Разкошна спаначена торта

  • 85 228
  • 269
# 15
Хо Хо, поздравления за първия, престрашил се! Радвам се, че ви е харесала. Пълнежът търпи вариации, аз понякога я правя и с извара, пак става супер, може и готварска сметана с масkарпоне, но тогава става по-тежка. За печенето не мога да помогна, моята фурна е газова,за тези, които имат, пека на 4,5 около 45мин, не ми загаря. Женя 83, сладка е та да си оближеш пръстите Laughing
Виж целия пост
# 16
И аз я направих! Стана страхотна и всички, които я опитаха неможаха да повярват, че е със спанак Laughing Добавих и малини в крема и отгоре.
Благодаря на lichtstrasse за рецептата!
Ето и снимки!

и парченце
Виж целия пост
# 17
Не знам дали някой от двете -авторката и престрашилата се румка–локумка  са наоколо, ама да ви питам в къв диаметър я правихте? Ееее аз ще избера някоя от формите, ама ми прилича на окол 26 см диаметър. Ако не сте наоколо до 10 мин, ще проверя какво количество смес ми се е получило пък ще реша тогава коя форма да взема Simple Smile То така е, кат съм се набутала за разни размери, сега главоблъсканици си образувам. Преди 1 форма си имах и нямах такива проблеми Joy
Виж целия пост
# 18
Румка локумка, страхотно се е получила с малините, поздравления! Peace сапьорка, аз имам 2 форми, 26 и 28см, и в двете еднакво става, но все пак са само 2см, няма кой знае каква разлика. Обезателно сподели резултата!
Виж целия пост
# 19
Само да попитам, никога не съм разбивала заквасена сметана със захар за торти.Продължително ли се разбива ?Изобщо да споделите опит. Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Само да попитам, никога не съм разбивала заквасена сметана със захар за торти.Продължително ли се разбива ?Изобщо да споделите опит. Simple Smile
Не се разбива заквасена сметана. Не и нашенската. Само я разбъркваш. Иначе ще се втечни.

Копирам си рецептата и утре ще се снабдя със спанак и ще я пробваме и вкъщи. Ще дам отзиви след това
Виж целия пост
# 21
Чувала съм ,че се слагат стабилизатори за сметана.Ще пречи ли ако се прибави малко желатин  в сметаната при тази тортичка?
Виж целия пост
# 22
Стабилизатор се слага на  течната сладкарска сметана за постигане на по-голяма твърдост при разбиване. Желатин може да прибавиш, кремът ще стане по-стегнат, но в такъв случай не е лошо да подредиш тортата в откопчаваща се форма, за да не се разтече крема преди стягането му.
Разчовъркахте ми интереса с тази торта, макар че след сладкиша с майонеза вече трудно се шашкам  Mr. Green
Виж целия пост
# 23
В момента пека блата за тортата   chef
Имам въпрос: след като се намаже с крема необходимо ли е да престоява някакво време преди да се нареже за да се напоят блатовете?
Виж целия пост
# 24
В момента пека блата за тортата   chef
Имам въпрос: след като се намаже с крема необходимо ли е да престоява някакво време преди да се нареже за да се напоят блатовете?
Авторката е споделила,че е хубаво да престои 1 денонощие в хладилника.
Виж целия пост
# 25

Авторката е споделила,че е хубаво да престои 1 денонощие в хладилника.
Не съм дочела явно  Embarassed Благодаря!
Виж целия пост
# 26
Тортата е чудесна - едно голямо благодаря за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet!


Виж целия пост
# 27
Дойде й реда на спаначената торта, благодаря на авторката за сполучливата рецепта   bouquet

Ето ги моите две:




Виж целия пост
# 28
Правих я за рождения ден на дъщеря ми. Благодаря, за вкусната рецепта.   bouquet
Аз комбинирах два блата от шоколадово-майонезения сладкиш на Хапка и един спаначен по средата. Украсата е обща - на рожденичката и моя  Grinning

Виж целия пост
# 29
Правих я за рождения ден на дъщеря ми. ..........

бъръльо-бъръльо, чудесна е, а на разреза изглежда  Heart Eyes Crazy Heart Eyesbouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия