След като перлите са готови, се изгребват сцедка и както са в цедката, се поставят в съд с чиста вода, за да се измие излишъка от калциев лактат. После се използват за украса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия