Кюстендил!

  • 94 719
  • 745
# 585
Моите най-искрени съболезнования! 

Flowers Rose Flowers Rose
Виж целия пост
# 586
Много съжалявам , да почива в мир ! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Sad
Виж целия пост
# 587
Момичета интересуваме дали някой знае във Събота дали работи зъболекаря Румен Гогов/надявам се да не съм объркала имато/?Налага ми се да отида за вадене на зъб,но не съм от града и имам възможност само в Събота.
Виж целия пост
# 588
Момичета интересуваме дали някой знае във Събота дали работи зъболекаря Румен Гогов/надявам се да не съм объркала имато/?Налага ми се да отида за вадене на зъб,но не съм от града и имам възможност само в Събота.
Аз ходя при съпругата му и до колкото знам в момента не са в града , преди 2 седмици си записах час за понеделник (22.07) тогава ми каза , че не може по-рано , защото ще отсъстват от града . Ако му имаш номера по-добре му звънни , аз мога да ти дам този на съпругата му.
Виж целия пост
# 589
Диди аз съм решила да ходя направо при него защото ми го препоръчаха като много добър във ваденето на зъб.Тогава ще изчакам до другата седмица да се върне,а иначе може да ми пратиш номера му да се разберем.
Виж целия пост
# 590
Здравейте, някой може ли да ми каже кога е приемното време на Д-р Моника Масларска. Там имаше нещо четни/нечетни дни, но не мога да се сетя... Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 591
нечетно-следобяд
четно-сутрин
сряда винаги сутрин
четвъртък винаги следобяд
Виж целия пост
# 592
Благодаря ти! Най-вероятно още утре сутрин ще трябва да пътувам до Кюстендил. Приятен ден и всичко най-добро Wink
Виж целия пост
# 593
Диди аз съм решила да ходя направо при него защото ми го препоръчаха като много добър във ваденето на зъб.Тогава ще изчакам до другата седмица да се върне,а иначе може да ми пратиш номера му да се разберем.

Аз съм ходила при него. Имах киста в корена на един от кътниците. Предложи ми лечение (което ще отложи ваденето на зъба  няколко месеца) или направо да извади зъба. Избрах вторият вариант. Сложи ми упойка и за няколко секунди беше готов. Много съм доволна от него.
Виж целия пост
# 594
Здравйте, мили момичета!
Най-хубавите ми детски спомени са от вашия град! В края на всяка ваканция си тръгвах много тъжна, защото трябваше да чакам чак до следващата! Имам много приятелчета от махалата, които се пръснаха по света, но все пак понякога се засичаме там!
Не живея в България. Много често събирам мои колеги и приятели на българска кухня, която се оказа, че те страшно много харесаха.
Имам огромна молба към вас: ако може да попитате вашите майки и баби за една рецепта, която е от кюстендилския край. Казва се Боден Дедо. Баба отдавна я няма, а майка не си спомня добре самите продукти и грамажи. Този...тутманик-баница, представлява тесто, което се точи, слага се сирене и масло и май се редеше на етажи. Налага се в тава. После се реже на квадрати, до колокото си спомням и отгоре се набожда с пръст (от там идва и името му), а в дупчиците се слага масълце. Нямам спомен дали се мажеше с яйце или се печеше така. Ог много време се мъча да си спомня рецептата, но явно при преместването съм загубила тетрадката. Ще съм ви безкрайно благодарна, ако ми помогнете да нагостя моите приятели с този ароматен и много, много вкусен кюстендилски тутманик!
Писах и до кулинарния форум, но явно там няма кюстендилки!
Предварително ви благодаря   bouquet!
Виж целия пост
# 595
Знам го това, даже се шегувахме в къщи и му казвахме БоЛен дедо, мама също го правеше, ще я питам и ще ти пиша  Wink
Виж целия пост
# 596
радос , БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!!    bouquet   Ще чакам с нетърпение, а после ще споделя резултата!
Виж целия пост
# 597
алекса, забравих да питам мама, само бабата на мъжа ми питах, тя каза, че прави боден дедо по рецептата на Киа погача, същото било ... но ще питам и мама. Сигурна съм, че моята баба го правеше както ти го описваш, но тя милата вече не е с всичкия си акъл ... ще ти пиша като събера повече информация
Виж целия пост
# 598
Да! Другото име е Киа погача, но е по-рядко използвано! Благодаря ти още веднъж! Много си мила!
Виж целия пост
# 599
Привет!!!
Аз не знаех, че има специална рецепта за боден дедо.
Аз си го правя с обикновено тесто (брашно, мая, мъничко сол, мъничко захар за маята и вода). Точни пропорции не знам, защото винаги го правя на око. За плънка използвам смесени натрошено сирене и яйца. Тестото го разделям на топки (според зависи от тавичката). Изчаквам малко да втасат, после ги разточвам на платки (кори или както там им казвате) с дебелина около 5-10мм. диаметъра е като този на тавичката. И редя: ред тесто, поръсвам олио (масло за повече аромат), плънка, после се повтаря до изчерпване на продуктите. Най-отгоре се завършва с тесто. Нарязва се на квадрати. После отново се поръсва с олио. В някои семейства слагат отгоре пръжки, но аз не обичам месо и съответно не харесвам вкуса на пръжките и не слагам такива. Слагам го във фурната, като първоначално градусите са около 50-60 и когато набухне увеличавам на максимума.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия