Примерна схема за захранване- 31

  • 31 760
  • 741
# 15
Веси, имам смътен спомен, че триците не са удачна храна. За съжаление, трябва ми време да потърся инфото...Считаха се за нещо като отпадъчен продукт. Но да не говоря наизуст, ще пиша пак скоро по въпроса.
Защо не вземеш овесени ядки, фини? Те са с накисване, но за кратко (не от предната вечер), затова са и фини Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Оххх, сериозно ли  Shocked пък аз ги взех уж заради нея да стане гладко като кашичка да не пасирам, пусти мързел  ooooh!
Виж целия пост
# 17
Веси, търся, но засега не намирам конкретното място, където коментирахме триците...
Триците по принцип се водят по-трудносмилаеми - те са предимно целулоза и сложни въглехидрати, за бебешко стомахче не са удачни. Действат като метла в червата - може да доведат до силно очистване.
Дори от тази гледна точка само (без да съм ти дала по-смислено или научно обяснение) - може би е добре да ги излапаш ти, с малко кисело мляко, или да изпечеш домашен хляб Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Аз овесените не ги накисвах,направо варя и пасирам.Ние вече сме на ръжени,тях накисвам,че ми се струват по твърди.И за да се пасират по добре,добавям аз плод ( а не от пюре),като е малко количеството и пасатора не ги хваща.
Тези ядки разхлабващо ли действат,предполагам че да.Откакто ги давам 5-6 пъти на ден ака.
Виж целия пост
# 19
Да, разхлабващо, заради целулозата.
Накисването на фините ядки е не толкова с цел омекване преди варенето, а с цел да се избегне варенето - защото едно накисване е достатъчно, за да са готови за консумация. варенето убива всичко в храната, и ако може да се спести при дадена храна - най-добре да се възползваме от това Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Колко време се киснат фините овесени ядки за да са готови за директна консумация? Мисля да добавя към тях и половин бурканче плодово пюре, че само такова хапваме  Blush

Същият въпрос и за ръжените. След няколко дни подхващам и тях. Колко време се киснат и варят? Трябва ли да се пасират?
Виж целия пост
# 21
На фините овесени ядки им трябват около 5 минутки накисване с топла вода (гореща дори).
Другите ядки са си за варене Simple Smile
Наскоро се коментираше - киснене от предната нощ и варене на следващия ден.
Или беше без киснене newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 22
Аз ръжените ги накисвам от вечерта,но не знам дали е правилно просто така реших.След варене ги пасирам заедно с някакъв плод.На Марти му се повдига ако не са добре пасирани и гледам да стане гладко.
Давах овесените ядки 8 дни,другите мисля по 5 дни.Добре ли е или по дълго да давам.Мислих да пробвам и с авокадо да му смеся.Аз досега авокадо не съм давала,та ще съм ви благодарна ако ми кажете като купувам какво трябва да бъде,меко или твърдо и прави ли се нещо или така сурово се дава?
Виж целия пост
# 23
Достатъчно дни въвеждаш ядките, те са си нормална храна, т.е. въвеждат се толкова дни, колкото по принцип въвеждаш всяка нова храна.
Авокадото се дава сурово, не се обработва термично - няма вкус, доста е богато на мазнини, много е полезно. Като купуваш, гледай да не е кораво като камък, но и да не е похтиесто. като натиснеш - да е меко, но да не ти потъва пръста в него. Да няма много черни точки, но и да не е чисто зелено Simple Smile
Виж целия пост
# 24

овесените трици напрактика са обвивката на овеса, а пък ядките са... ами вътрешността! в книгата на дюкан за тях пише, че са "анти-храна", защото всичките им хранителни свойства се изчерпват в това да подпомагат храносмилането и извеждането на мазнините от организма! нямат особена хранителна стойност, нито са калорични... мъжът ми ги яде и ме кара да правя какво ли не с тях, но си мисля, че за бебето биха били по-подходящи ядките, понеже все пак са си храна..
Wink
Виж целия пост
# 25
Още за овесените трици извеждат желязото от организма,а това за малчовците не е редно.
Виж целия пост
# 26
Момичета, благодаря за съветите относно овесените ядки  Hug
Добре, че попитах, не знаех тази подробност за триците  Embarassed защо тогава се продават щом не са така полезни  Thinking
После ръжта ще я предлагам с домашна каша от ръжено брашно тип 1750, предполагам не е проблем както с триците  ooooh!
Виж целия пост
# 27
Веси, ок си е брашното Simple Smile
Триците са храна за големи Mr. Green
Едно време, когато консумирах мляко, всяка сутрин изяждах по 1 кофичка кисело мляко с 2 с.л. трици - за регулиране на стомаха. Бях като часовник тогава, в тоалетната имам предвид Laughing
Виж целия пост
# 28
Триците значи са идеални за мен, откакто кърмя, "часовника" ми нещо спря  Tired
Още утре ги мятам  Mr. Green
Само не разбрах какво е съотношението вода:овес, аз много често ям овесени ядки около 4-5 дни в седмицата, обаче ги правя 1:гьотере, както се казва, то на пакета може и да пише, но кой да погледне
Виж целия пост
# 29
Ами, аз на око слагам..сипвам някакво количество фини овесени ядки, заливам с топла вода, да ги покрие добре + още 1-2 пръста отгоре...и след минута две вече са набъбнали и са поели почти всичката вода. По принцип, винаги е по-добре да сложиш по-малко вода, за да може да добавиш после ако се налага,отколкото да сложиш много и после да отцеждаш като хахо Crazy
 Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия