Какво месо и колбаси да пазарувам?

  • 54 088
  • 93
# 75
Лурдес, от точно този магазин не знам, но аз лично купувам основно от Лесидрен на бул. Черни връх от създаването на магазина (не помня кога беше точно). Предполагам, че зареждането им е аналогично, както и всичко останало, затова се намерсва. Доста съм доволна - никога не съм купувала застояло месо от тях, вкусни са ми, изобщо мога само да ги похваля. Аз съм капризна в това отношение, сурово пушени колбаси не ядем, само варено пушени, и съм изключително доволна от техните. Кайма (мелят на място) и свинско купувам - нямам забележки. 
Виж целия пост
# 76


Благодаря!
Виж целия пост
# 77
Лурдес, от точно този магазин не знам, но аз лично купувам основно от Лесидрен на бул. Черни връх от създаването на магазина (не помня кога беше точно). Предполагам, че зареждането им е аналогично, както и всичко останало, затова се намерсва. Доста съм доволна - никога не съм купувала застояло месо от тях, вкусни са ми, изобщо мога само да ги похваля. Аз съм капризна в това отношение, сурово пушени колбаси не ядем, само варено пушени, и съм изключително доволна от техните. Кайма (мелят на място) и свинско купувам - нямам забележки. 

Благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 78
И от мен един глас за Лесидрен. Пазаруваме от магазина им в Бели брези сигурно над 10 години.
Месо за шишчета, наденици, всичко е добро.
Виж целия пост
# 79
Много ни хареса луканката за деца на "Старият Месар", предполагам и другите им продукти са хубави, но за сега само това сме пробвали...
другите неща са им по-хубави. Детското е, че няма черен пипер и др.силни подправки, но не им пречи да са сложили мононатриев глутамат.
Виж целия пост
# 80
Месо - от добри месарници, които продават прясно месо.
Единствения колбас, който купуваме е шунка. Не сме фенове на определена марка шунка,
но има 2-3 много добри, но няма да им правя реклама.
Ох, тия кренвирши  Mr. Green нали са гадни всичките и не ги ща вкъщи,
обаче малкия син е фен на хот-доците, та заради него купуваме,
но много рядко, на една харманлийска фирма.

Луканката вече трета година ние си я правим - по-точно купуваме месото
и в една фирма за пълнене на луканки ни го мелят, слагат подправки и я пълнят пред теб.
Нищо общо с купената, много по-вкусна е от най-скъпата купешка луканка.
Като себестойност много по-евтино излиза.
Виж целия пост
# 81
От кренвиршите мога да ям само белените на тандем и тези от Лидъл, които са  1/2 кг разфасовка. От всички останали като изям половин кренвирш и нещо почва да ми стяга гърлото. От саламите като пуснаха Тандем ни харесваха, после определено ги развалиха. Каймата им Стара планина е скъпа и не става за нищо. Минахме на Маджаров. Техния бургас ми беше супер любим, нооо инего го промениха #2gunfire Сега експериментрираме с различни видове. Има един колбас Броеница се казва, но не съм обърнала внимание на кой производител е. Нещо като малки суджуци, но месото е на едри парчета. За сега от твърдите колбаси ядем него и телешкия суджук на Стефанов.
Месо купувам общо взето само от едно малко магазинче на пазара Младост. Изглежда добре и винаги ми режат и мелят колкото искам без да ме гледат кръвнишки. От там купуваме и охладено пилешко.
Виж целия пост
# 82
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Виж целия пост
# 83
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Тандем не е това, което беше; месото в Лидл е както на бг фирми (Тандем, Ловеч, Пилко и т.н. За съжаление за нито една от тях не може да се каже нещо еднозначно), така и внос от Румъния и др. държави (за него е силно казано да е "охладено"). Peace
Отдавна спрях да пазарувам и от двете места.
Виж целия пост
# 84
А как разбирате че колбасите и месото са по-истински? Какво ги отличава? Ясно е че вкусът е по-различен, но като вид как трябва да изглеждат? (Най-вече ме интересуват колбасите, че те са по-трудни, че всичко вече изглеждат еднакво) И кои колбаси са най-вкусни, че има такъв избор че не мога да реша? Благодаря много за отговорите беше много полезно, и аз съм голяма фенка на Тандем, а Партньори не съм ги пробвала, но непременно ще ги  Grinning
Според мен,колбаси независимо на коя фирма са,не консумирай.Ние купуваме само филе,пастърма и луканка,като за последната също имам съмнение какво има вътре.Гледай да е цяло парче месо- филе от врат,бут въпреки,че пак му блъскат един куп химии,а какво остава за смляни месни остатъци в колбасите!?

Здравейте , да ви кажа пушените филета как се правят тоест от какво се правят , правят ги от развалено месо - месо което е било прясно седяло е и не се е продало разваля се и го пращат за опушване - за луканките - имат такива смески сухи - приличат на кучешка храна с вкус на каквото си пожелаете - та могат да направят всичко което поискат с вкус на каквото поискат , единствено пастърмата си заслужава само че там цената е друга!
Виж целия пост
# 85
Колбаси само на ''Меском - Попов" , сирена и кашкавали - залагам на непопулярни родопски мандри (Върбина , Герзовица , Равногор и ткн.) , а месо - при липса на ''Попов'' , от "Джиев" или в краен случай "Булмес"
Виж целия пост
# 86
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Аз пък в Лидъл бг месо не съм засичал.... 
Виж целия пост
# 87
В Лидл охладеното месо основно е българско - на Тандем и месокомбината в Ловеч.
Виж целия пост
# 88
Аз имам малко страничен въпрос за месото. Тъй като нямам магазин за месо наблизо, искам да купувам по-големи количества от някой от препоръчаните вече в темата и да замразявам. Въпросът ми е - как се замразява, колко време може да стои замразеното месо, става ли да се замрази в камера на хладилник, че нямам фризер.

Иначе по темата - колбаси и кайма купувам на Тандем, пилешко на Дюк, за други меса както казах нямам магазин и купувам от време на време каквото има във някоя верига.
Виж целия пост
# 89
Аз имам малко страничен въпрос за месото. Тъй като нямам магазин за месо наблизо, искам да купувам по-големи количества от някой от препоръчаните вече в темата и да замразявам. Въпросът ми е - как се замразява, колко време може да стои замразеното месо, става ли да се замрази в камера на хладилник, че нямам фризер.

Иначе по темата - колбаси и кайма купувам на Тандем, пилешко на Дюк, за други меса както казах нямам магазин и купувам от време на време каквото има във някоя верига.
При положение ,че има винаги прясно месо  не виждам смисъл от замразяване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия