"Зелена" (Екологична) тема - 5

  • 50 153
  • 835
# 810
Теорията е, че нишщо мъртво не може да нахрани нищо живо, колкото и да се тъпчеш с мъртви фибри

Какво означава мъртви фибри???
Такова понятие просто няма.Фибрите са си фибри,дори и от готвената храна-те не се усвояват,а се изхвърлят от тялото-служат като метла.Как ще ядеш сурови бобови,в които също има фибри?
30% сурово на ден си е ок,останалото е мазохизъм.За да храносмила само сурова храна на човек му трябва търбух като на кравата.След първоначалния "положителен ефект" следват аномалиите.
Виж целия пост
# 811
"След като госпожата ни каза, че природата е жив организъм, ям само бисквити" - това заяви едно детенце на майка си в не-помня-кой-сериал...   Laughing
Виж целия пост
# 812
OM, в отговор на въпроса ти "Какво означава мъртви фибри?", ето какво прочетох. Фибрите наистина са "метла", но само ако храната е жива - примерно сурова ябълка. Нейните фибри "намагнетизират" хранителните остатъци в червата и ги увличат със себе си навън. Но ако опечем ябълката, ако я направим на компот, щрудел или друго, което изисква температура над 60 градуса - фибрите губят способността си да "намагнетизират" отпадъците в червата. Тоест, "метлата" е прецакана  Mr. Green. В това е разликата. И понеже говори авторът за живи фибри, на тези пък аз им викам мъртви  Joy. 30 %  от храната ми ако е сурова, ужасно ще съм благодарна, аз и вегетарианка не съм, колкото и да избягвам пържоли и ко. Стремежът ми е да ям колкото мога повече сурови продове, зеленчуци и ядки /сурови  Mr. Green/, за да подобря нещата в тялото си. Защото не само фибрите отиват на кино. Ако се вярва на същия този автор, на Пол и Патриша Брег, а и на доста други, ние не храним телата си, а ги тъпчем с напълно неупотребими за клетките неща. Доста ме стряскат такива теории, връзвам се и сега отивам да си правя лимонада... А за суровоядството - о, там има рецепти бол. Съвсем не са само плодове, зеленчуци и ядки. Например мед от рапица опитвала ли си? Кулинарното въображение на хората е безгранично, включително и като става дума за суровоядство. Но засега само си мечтая   chef
Имам един въпрос, момичета. В каталога на "Орифлейм" се появи посочен като еко-шик комплект - пухкава шапка, шал и ръкавици от изкуствена кожа. Защитниците на животните, естествено, са прави абсолютно. Но аз се замислих доколко еко е наистина изкуствената кожа - от какво, къде и как я правят - някоя от вас има ли представа?  
Намерих само това, цитирам: висококачествена еко кожа (полиуретан 2%, PVC 80%, полиестер 18
%)... като гледам процентите, ямно изобщо не  е еко, тази еко-кожа бе!
Виж целия пост
# 813
Не разбрах, какво за меда от рапица?
Виж целия пост
# 814
Мед като мед, сладко. И кое е по-сурово като замени един мед с друг?

Аз не вярвам на тая тъпотия с фибрите. Живи-мъртви. Фибрите СА фибри.
Виж целия пост
# 815
Рапицата е ГМО-избягвам мед и олио от нея.Отглеждат я предимно за "био"-дизел.
Относно еко -кожата-ами не виждам нищо еко в ПВЦ-то.Да не говорим пък за отражението върху организма на изкуствени материали.По-добре без кожа,отколкото с подобни заместители.
Янтра, Peace
Виж целия пост
# 816
 И аз така мисля за рапицата, а конкретно за меда от нея, ами коренно различен е от другите видове мед-бял, като мармалад се маже, с предубеждение съм към него  Thinking

Апропо, много изродихме темата, предлагам да се върне първоначалния си замисъл-има други теми за храната и прочие  Peace
Виж целия пост
# 817
Теорията е, че нишщо мъртво не може да нахрани нищо живо, колкото и да се тъпчеш с мъртви фибри

Какво означава мъртви фибри???
Такова понятие просто няма.Фибрите са си фибри,дори и от готвената храна-те не се усвояват,а се изхвърлят от тялото-служат като метла.Как ще ядеш сурови бобови,в които също има фибри?
30% сурово на ден си е ок,останалото е мазохизъм.За да храносмила само сурова храна на човек му трябва търбух като на кравата.След първоначалния "положителен ефект" следват аномалиите.

  дядо ми беше градинар и овощар и около 9 месеца в годината 90% от  храната ни беше сурова  аз лично се чувствам чудесно на сурова  храна и  гледам дори сега зимата  да не
 падаме    под 50% сурови зеленчуци или  плодове р не се чувствам добре нито аз нито децата  ако се ограничаваме със суровата храна храносмилам без проблем  и съм с плосък  корем , но имам приятелка  с проблеми със стомаха тя  не може да изяде почти нищо  от това което аз ям  ,получава подуване на стомаха и болки
Виж целия пост
# 818
А сега зимата не е ли по добре да се ядат консервирани зеленчуци (домати, краставици), отколкото пресните?
Виж целия пост
# 819
Зимните краставици и домати не бяха ли от оранжерии и пълни с нитрати? Има ги по ресторантите и не са много-много вкусни. Честно казано, мисля, че през зимата би трябвало да си ядем онова, което природата ни предоставя за тези месеци - това е най-естественото и най-еко. Аз започнах да правя салати от цвекло, ям моркови, сурово цветно зеле - какво ли не има и е страхотно вкусно на салати, просто трябва да се огледа човек за рецепти. Обичам и студени извлеци от билки, вместо чай, много мед. Знам, че не е "зелено" да купувам цитруси, заради щетите от транспорта, но тук вече бих отбой и ям де що мандарини видя  Grinning.
Не съм съгласна за фибрите, .Янтра -  и кучето е куче, живо или мъртво, ама не е все едно  Joy. Всички решаваме за себе си, просто споделяме знания и опит. Аз се чувствам педесет пъти по-добре, ако ям сурова храна, тоест жива.
ОМ, не ми хрумна, че рапицата може да е ГМО. Медът от нея е страхотно търсен в Евпропа.  Моят е домашен, от приятели. Не е бял, но наистина има различен вкус, заздравява костите, сърцето и забравих още какво. На мен просто ми хареса. 100% въглехидрат, натуралена, сурова храна, от региона, тарнспортиран пеш  Joy...  За съжаление обаче, чу се, че вече не може да се опазим от ГМО - не можело да се открие кое зърно за посев е "заразено". Лошо. Ами... ще се прекръствам и ще продължавам да си ям медеца  Grinning.
Да се върна на въпроса за еко-кожата - не беше случаен. Какъв избор ни остава за дамските чанти според вас, ако искаме да сме зелени? Естествена кожа - не, еко кожа - не, тогава какво? Май съм виждала текстилна дамска чанта...  беше от кадифе, ако не греша, може би такива трябва да се търсят.  Ще съм благодарна за мнение  Hug     
     
Виж целия пост
# 820

Не съм съгласна за фибрите, .Янтра -  и кучето е куче, живо или мъртво, ама не е все едно  Joy. Всички решаваме за себе си, просто споделяме знания и опит. Аз се чувствам педесет пъти по-добре, ако ям сурова храна, тоест жива.

Фибрите просто не се усвояват от организма-както ги приемеш,така се и изхвърлят.Прекаленото им количество от суровата храна се отразява зле.С обработването им се омекотява клетъчната стена на растенията и не дразнат прекалено червата.Пък ти се чустваш по-добре не толкова от фибрите,колкото от ензимите в суровата храна,но това наистина е различно.Не съм чела Пол Брег,но не изключвам и да не е преведен правилно.Човек освен да приема всичко буквално от една книга е добре да потърси и други източници по въпросите,които го вълнуват (форумите не са най-доброто мяcто,но поне служат за някаква насока).
Иначе наистина е добре да се прехвърлиш в друга тема  за храните.
Виж целия пост
# 821
Гониш ли ме Grinning?
Не съм казала, че фибрите се усвояват от организма, ОМ. Ако си чела внимателно, ще си спомниш, че говорехме за "метлата" от фибри. За ензимите си права - и заради тях се чувствам добре, и заради фибрите. Благодаря ти за идеята да потърся тем аза храни, ако ми е нужна информация, ще го направя. Интересът ми касае целия спектър от "зелени" промени, които мога да внеса в живота си - това предполага точно тази тема. Аз едва смогнах да прочета предишните четири теми и свалих гарда пред тази за алтернативната козметика... с отделни теми за всяко "зелено" нещо въобще няма да се справя. Но мерси, все пак  Hug
Намерих това случайно - определено бих си купил атакова бижу  Grinning
http://fitwell.bg/%D0%95%D0%BA%D0%BE-%D1%88%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D … _l.a_i.94984.html
Още нещо...
http://www.style-ideas.com/index.php?option=com_content&task … =312&Itemid=1
Виж целия пост
# 822
Изобщо не ми пречиш.Даже ми е забавно да те чета. Grinning И недей да извърташ.След като не се усвоява едно нещо,а се изхвърля от организма,то е все едно как ще го приемеш-сурово или сготвено-все ще си свърши работата на метла.Като в преработения си вид омеква и няма да дразни излишно червата даже.

Бижутата не ми харесаха.Злато или сребро в картонена хартийка излежда като евтина дранкулка.Но на екоманияците може и да им отива. Grinning
Аз имам други разбирaния за тези метали.
Виж целия пост
# 823
И аз да се запиша тихичко при вас  Hug
Виж целия пост
# 824
OМ, ще ми е интересно да чуя разбирането ти за златото и среброто  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия