(Био) зеленчукова градина 9

  • 80 265
  • 738
# 690
Ана, разстилай шушулките на слой с дебелина 5-10 см за 24-48часа, според времето и влажността. После се чоплят много по лесно.
Другият вариант, не изпробван от мен е да се заливат с вряла вода, след минута две да се изваждат и цопват в студена. След 5 минути да се чоплят. твърдят, че се пръсвали само от щипване в единия край.
Писна ми от грах и ягоди, а и доста бакла съм изоставил. На зима ще си варя узряла, като бобец. Имам градинарско време от 11 до 16ч - когато другите газди пият мастика на кристали със студен таратор, или полягат на климатик. Другото време преди мръкване не ми е достатъчно.
Виж целия пост
# 691
И аз да се оплача от ягоди Mr. Green,а почнаха черешите.За радост граха се забави,че няма и да се спи.
Давайте рецепти за консервиране на тиквички-почват да ме затрупват.
Граха аз също го заливам с вряла вода-мноого по лесно е.
Виж целия пост
# 692
Тиквичките като ми писнат, ги стържа и пъхам във фризера. На по-оттърваните им махам семките и това около семките. На настърганото слагам малко скълцан копър. В найлонови кесийки. През зимата Вълчицата го размразява и със сирене или кашкавал, брашно, малко мая за хляб и др прави тиквичкени кюфтета. Много ги харесваме.
Другият вариант е мариновани тиквички по рецептата на мариноване на корнишони. Някои хора ги предпочитат пред маринованите корнишони. Режат се на ивички и се редят като корнишони.
Виж целия пост
# 693
Влюбих се в маринованите тиквички. Саламурата и подправките са същите, като при краставичките. Страхотно нежен вкус на руските салати и салата "Снежанка" придават. Добавям и към картофените салати. Достатъчно е веднъж да се пробва и се убеждаваш веднъж завинаги.
"Изтървани" тиквички с големички семки също съм мариновала по същата рецепта. Режа ги надълго, като корнишони, а като използвам зимата нормалната месеста част, останалата част със семето я слагам в пасатора и става на крем. С този крем сгъстявам супи, а ако го смеся с настъргани сварени яйца и малко сирене е страхотен пълнеж за бутерки. Изобщо тиквичките са много спорна работа.
Виж целия пост
# 694
Вълк,благодаря-ще направя първо пресни и ако домочадието ги одобри ще замразявам.Пробвала съм кюфтета,но без брашно и мая-поемат страшно много олио.Не са ми нито по джоба,нито по стомаха Joy
Амика,имах впредвид-за гозба,трушиите са ни достатъчно.Но закъсваме с основното.
A m b e r, Hug
Виж целия пост
# 695
  Тиквичките ги запичам леко във фурната със сол и червен пипер. След това пасирам с копър,чесън и мазнина,може и кисело мляко. Става чудесен и лек пастет.
Виж целия пост
# 696
Вълк, бяха пръснати на терасата, но пак беше трудно. Какво ще слагаш на мястото на граха?
Времето ми за градина е твърде оскъдно-вечер след 17 и сутрин до 8. Имам помогачи-пуснах квачката с пиленцата в домата, ами справиха се отлично с разрохването! Joy
Да си допиша-виждам страхотни рецепти за тиквички. Благодаря, ще си ги запиша, че и моите идват. Пооляла съм се-около 25 корена по груби сметки.
Виж целия пост
# 697
Ана,за след граха съм планирала безколови домати-почти ми е готов разсада.Остава и граха да доналее  Mr. Green
Виж целия пост
# 698
Тиквичките ги пека във фурната с малко олио. После ги събирам в торбички и във фризера за огретен. Спадат много по обем.
Виж целия пост
# 699
...за гозба,трушиите са ни достатъчно.Но закъсваме с основното.

на кубчета и във фризера.  Hug
зимата стават за супа; за нещо като мусака - вегетариански вариант (а защо не и с месце); за лютика от тиквички, чушки, домати, запечени във фурната с олио и добавени по-късно копър и чесън  Hug
Виж целия пост
# 700
За гювеч не ги режа на кубчета, защото много се увеличава обема, а правя така: Режа тиквичката на филии и пак я събирам като цяла. Увивам в свежо фолио, лепя етикет за годината и във фризера. Стават и за пържене, но са по-меки от консервираните.
Виж целия пост
# 701
Нещо такова, става и със сирене вкусно http://www.vkusotia.com/?s=recipes&p=recipe&rid=1425
Вълчицата не ми казва рецептите си, защото едва ли не щял съм да си качвам рейтинга в БГ-Мамма с нейни рецепти.
Виж целия пост
# 702
Нещо такова, става и със сирене вкусно http://www.vkusotia.com/?s=recipes&p=recipe&rid=1425
Вълчицата не ми казва рецептите си, защото едва ли не щял съм да си качвам рейтинга в БГ-Мамма с нейни рецепти.

цункай вълчицата от мен  Hug кажи и, че я разбирам  Hug

  Laughing моята половинка така обясняваше бодовете на комшийките, че сега всички си мислят, че и той шие гоблени  Crazy
Виж целия пост
# 703
И защо не написа твоята коронна-"Тиквички с мляко и ориз",Вълк? Laughing
Въпрос-ако заенцето е високо...колко..20 см,дали може да прескочи 40 см-ва оградка?
Че съм се амбицирала в борбата с тях.
Интересно,че нощем прегризват само разсадените ми зелки.Тези,посятите директно в почвата като че ли не ги забелязват.
Дали пък не е свързано по някакъв начин с обонянието им.Хванах нощес едно да държи с две лапи брюкселско зеле и да го огризва като сладолед..кофичката.Лекинко така,листенце по листенце.Гриз,гриз.... Joy
Гуди-зетът ми много работлив,бре!И спазва правилата за безопасност на работното място.Американец ..по душа Hug
Виж целия пост
# 704
Имам страхотно мезе. Взема се цвят от тиквичка (женските са по-лесни) орязва се частта на плодника. Слага се вътре продълговато кашкавалче с размер да влезе в цветето. Това нещо се панира в яйце и се пръжва. Вариации за панировката по желание - със/без все става.
P.S. Когато вземе цветът да прецъфтява, той започва да се свива и тъй като това е знак, че си е свършил работата на този свят, може безпроблемно да бъде отделен и сготвен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия