Веганството - да споделим опит (5)

  • 32 144
  • 753
# 15
Дайте идеи на какво да употребя Нори водорасли, които не са на листи, а натрошени.

Имам също и сушено Уакаме, но съм си загубила някъде мелничката и не мога да ги смеля, а така накиснати стават жилави.
Натрошени нори водорасли в салата, супа, крекер.

Уакамето не знам колко време го киснеш. Ако е малко, го увеличи. Може и 8 часа. После го накълцай на ситно.
Виж целия пост
# 16
Аз да попитам правили ли сте катми? Не палачинки, а катми.
Помня, баба ми правеше някога...с брашно, вода и мая, и печени на сач...ммммм...

ами точно това правя:) бях постнала в предната тема - само брашно, вода, мая, сол и захар - всичко на око, да стане гъсто като боза, сач нямам - затова на тефлона, докато не се опарича и не си взема скъп керамичен тиган:)

Meg!, поразцъкай сайта - има йога, каланетика, кардио с танцуване, разни упражнения със степер, гири и други инструменти, пилатес, други видове кардио; аз също имам проблеми със ставите - много са гъвкави, но слаби - затова пък кростренажорчето ми ги товари доста и го избягвам като уред; и на мен това ми хареса на сайта - че е безплатно и мога да гледам, когато искам - има фул-тайм програми, има кратки програми има и такива, които само демонстрират упражнения и когато можеш да си ги правиш у дома; инструкторите говорят ясно и с разбираема терминология, наистина за мен си е откритие подобно полезно нещо и затова си позволих да постна
Виж целия пост
# 17
Dao,  Simple Smile
Уж следя внимателно темата... Wink

ПП: видях. А пропорции? Не обичам да експериментирам, "на око", особено за пръв път като правя нещо... Blush

Миленка,
благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 18
Бенджи, ето за катмите (първата):
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/katmi
Аз слагам и 1 с.л. олио в сместта, да не ми лепи  Wink Стават и със суха мая около 1 с.л. за 1/2 кг брашно, разбъркана също предварително със захар, топла вода и брашно.

Dao, мерси за сайта с кардиото и Пилатеса bouquet и аз си намерих мек вариант (че и аз ставам точно на буци  Mr. Green), точно цитирания от теб.
Виж целия пост
# 19
За кой сайт става въпрос?
Виж целия пост
# 20
Dao,  Simple Smile
Уж следя внимателно темата... Wink

ПП: видях. А пропорции? Не обичам да експериментирам, "на око", особено за пръв път като правя нещо... Blush

Миленка,
благодаря!  bouquet

M_Nik, добре ти е пратила рецепта, защото няма да мога да съм ти полезна с пропорции наистина; при маята правилото е кубче мая на килограм брашно; значи половина кубче на половинка кило брашно; слагаш маята, 1-2 лъжички брашно, чаена лъжица сол и чаена захар с топла вода - объркваш и оставяш да втаса; добавяш останалото брашно и вода така че да стане гъсто като боза; оставяш да втаса и това - разбъркваш го и ако ти се струва по-гъсто или по-редичко - съответно добавяш вода или брашно; ако при първият опит катмата ти се разпада - добави малко брашно, за да избегнеш разпадането по-нататък; такова тесто (не така разредено разбира се) ползвам като си правя фокача, като основа за пици или кори за баница, празеник и т.н. само че добавям и оцет - оцетът прави тестото много еластично и позволява да се разточва много, много тънко
Виж целия пост
# 21
За кой сайт става въпрос?

http://www.exercisetv.tv

момичета прочетох нещо страшно:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3730651
Виж целия пост
# 22
Lux, правила съм сладолед от замръзнал банан на парченца и после пасиран.
Тук постнаха също вариации на сладоледи: пасирани плодове+кокосово масло+пасирани ядки (кашу, бадем обелен)+мед.
Бях правила и кокосово мляко с мед и кокосови стърготини, замразено.

Взех си една книжка за Суровоядството на Атерхов. Доста интересни неща има вътре, сигурно сте я виждали, че не е много нова. Много ясно обяснени и прости, същевременно разумни рецепти.
Цитирам от нея:
Прост житен квакер
Зърна от пшеница, ръж или олющен ечемик се накисват във вода; промиват се
няколко пъти, за да се отстранят всички нечистотии, заливат се с хладка вода и се оставят да
престоят през нощта или докато станат съвсем меки. Преди да се покажат листенцата на
зародиша, омекналите зърна се изваждат и се сушат чрез разстилане на кърпа дотогава,
докато не остане нито една капка вода по повърхността на зърното. След това се прекарват
през специалната мелачка и се получава мека маса, която се яде с удоволствие, особено ако е
смесена с мед, тръстикова захар или с пресни плодове.
Омекналите зърна могат да се прекарат и мокри през мелничката, но след това
трябва да се изсушат на слънце. Получената маса може да се поднесе във формата на
питчици.

Зърнена силна храна
Зърнената силна храна може да се получи, като се смесят пресен неопечен житен
квакер или домашно смляно грубо брашно с равно количество смлени ядки от черупчести
плодове. Такава смес е винаги вкусна, при дъвчене тя възбужда по един особен начин
слюнкоотделянето, така че не е никак трудно тази суха храна да се ослюнчи лесно и бързо,
дори и ако човек не е свикнал с нея. Опитвайки дори само веднъж пшеничен или овесен
квакер с настърган кокосов орех, всеки ще остане удивен от вкуса на комбинацията.
Виж целия пост
# 23
Zarazih se I az ot vas s praveneto na hliab. Za sega s maya no skoro shte probvam I s kvas. Kajete molia kak da si izbera hlebopekarna? Vzeh nazaem da probvam I sam uzumena.
Виж целия пост
# 24
  Ръжта крие подмладяващи тайни
Виж целия пост
# 25
fotinaklaros какво съвпадение, снощи сложих да ми покълне малко ръж, мисля утре да си направя хлебец с него

аз влизам да благодаря за рецептите, скоро ще пробвам сладоведите, за сега ми допада варианта в кокосовото мляко, предполагам колко ще е вкусно
абе това лактово вегетарианство взе да ми харесва много, толкова по-вкусни неща ям откакто съм на диета и по-полезни  Peace

днес бяхме на вегетариански ден, за сега успях да намаля порциите като количество месо на ден от месо и веднъж в седмицата не ядем месо- след месец ще го направя два пъти и така мисля до края на годината да остане само 2 пъти месо- че мъж ми не знам дали ще понесе хранене без месо постоянно

пък и така ми е по-лесно лека полека научавам нови вегетариански рецепти и почвам все повече да замествам, едва ли щеше да се получи изведнъж

днес правих соево мляко и ми остана окара превърна се в кюфтета, но многоооо вкусни - гарнирахме ги с макарони и доматен сос с босилек, добавихме и малко чили сос е стана върховно- няма такава манджа

кюфтета от окара
Виж целия пост
# 26
Извинявам се за латиницата по горе, но писах от телефона.

Сетих се за Норчи...отдавна не е писала. Дали е добре?
Виж целия пост
# 27
Добре е.
Виж целия пост
# 28
следя ви  Hug
Виж целия пост
# 29
molya REALIST da posochi data i nie shte se nagodim kam neya /za parti v BRATYA GREEN  Simple Smile /
te imat velikolepen dvor, tih...
predlagam da bade obache poveche priyatelsko i po-malko vegansko... Simple Smile
za men e ot izklyachitelno vajno znachenre da zapoznaem decata si.

Mamagemelar, ako tozi chovek e v BG, Gaidurkov shte mu pomogne!

Za koprivata- ako e toku-shto nabola, moje da se yade bez namachkvane, proveryavam staratelno. No samo 1-2 dni sled otkasvaneto

sori sa latinicata, blagodarya za vsichko !  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия