За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 882
  • 735
# 15
Selma.масления крем се маже в/у последния блат.Крема няма значение какъв е.Не те разбрах точно млечният крем е между блатовете нали?Върху последният блат мажи със маслен крем,маслото не се усеща после при хапване.
А отгоре се залива мисля със кристалина,имаше и някакъв заместител ама не помня какво беше.Ще потърся къде беше.

Да, млечния крем е между блатовете. Масления крем е с масло и пудра захар, нали? Мога ли да сиропирам блата, който е под масления крем?
Кристалина се казваше това, да Simple Smile Но никъде не мога да го намеря и затова взех такава глазура. Пише, че е като желе, но без желатин. Дали мога да я използвам нея?   bouquet
Виж целия пост
# 16
Дидка, хич да не ти пука, винаги можеш да ми изпратиш за дегустация  Wink
Виж целия пост
# 17
Някаква рецепта за кифлички, но да стават мекички после, имам половин кубче мая и мисля тия дни да правя, винаги ми стават твърди като изстинат, на олиото ли се дължи, на брашно ли. Не знам.   bouquet
Виж целия пост
# 18
Някаква рецепта за кифлички, но да стават мекички после, имам половин кубче мая и мисля тия дни да правя, винаги ми стават твърди като изстинат, на олиото ли се дължи, на брашно ли. Не знам.   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581291.msg18593808#msg18593808
Виж целия пост
# 19
Мерси, ако намаля продуктите на половина дали ще стане.  Confused Гледам, че доста излизат, а искам само да пробвам първия път?
Виж целия пост
# 20
моля за рецепта за меки и лесни сладки за да може и детето да помага newsm78
Виж целия пост
# 21
За пръв път ще готвя агнешко с дроб сърма. Някакви съвети и насоки, моля? Подходящи подправки?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
моля за рецепта за меки и лесни сладки за да може и детето да помага newsm78

Eто една много лесна и сполучлива рецепта:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 23
моля за рецепта за меки и лесни сладки за да може и детето да помага newsm78

Опитай тези бисквитки" Спагети", ако желаеш. Лесни, много вкусни, а и на децата им е много интересно да поставят отгоре "спагетите" Simple Smile. Знам го от опит Simple Smile. Също и "Бисквитки сърчица с кокос и червени боровинки" са много вкусни.
Виж целия пост
# 24
Има ли някъде тема за тайландска кухня?
Виж целия пост
# 25
Момичета помагайте... сложих едно пр.мляко да го варя, искам да го заквася...е, да ама в тази тенджера малко ми загоря и сега ми мирише...какво да го направя за да махна миризмата? На мига го прехвърлих в друга  тенджера, ама пак ми намирисва...  за боклука ли отива? newsm78
Виж целия пост
# 26
За пръв път ще готвя агнешко с дроб сърма. Някакви съвети и насоки, моля? Подходящи подправки?  Rolling Eyes

слагам джоджен и черен пипер. Така ни харесва. Моя съседка пък слага дафинов лист. На тях така им харесва. На нас - не. Въпрос на вкус е. Но ти препоръчвам моя  Laughing

Sis*, да, намали наполовина. Но ако ти остане тесто можеш пици да направиш и съхраниш  2  дни тестото в хладилник  Peace
Виж целия пост
# 27
Дидка, хич да не ти пука, винаги можеш да ми изпратиш за дегустация  Wink

Мммм...да ти кажа рецептата, ако искаш рискувай.....Пък странно - няма го вече кекса.....

3 яйца
1 пак. краве масло - на стайна Т - 125гр.
1 ч.ч. захар
2 - 3 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно с 1 бакпулвер
1 намачкан банан
3-4 с.л. кокос
1 пакетче пудинг ванилия на Доктора без варене
1 ампула ванилия

Първо маслото със захарта и след това всичко останало......Просто не съобразих,че трябва поне 30 мин. печене на кекса, в същото време питката ми бе втасала и ако не бях изкарала кекса - питката щеше да претаса......Но...и с това двойно печене - кекса се получи добре! Дори смятам днес я повторя рецептата и да видя дали ще се получи добре.....

Има ли някъде тема за тайландска кухня?

Не ти влияят добре някой предавания по ТВ......

На дроб сърма - само джоджен, пък който иска да си слага и черен пипер после.......

Какво стана с прясното мляко?

А който не си е купил Вени преса за чесън, как да си направи спагетите отгоре....Че ми хареса рецептата........
Виж целия пост
# 28
Чесънът - счукан в хаванче, нарязан на ситно, нарязан на ситно и после намачкан с лъжица (обикновена или дървена).
Виж целия пост
# 29
Момичета помагайте... сложих едно пр.мляко да го варя, искам да го заквася...е, да ама в тази тенджера малко ми загоря и сега ми мирише...какво да го направя за да махна миризмата? На мига го прехвърлих в друга  тенджера, ама пак ми намирисва...  за боклука ли отива? newsm78
Прехвърли го в друга тенджера и го закваси.Ще има лек дъх,но аз не бих го хвърлила Embarassed Такава миризма няма как да премахнеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия