Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

  • 32 316
  • 739
# 720
Честита малка Ралица ! Да ви е жива и здрава sdd !

Мда , Варна , ... още не е късно да се преместя . Heart Eyes
Виж целия пост
# 721
Супер, това е една добра новина,...не, две добри новини - раждане на бабче и успешно неслагане на васкини!

Като се сетя дъщеря ми колко беше жълта първите 7 дни от живота си...сега разбирам защо!
Виж целия пост
# 722
хъм, при нас ваксинираната кака нямаше грам жълтеница, а Топчо си беше като китайче първите дни. Това разбира се не означава, че хепатитната ваксина няма отношение към продължителната и упорита жълтеница.
Виж целия пост
# 723
Аз и друг път съм писала, че синът ми беше много жълт и мина много бавно физиологичната жълтеница. Няма нито една ваксина. За разлика от него, сестра му имаше ваксините и от родилното и не беше толкова жълта.
Аз си мисля, че на друго се дължи- на секциото. Той е много по-чувствителен във всяко едно отношение.
Виж целия пост
# 724
Едно трудно раждане също се отразява на жълтеницата...
Виж целия пост
# 725
В това е парадокса, раждането на малчо беше възможно най-лекото в болница. Единственото тежко нещо беше, това, че се роди на магаре, нямах и разкъсвания. В боницата се явих с 8-10 см разкритие точно 15 мин преди да родя (от момента, в който разбрах, че раждам до самото раждане минаха 1:40 мин - т.е. не е било и дълго) и отказах всички медицински процедури. Две седмици след това, мнението на ЖК-то беше - все едно не съм раждала. На бебето нищо не са му правили, тъй като без да искам не съм се подписала, че могат да го лекуват Simple Smile.
 За разлика от каката, с която ме приеха с 6 см и оттам системи, бутане на корема, епизотомии, шевове, всички простотии. И от едно леко и безболезнено раждане (преди да отида в лечебното заведение) се възстановявах цял месец. Каката я държаха 2 часа отделно от нас, първата нощ също я издърпаха буквално, докато бебчо си го гушкахме директно и закърмен веднага.
Виж целия пост
# 726
Едно трудно раждане също се отразява на жълтеницата...
Да, определено беше стресово. Повече от първото.
Ето до какво води, когато вече много знаеш. Simple Smile))))))))
С първото ми дете бях една глупавичка и какво ми кажат, това ставаше. Нямаше място за съмнение и мислене. Wink
Виж целия пост
# 727
Относно натриевия глутамат - всичкото месо, което купуваме от магазините - пилешко, телешко, свинско...е обработено с нат.глутамат, за по-дълга трайност. Одеве мъж ми ми каза, като се заговорихме, чак се учуди, че не знам. Иначе в хладилник или не, след 2-3 дни става непродаваемо.
Виж целия пост
# 728
Така е, глутамата го има в почти всичко, номер Е621 ако се загледате на етикетите, доколкото има контрол на етикирането;

само че Гълъбов е пропуснал да отбележи, че глутаматът е изолиран за пръв път от водораслите, които са особено богати на него; т.е. любимите на много хора рекламирани като супер здравословни хранителни добавки съдържат познайте какво...

всичко, на което пише, че е "богато на аминокиселини" е включително богато на свободен глутамат.
Виж целия пост
# 729
Относно натриевия глутамат - всичкото месо, което купуваме от магазините - пилешко, телешко, свинско...е обработено с нат.глутамат, за по-дълга трайност. Одеве мъж ми ми каза, като се заговорихме, чак се учуди, че не знам. Иначе в хладилник или не, след 2-3 дни става непродаваемо.
Ще уточниш ли за кое месо става точно въпрос? За колбасите и каймите - ясно, ние пък пилешкото въобще сме го изключили...Но например аз взимам бут без кост и карам да ми го мелят, телешко също така. В тях не съм усещала сол, но с глутамат това сурово месо дали е обработвано......???Не ми казвайте Да и за него, защото вече ще полудея какво да ядем  #Crazy

Към Стелт - нарочно прегледах епизода от "На кафе" - двам линк
http://play.novatv.bg/play/244399/

От 36 мин. почва да го казва това за токсините и бебетата една мацка. Simple Smile
Виж целия пост
# 730
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B … D0%BC%D0%B0%D1%82

Глутаматьт се произвежда и в човешкото тяло.Разликата между този,растителния и кристалите,които се ползват за овкусяване на храните са коренно различни. Peace
Виж целия пост
# 731
Кристиан,абсолютно съм съгласна с теб.Глутамат има дори в доматите.Но не всяка аминокиселина е глутамат!Има и други,които са си доста полезни.Наистина няма смисъл да се побъркваме за всичко.
Исках да Ви покажа и този линк.Мисля че страшното е че не можем да запазим децата си само с липса на ваксини.Токсините са около нас и то вече в огромни количества

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/50735
Виж целия пост
# 732
Кристиан,абсолютно съм съгласна с теб.Глутамат има дори в доматите.Но не всяка аминокиселина е глутамат!Има и други,които са си доста полезни.Наистина няма смисъл да се побъркваме за всичко.
Исках да Ви покажа и този линк.Мисля че страшното е че не можем да запазим децата си само с липса на ваксини.Токсините са около нас и то вече в огромни количества

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/50735

Да, разбирам ви, но все пак въпросът ми е дали и суровото месо(незамразявано) от витрините е възможно да е обработено някак, понеже глутаматът няма мирис и цвят.
Виж целия пост
# 733

Глутаматьт се произвежда и в човешкото тяло.Разликата между този,растителния и кристалите,които се ползват за овкусяване на храните са коренно различни. Peace

Не, не са различни. Свободният глутамат от кристалите, които се ползват за овкусяване е съвсем същия като този, който може да се извлече от водораслите и други храни и за който казвам, че водораслите са изключително богати. Ето това е формулата на глутамата.

http://naturalhealth.ph/wp-content/uploads/2010/11/glutamate.png

Ако прочетеш по-внимателно какво пише Гълъбов ще видиш,

Цитат
Глутаматът е нормално съществуващ и дори най-разпространен медиатор в мозъка. Именно този факт използва индустрията, която казва: "Как може вещество, което нормално се използва от мозъка, да причинява вреда?" Но в това е и уловката. Нормалните концентрации на глутамат в мозъка са нищожни. Когато количеството му се повиши, дейността на невроните се нарушава, а при по-висока концентрация те загиват (аналогично на аспартама). Именно свободният аспартат и съответно глутамат са токсични, а не свързаните, които се срещат в храните в природата. Свързаният глутамат се разгражда по-бавно и съответно се абсорбира по-бавно, така че да може да бъде оползотворен и обезвреден от организма, преди да е достигната токсична концентрация.

Пак подчертавам, през цялото време визирам СВОБОДЕН глутамат; тъй като е аминокиселина, глутаматът влиза в нормалния състав на протеините -или както гълъбов го нарича "свързан глутамат",за който всички сме съгласни, че не вреди. Някои от хранителните добавки и във водораслите имат повишено съдържание на свободен глутамат.

Аз не коментирам дали свободният глутамат е вреден или не. Но ако приемем, че е вреден - значи и хранителните добавки от водорасли и тези с аминокиселини са вредни. Ако приемем, че не е вреден, е... тогава няма проблем със съдържанието на глутамат във ваксините.
Виж целия пост
# 734
с глутамат или не, влизам да споделя за поредния лекар,неваксинирал децата си:педиатърката на моя приятелка /току-що ми сподели разговора им относно ваксините - нещо от сорта :"Ти си решаваш, аз мойте деца не съм ги ваксинирала"/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия