Какво месо и колбаси да пазарувам?

  • 54 083
  • 93
Здравейте,  Simple Smile от скоро станах голяма любителка на кулинарията и държа на хубавите продукти. Винаги се чудя какво месо и колбаси да си купя от магазините, и на коя фирма? Искам да са с добро качество, а не с ниска цена. Искам като хапна кренвирш да си е от месо а не от соя, сол и вода. 
Виж целия пост
# 1
За колбаси, мисля, че нак-добрият избор е на Тандем ( имат страхотел формен щанд в Халите). Относно прясно месо, ние пазаруваме от магазините на Парньори.
Виж целия пост
# 2
"Партньори" съм ги признала  Peace,както и едно магазинче в Банкя.Колбаси не купувам много,ама купувам от един павилион на Д.Петков,някакви шпеци  Laughing ,които почти нямат мазно.
Виж целия пост
# 3
Месо - само прясно.
Колбаси - абсолютно никакви.
Виж целия пост
# 4
Още един глас за Партньори и колбасите на Тандем. Тъй като партньори са ми малко далече и не винаги успявам да пазарувам от там, съм клиент на един месарски магазин в Люлин 3. Мисля, че се казваше Виера. Досега не са ме разочеровали и като обслужване и качество.  Peace
Виж целия пост
# 5
И за мен Партньори са най-добри-имат магазин на Красно село.Като пазарувам в Кауфланд и Билла-Тандем и Орехите.
Виж целия пост
# 6
Още един глас за Партньори. Hug И понеже не мога през вечер да ходя за месо, правя един як пазар при тях веднъж седмично и после в камерата държа месото.
А колбаси само на Тандем, но ние по принцип рядко купуваме.
Има едно магазинче на пазара на Красно село, от там купувам невероятна луканка и шунка. Hug
Не се сещам за марки в момента, но следващия път ще ги напиша. Peace
Виж целия пост
# 7
Snarky Chimpfanny, моля те, сподели къде точно се намира това магазинче, от което купуваш шунка и луканка  Hug
Виж целия пост
# 8
Snarky Chimpfanny, моля те, сподели къде точно се намира това магазинче, от което купуваш шунка и луканка  Hug

Така, надявам се да ме разбереш, ако ли не, ще дообяснявам. Влизаш по уличката с цветята и се пъхаш в пазара покрай павилиона за хляб, той ти е отдясно, още преди цветята. Влизаш и вървиш направо, първия ти магазин от дясно за хранителни стоки, това е. Наскоро го разшириха. Има мноооого голям избор на колбаси и в интерес на истината там са ми най-вкусни.
Хубавата луканка е Панагюрската, май на Маджаров, шунката е много хубава също.
Виж целия пост
# 9
Аха, сетих се за кой магазин говориш. За него съм чувала само добри отзиви. Благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 10
А как разбирате че колбасите и месото са по-истински? Какво ги отличава? Ясно е че вкусът е по-различен, но като вид как трябва да изглеждат? (Най-вече ме интересуват колбасите, че те са по-трудни, че всичко вече изглеждат еднакво) И кои колбаси са най-вкусни, че има такъв избор че не мога да реша? Благодаря много за отговорите беше много полезно, и аз съм голяма фенка на Тандем, а Партньори не съм ги пробвала, но непременно ще ги  Grinning
Виж целия пост
# 11
А този Партньори - къде имат магазини?
Виж целия пост
# 12
магазинте на Парньори, които знам са :1. На пазар Красно село ( уличката покрай цветята) 2. На пазар Красна поляна и 3. На бул. Линкълн в Овча Купел ( след последната спирка на автобусите).
Виж целия пост
# 13
А как разбирате че колбасите и месото са по-истински? Какво ги отличава? Ясно е че вкусът е по-различен, но като вид как трябва да изглеждат? (Най-вече ме интересуват колбасите, че те са по-трудни, че всичко вече изглеждат еднакво) И кои колбаси са най-вкусни, че има такъв избор че не мога да реша? Благодаря много за отговорите беше много полезно, и аз съм голяма фенка на Тандем, а Партньори не съм ги пробвала, но непременно ще ги  Grinning
Според мен,колбаси независимо на коя фирма са,не консумирай.Ние купуваме само филе,пастърма и луканка,като за последната също имам съмнение какво има вътре.Гледай да е цяло парче месо- филе от врат,бут въпреки,че пак му блъскат един куп химии,а какво остава за смляни месни остатъци в колбасите!?
Виж целия пост
# 14
 Месо- био
 Колбаси- никакви
Виж целия пост
# 15
А от къде се снабдяваш с био месо?
Виж целия пост
# 16
А от къде се снабдяваш с био месо?

 От био супермаркет, но всъщност от никъде, просто преустанових да купувам месо. Био месото е твърде скъпо, и не виждам смисъл да ям месо, при положение че постната кухня не е по-малко вкусна.
Виж целия пост
# 17
ние напоследък купуваме само кайма и пържоли за мъжо свинкя, за мен пилешки или телешки
Виж целия пост
# 18
магазинте на Парньори, които знам са :1. На пазар Красно село ( уличката покрай цветята) 2. На пазар Красна поляна и 3. На бул. Линкълн в Овча Купел ( след последната спирка на автобусите).

+ щанд в Халите.

Също така месо от "Вашата месарница". Магазините, които знам и от които купувам: на спирката на трамвая, посока Д.Петков на Стамболийски и на пазара на Красна поляна.

Също така съм доволна от месото на Славчев 2000.

Колбаси само на Тандем. Peace
Виж целия пост
# 19
На Тандем колбасите имат за мен ужасен вкус.  Tired Надениците, саламите меките особено.
Мъжът ми пазарува у нас и не съм убедена на 100%, ама най-вкусната луканка напоследък ми е на МесКом.
Виж целия пост
# 20
Вкусът на всеки е нещо много субективно, но например Пражка шунка на Тандем, Панагюрска луканка на Маджаров и Странджански дядо пак на Маджаров са едни от много малкото продукти на пазара, които се отличават с еднакво и постоянно качество. Аз други изделия от месо не купувам. За съжаление и на Тандем, и на КФМ филетата и пастърмите нямат една с друга партида еднакви.
Виж целия пост
# 21
Специално в София преди Дамит правеха много добри колбаси. Скоро не съм яла техни произведения и не мога да кажа как са. По принцип-имат щанд в Халите.
Виж целия пост
# 22
Всичко на Ново село - това за Пловдив - От кайма и пържоли до саламите и заешкото.
Виж целия пост
# 23
За Русе - всичко на фирма Боримекс е със супер качество!
Виж целия пост
# 24
А можете ли да ми препоръчате хубав телешки суджук?  Hug
Виж целия пост
# 25
Има един Горнооряховски на Маджаров - и ми се върти, че беше телешки...но то по принцип такъв суджук е малко жилав и ..., та не ми се харесва...
Виж целия пост
# 26
И Тандем май имат, но отдавна не съм се заглеждала в трайни колбаси и не съм сигурна.
Виж целия пост
# 27
На Янко Сакъзов, преди канала, има страхотен магазин за прясно месо. Аз лично купувам само от там. Месото го доставят прясно и го разфасоват на място, има всякакво + карантия, вианги прясна. Малко по-скъпичко е, ама си струва.
Колбасите са хубави, ама аз освен пастърма или луканки друго не взимам, макар че последният път пастърмата си я направих сама и беше в пъти по-хубава от купешката.
Тандем напоследък ги отбягвам, сякаш ги развалиха. Вчера чаках да ми нарежат бекон на Тандем (хубав е) на щанда на Пикадили, и на един човек му режеха пражка шунка, течеше една ужасна вода от нея и жената само попиваше около машината.  Sick
Виж целия пост
# 28
На Янко Сакъзов, преди канала, има страхотен магазин за прясно месо. ...
Видало се е, че и за магазини за месо ще си правя списък. За какво ли вече не съм направила ooooh!
Ще пробвам. Обичам да опитвам нови неща и пазарувам от нови магазини Hug
Виж целия пост
# 29
Е, тогава и аз да добавя - по диагонал срещу МОЛа на Стамболийски. Месото им е винаги пресно, охладено, пред теб се реже. Мъжът ми е капризен на месо, а това наистина е крехко.
Виж целия пост
# 30
Е, тогава и аз да добавя - по диагонал срещу МОЛа на Стамболийски. Месото им е винаги пресно, охладено, пред теб се реже. Мъжът ми е капризен на месо, а това наистина е крехко.
Това е "Вашата месарница". Този го знам. За него писах   Wink
Също така месо от "Вашата месарница". Магазините, които знам и от които купувам: на спирката на трамвая, посока Д.Петков на Стамболийски и на пазара на Красна поляна.
Виж целия пост
# 31
За мен и колбасите на Меском Попов са хубави. Специално за Пловдив- имат магазин по пътя за с. Първенец. Също така и тези на Деликатес-2 Житница.
Виж целия пост
# 32
Оня ден бях до магазинчето на Красно село, луканката е на Маджаров (много ми е вкусна  Crazy).
Като цяло всичките им продукти на Маджаров там са много хубави (купих и сирене и кашкавал). Peace
Виж целия пост
# 33
Вчера бях до магазина на Янко Сакъзов и бяха заредили с божествено телешко, и то съвсем прясно, бутчето беше 3 килограма, плешката 2, явно ще да е било малко теленце, преглътнах угризенията и взех.
Някой да е срещал някъде ярешко, в този сезон ?
Виж целия пост
# 34
Вчера бях до магазина на Янко Сакъзов и бяха заредили с божествено телешко, и то съвсем прясно, бутчето беше 3 килограма, плешката 2, явно ще да е било малко теленце, преглътнах угризенията и взех.
Някой да е срещал някъде ярешко, в този сезон ?

Не знам дали е актуално все още, но може ли да ми кажете къде точно на Янко Съкъзов е този магазин с хубавото телешко? Ако може да ми препоръчате и друг магазин, ще съм благодарна.

Виж целия пост
# 35
За мен и колбасите на Меском Попов са хубави. Специално за Пловдив- имат магазин по пътя за с. Първенец. Също така и тези на Деликатес-2 Житница.

С две ръце подкрепям тези две фирми найстина имат добри продукти !
Виж целия пост
# 36
От Карфура при месните щандове взех говежда пастърма във вакуумирана опаковка, внос от Италия. Много ми харесва. Мисля, че пак от там бях взимала много хубаво прошуто, но не запомних производителя или вносителя.
Виж целия пост
# 37
И аз да се включва за колбасите - "Тандем" и "Чановете".
Виж целия пост
# 38
На Тандем обаче меките саламища имат ужасен вкус, не знам защо така...
Виж целия пост
# 39
Да, съгласна съм, че пресните им салами не са кой-знае-какво, но в сравнение с останалите .... Какво да се прави? С такъв избор разполагаме ... Sad(((
Виж целия пост
# 40
Не съм чела цялата тема и се извинявам, ако повтарям някое мнение, но искам да кажа, че съм безкрайно доволна от продуктите на Лиани-знам за два техни фирмени магазини, единя е в Горубляне на главния път, а другия срещу Родеото в Дружба 2.
Най-много обичаме пикантните им кюфтета  Peace

За колбаси-след много проби, хвърляне на салами и пр., си купувам шпек на БОНИ-Ловеч от Кауфланд.Цената му е смешна-0,99ст. за 100 грама, но е много, много вкусен, без жилки и сланина.
За кренвиршите вече съм вдигнала ръце, веднъж бях взела едни... заклевам се, като ги стоплих на микровълновата мърдаха после  Sick

Когато искам да се поглезя взимам вакуумирано прошуто на Камарко-слайс, не стек, както и от вакуумираното прошуто във Фантастико-не се сещам марката коя беше.
Виж целия пост
# 41
Не съм чела цялата тема и се извинявам, ако повтарям някое мнение, но искам да кажа, че съм безкрайно доволна от продуктите на Лиани-знам за два техни фирмени магазини, единя е в Горубляне на главния път, а другия срещу Родеото в Дружба 2.
Най-много обичаме пикантните им кюфтета  Peace

За колбаси-след много проби, хвърляне на салами и пр., си купувам шпек на БОНИ-Ловеч от Кауфланд.Цената му е смешна-0,99ст. за 100 грама, но е много, много вкусен, без жилки и сланина.
За кренвиршите вече съм вдигнала ръце, веднъж бях взела едни... заклевам се, като ги стоплих на микровълновата мърдаха после  Sick

Когато искам да се поглезя взимам вакуумирано прошуто на Камарко-слайс, не стек, както и от вакуумираното прошуто във Фантастико-не се сещам марката коя беше.


Някои пробвал ли е италиянските кремвирши в Метро.
Виж целия пост
# 42
От доста време сме спрели да купуваме колбаси.Изключение правят кренвиршите,които мъжът ми много обича и често си взема.Искам да похваля тези произведени от Деликатес Житница -откакто ги открихме,не ги сменяме за други Naughty
Виж целия пост
# 43
Ако искаш да ядеш хубав колбас- прошуто, чоризо, селано, хамон, братвурст, къривурст и една камара други подобни щуротии със завъртяни имена и извънземни цени.... но пък са вкусни м**а им стара  Crazy Crazy И като се сетя в Германия, Испания и Италия колко са евтини......... #2gunfire #2gunfire
Иначе домашно куче е решението- ползвай му носа- аз имах куче, ако ядеше даден колбас, значи е хубав, но е имало случаи, когато е било зверски гладно и е подминавало колбаси с погнуса. Смятай с какво ги тъпчат. И кучетата не ги щат. Ужас. Например сещам се, че то не ядеше никакви кренвирши.  ooooh! 
Виж целия пост
# 44
Ние купуваме преимно чисто месо, охладено, не замразено. Има хубави промоции от време на време в големите магазини на цени от около 7 лв./кг и по-малко. /не знам в Сф тази цена как е, за Вн си е много добра/
Колбаси пазаруваме много рядко, например за дълго пътуване, си взимаме единствено Амбарица на Чичовци - сравнително добра, на добра цена. Peace
Виж целия пост
# 45
Ние също купуваме предимно месо. Свинското го смилам на кайма (във Фантастико мелят) и рядко купувам готова кайма. Кренвирши - КЕН или Леки, понякога Тандем. Луканка - Орехите или Бони.
Виж целия пост
# 46
Последната ми "находка" - шунката на Premier. Много вкусна.
Виж целия пост
# 47
И аз като един любител на колбасите да споделя, че напоследък купуваме "Чановете" и съм доволна ... Дано не ги развалят!
Виж целия пост
# 48
Е, за кремвиршите предполагам няма човек, дето да не знае от какво и как се приготвят, то е всеизвестно отдавна
Но аз ги обичам. Напоследък обаче купуваме мек телешки салам вместо тях, не че и той е от месо сигурно, ама поне си мисля, че е по-добър...
Виж целия пост
# 49
Моето правило е да виждам какво ям.

Това означава, че почти никога не купувам салами, кренвирши, наденици, луканки и пр. Взимам сурово месо, сурови или пушени риби, а от колбасите - само филета и шунка, за предпочитане с кокал в нея. Иначе рискувам да попадна на смлени и пресовани в правоъгълен калъп парчета месо.
Виж целия пост
# 50
Вчера бях до магазина на Янко Сакъзов и бяха заредили с божествено телешко, и то съвсем прясно, бутчето беше 3 килограма, плешката 2, явно ще да е било малко теленце, преглътнах угризенията и взех.
Някой да е срещал някъде ярешко, в този сезон ?

Аз от няколко месеца пазарувам от този магазин по препоръка на свекърва ми. И наистина бях доволна до вчера - плешката, която купих, лепнеше в ръцете ми, а и след няколко часа се вмириса! А специално ходя до там - никак не ми е близо. Във Фантастико пък единственото телешко, което продаваха, беше отпреди 5 дни, с цвят тъмен, та тъмен...
В Кауфланд съм връщала развалено месо.
Ще пробвам Вашата месарница - дано случа най-накрая.
Виж целия пост
# 51
в големите вериги магазини месата се тумбират в едни барабани който се въртят и ги дупчат с игли с разтвор от сол,вода,селитра и боя,от 5 кг плешка като се издуе става 6 кг и това дето виждате в тарелките дето прилича на уж прясна кръв не е кръв а химикала,тумбираното месо се познава по това че седи винаги прясно и лако като си плъзнеш ръката по него то лепне,истинското месо се хлъзга не лепне,другото което е месото с допир с въздуха до 3 часа става сиво посивява,добро месо има в Костинброд в една месарницаи за мене Платан 33,просто всички големи фирми са го треснали на печалбарство и тровене поголовно на потребителите и измама,за колбаси не коментирам по добре си купете месце от село и си направете наденички и суджук домашен,верно ще с еположи усилия 2 дена но ще си заслужава и като качество и като пари е по-евтинко,ако някой може да ми каже какво има в една луканка дето струва 20 лв килото?има стари меса смляни с сол и емулгатори и ква ли не химия опкаовани в био черва това е,а това пушените меса дето се взимат и тече вода от тях те се пушат с разтвор с химикал няма нищо общо с технологията на опушване,добър апетит
Виж целия пост
# 52
Точно Европа магазини тези дни гръмнаха - проверка в техен магазин показала тон близо старо месо с изтекъл срок, но в складовете им!
Моя приятелка работеше в Била - от нея знам доста неща, но най-вече - на топлата витрина се предлага сготвеното с изтекъл срок, а "годното" се препакетира с нови етикети.
Та пазарувайте си пакетирано месо, прекрасно от Билата.
 ooooh!
Виж целия пост
# 53
в големите вериги магазини месата се тумбират в едни барабани който се въртят и ги дупчат с игли с разтвор от сол,вода,селитра и боя,от 5 кг плешка като се издуе става 6 кг и това дето виждате в тарелките дето прилича на уж прясна кръв не е кръв а химикала,тумбираното месо се познава по това че седи винаги прясно и лако като си плъзнеш ръката по него то лепне,истинското месо се хлъзга не лепне,другото което е месото с допир с въздуха до 3 часа става сиво посивява,добро месо има в Костинброд в една месарницаи за мене Платан 33,просто всички големи фирми са го треснали на печалбарство и тровене поголовно на потребителите и измама,за колбаси не коментирам по добре си купете месце от село и си направете наденички и суджук домашен,верно ще с еположи усилия 2 дена но ще си заслужава и като качество и като пари е по-евтинко,ако някой може да ми каже какво има в една луканка дето струва 20 лв килото?има стари меса смляни с сол и емулгатори и ква ли не химия опкаовани в био черва това е,а това пушените меса дето се взимат и тече вода от тях те се пушат с разтвор с химикал няма нищо общо с технологията на опушване,добър апетит

Ама явно и в по-малките магазини са същата работа. Аз нямам как да разбера, че месото лепне в магазина, а чак като се прибера...
Виж целия пост
# 54
Затова по-добрия вариант е да се купува охладено месо от месарски магазини, където пред теб го режат и поне усещаш миризмата  Wink Също така никога не купувам месо в маринати или подправено, това ми е 90% гаранция, че е замаскирано старо месо...
Виж целия пост
# 55
Също така никога не купувам месо в маринати или подправено, това ми е 90% гаранция, че е замаскирано старо месо...
О, да, това е наистина гарантирано. Аз, тъпачката, веднъж да дойдат свекитата на гости, и да взема да купя мариновани пържоли от Фантастико. Леле, като ги отворих къщи - такава смрад има сигурно само покарй труповете на животни Sick Никога повече Naughty
Аз да похваля "Битоля" в Бъкстон, срещу 2-ро СОУ. Купувам прясно месо и колбаси - тяхно производство, имам предвид наденици, суджук за скара, кебапчета и пр. Имат и пушени бутове, шунка, бекон. Сухите колбаси са им на някаква търновска фирма, също стават Peace
Виж целия пост
# 56
И ние вкъщи предпочитаме да вземаме сурово месо и да си го мелим за кайма. Откакто намерих парче найлон в салам спрях да купувам. Преди купувах пастет " Бони" и бях доволна. Но след известно време започнах да откривам нещо, като четина. Не знам вече какво да купя от магазина!
Виж целия пост
# 57
Купувам прясно месо от една месарница на ул."Неофит Рилски "и ул."Цар Асен"-много съм доволна.
Колбаси взимам от млекарницата на"Добрев",нямам забележки.
Виж целия пост
# 58
От десетина години не консумираме никакви колбаси.Месото го купувам прясно.Каймата си я меля аз. Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Много внимавайте какво месо си купувате от магазин Партньори в красно село!!!!!!! Аз и моят приятел живеем в този квартал и отскоро започнахме да пазаруваме от този магазин. Обслужването е на много ниско ниво, не се ползват ръкавици, а на всичкото отгоре ние като всички обикновени хора обичаме да си похапваме скара. Моят приятел си купи татарско кюфте и кебапче. И после в продължение на 4 часа имаше стомашни проблеми и повръщане. Просто нямам думи. Искам само да ви предупредя да внимавате, защото за пореден път се оказва, че не се държи на качеството.  Ние с него ще се обърнем към комисията за защита на потребителя, дано да има резултати.
Виж целия пост
# 60
За мен  най качествените колбаси са на ,,МЕСКОМ  ПОПОВ '' , невероятни като вкус , и са направени само от българско месо ,сол и подправки .  А каймата  им е малко по скъпа от всички  останали , но е много  по добра ( чисто месо). Накратко , възможно най добрите за момента. За съжаление почти не се срещат в София , аз ги открих  в един магазин в кв.Левски.
Виж целия пост
# 61
  Аз също купувам само кайма на " Меском Попов" . Колбасите също са много хубави.
Виж целия пост
# 62
Много внимавайте какво месо си купувате от магазин Партньори в красно село!!!!!!! Аз и моят приятел живеем в този квартал и отскоро започнахме да пазаруваме от този магазин. Обслужването е на много ниско ниво, не се ползват ръкавици, а на всичкото отгоре ние като всички обикновени хора обичаме да си похапваме скара. Моят приятел си купи татарско кюфте и кебапче. И после в продължение на 4 часа имаше стомашни проблеми и повръщане. Просто нямам думи. Искам само да ви предупредя да внимавате, защото за пореден път се оказва, че не се държи на качеството.  Ние с него ще се обърнем към комисията за защита на потребителя, дано да има резултати.
Ние от години си купуваме месо и сурова скара от този магазин и никога не е имало проблем. Не ми се е случвало нито веднъж дори да ми дъха месото, което не мога да кажа за другите магазини, от които съм пазарувала /друга квартална месарница, Билла, Фантастико, Европа Sick/.
Виж целия пост
# 63
Телешки суджук на Елит Мес.
Колбаси Тандем и месарница Битоля. Peace
Виж целия пост
# 64
 Ако трябва да сме искрени - повечето меса са обработвани преди да стигнат при крайния клиент. Тумблират се, за да станат по-тежки, а и за да имат по-добър търговски вид.  Както Румен по-напред в темата каза, неоцветените меса придобиват сивкав вид след като стоят на въздух. Същото е и с пушените меса. Моят съвет е да избягвате пушеното. Когато купувате пилешо месо - по-добре купувайте цяло пиле, а не разфасовка, защото разфасовките са на 100% " пипани".
 Аз лично купувам продукти на Маджаров, а когато съм в Пловдив купувам Новомес ( Ново село), Маджаров и Житница.
Виж целия пост
# 65
Колбаси не купуваме. Ако ми кажете една марка, която да е истинска и без боклуци в нея ще я пробвам. Зимата си купуваме месо и си правим домашни.
Пушени и сушени меса също не купувам- по същата причина.
Пилета купувам само цели, охладени, на Бест Фарм от Кауфланд.
Кайма ми мелят в месарския магазин, пред мен. Готова също не купувам, както и всичките й производни.
Месото го купувам от месарски магазин, където ми го режат от трупа на място.

Искам да вметна и за "прясната" риба. След като последния път ме скъса корема от болки, една дама ми разясни, че я киснели в белина, за да изглеждала като прясна.

П.П Последно купувахме на Маджаров колбасите, но да ме извинява и той ги оцвети  Crossing Arms
Виж целия пост
# 66
Прясно месо и скара купуваме от магазина на Партньори в Овча Купел. Кобаси, когато въобще купуваме предпочитаме марката Деликатес 2 на Житница.
Виж целия пост
# 67
От Партньори на Красно село пазаруваме години наред,откакто е открит магазина.Досега никога не сме имали проблеми.
Виж целия пост
# 68
От Партньори на Красно село пазаруваме години наред,откакто е открит магазина.Досега никога не сме имали проблеми.
Точно от тях се разочаровах,а ми бяха фаворити.От каймата тече лой,а за телешкото просто нямам думи. Sick
Виж целия пост
# 69
Аз още не съм успяла да се разочаровам от Партньори. Единствено спрях да купувам готовата смляна кайма и започнах да взимам телешки и свински шол, които ми мелят на място и става страхотна кайма, значително по-добра от всички готови, които съм пробвала /ама това едва ли е изненада де/.
Виж целия пост
# 70
Много ни хареса луканката за деца на "Старият Месар", предполагам и другите им продукти са хубави, но за сега само това сме пробвали...
Виж целия пост
# 71
През годините сме опитвали какви ли не колбаси. В началото са с перфектно качество, най- много след година качеството се влошава. Единствените колбаси, които не промениха вкусовите си качества във времето са Горнооряховските- на Стефанов, Елитмес и Стефмарк. Вярно, че са скъпички, но техните суджуци, сушеници и шпекове останаха ненадминати. Никого не ангажирам с мнението си, просто споделям впечатления. Simple Smile
Виж целия пост
# 72
От магазина кооп Лесидрен на бул. Дондуков в Сф, някой има ли отзиви?

Виж целия пост
# 73

искам да попитам за месата на меском Попов, мнения, нещо? Че много ги хвалиха в една българска група във ФБ, дали да поръчвам, че ги няма в СФ, като магазин, само през интернет


А къде през интернет ги има, че аз нещо  не ги намирам?
Може ли линк?
Благодаря!
Виж целия пост
# 74
Разбира се, заповядай линк:
https://www.bgbakalia.com/advanced_search_result.php?keywords=%D … D0%BF%D0%BE%D0%B2
Виж целия пост
# 75
Лурдес, от точно този магазин не знам, но аз лично купувам основно от Лесидрен на бул. Черни връх от създаването на магазина (не помня кога беше точно). Предполагам, че зареждането им е аналогично, както и всичко останало, затова се намерсва. Доста съм доволна - никога не съм купувала застояло месо от тях, вкусни са ми, изобщо мога само да ги похваля. Аз съм капризна в това отношение, сурово пушени колбаси не ядем, само варено пушени, и съм изключително доволна от техните. Кайма (мелят на място) и свинско купувам - нямам забележки. 
Виж целия пост
# 76


Благодаря!
Виж целия пост
# 77
Лурдес, от точно този магазин не знам, но аз лично купувам основно от Лесидрен на бул. Черни връх от създаването на магазина (не помня кога беше точно). Предполагам, че зареждането им е аналогично, както и всичко останало, затова се намерсва. Доста съм доволна - никога не съм купувала застояло месо от тях, вкусни са ми, изобщо мога само да ги похваля. Аз съм капризна в това отношение, сурово пушени колбаси не ядем, само варено пушени, и съм изключително доволна от техните. Кайма (мелят на място) и свинско купувам - нямам забележки. 

Благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 78
И от мен един глас за Лесидрен. Пазаруваме от магазина им в Бели брези сигурно над 10 години.
Месо за шишчета, наденици, всичко е добро.
Виж целия пост
# 79
Много ни хареса луканката за деца на "Старият Месар", предполагам и другите им продукти са хубави, но за сега само това сме пробвали...
другите неща са им по-хубави. Детското е, че няма черен пипер и др.силни подправки, но не им пречи да са сложили мононатриев глутамат.
Виж целия пост
# 80
Месо - от добри месарници, които продават прясно месо.
Единствения колбас, който купуваме е шунка. Не сме фенове на определена марка шунка,
но има 2-3 много добри, но няма да им правя реклама.
Ох, тия кренвирши  Mr. Green нали са гадни всичките и не ги ща вкъщи,
обаче малкия син е фен на хот-доците, та заради него купуваме,
но много рядко, на една харманлийска фирма.

Луканката вече трета година ние си я правим - по-точно купуваме месото
и в една фирма за пълнене на луканки ни го мелят, слагат подправки и я пълнят пред теб.
Нищо общо с купената, много по-вкусна е от най-скъпата купешка луканка.
Като себестойност много по-евтино излиза.
Виж целия пост
# 81
От кренвиршите мога да ям само белените на тандем и тези от Лидъл, които са  1/2 кг разфасовка. От всички останали като изям половин кренвирш и нещо почва да ми стяга гърлото. От саламите като пуснаха Тандем ни харесваха, после определено ги развалиха. Каймата им Стара планина е скъпа и не става за нищо. Минахме на Маджаров. Техния бургас ми беше супер любим, нооо инего го промениха #2gunfire Сега експериментрираме с различни видове. Има един колбас Броеница се казва, но не съм обърнала внимание на кой производител е. Нещо като малки суджуци, но месото е на едри парчета. За сега от твърдите колбаси ядем него и телешкия суджук на Стефанов.
Месо купувам общо взето само от едно малко магазинче на пазара Младост. Изглежда добре и винаги ми режат и мелят колкото искам без да ме гледат кръвнишки. От там купуваме и охладено пилешко.
Виж целия пост
# 82
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Виж целия пост
# 83
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Тандем не е това, което беше; месото в Лидл е както на бг фирми (Тандем, Ловеч, Пилко и т.н. За съжаление за нито една от тях не може да се каже нещо еднозначно), така и внос от Румъния и др. държави (за него е силно казано да е "охладено"). Peace
Отдавна спрях да пазарувам и от двете места.
Виж целия пост
# 84
А как разбирате че колбасите и месото са по-истински? Какво ги отличава? Ясно е че вкусът е по-различен, но като вид как трябва да изглеждат? (Най-вече ме интересуват колбасите, че те са по-трудни, че всичко вече изглеждат еднакво) И кои колбаси са най-вкусни, че има такъв избор че не мога да реша? Благодаря много за отговорите беше много полезно, и аз съм голяма фенка на Тандем, а Партньори не съм ги пробвала, но непременно ще ги  Grinning
Според мен,колбаси независимо на коя фирма са,не консумирай.Ние купуваме само филе,пастърма и луканка,като за последната също имам съмнение какво има вътре.Гледай да е цяло парче месо- филе от врат,бут въпреки,че пак му блъскат един куп химии,а какво остава за смляни месни остатъци в колбасите!?

Здравейте , да ви кажа пушените филета как се правят тоест от какво се правят , правят ги от развалено месо - месо което е било прясно седяло е и не се е продало разваля се и го пращат за опушване - за луканките - имат такива смески сухи - приличат на кучешка храна с вкус на каквото си пожелаете - та могат да направят всичко което поискат с вкус на каквото поискат , единствено пастърмата си заслужава само че там цената е друга!
Виж целия пост
# 85
Колбаси само на ''Меском - Попов" , сирена и кашкавали - залагам на непопулярни родопски мандри (Върбина , Герзовица , Равногор и ткн.) , а месо - при липса на ''Попов'' , от "Джиев" или в краен случай "Булмес"
Виж целия пост
# 86
За колбаси само на Тандем залагам, пък месо българско, охладено- Лидъл.
Аз пък в Лидъл бг месо не съм засичал.... 
Виж целия пост
# 87
В Лидл охладеното месо основно е българско - на Тандем и месокомбината в Ловеч.
Виж целия пост
# 88
Аз имам малко страничен въпрос за месото. Тъй като нямам магазин за месо наблизо, искам да купувам по-големи количества от някой от препоръчаните вече в темата и да замразявам. Въпросът ми е - как се замразява, колко време може да стои замразеното месо, става ли да се замрази в камера на хладилник, че нямам фризер.

Иначе по темата - колбаси и кайма купувам на Тандем, пилешко на Дюк, за други меса както казах нямам магазин и купувам от време на време каквото има във някоя верига.
Виж целия пост
# 89
Аз имам малко страничен въпрос за месото. Тъй като нямам магазин за месо наблизо, искам да купувам по-големи количества от някой от препоръчаните вече в темата и да замразявам. Въпросът ми е - как се замразява, колко време може да стои замразеното месо, става ли да се замрази в камера на хладилник, че нямам фризер.

Иначе по темата - колбаси и кайма купувам на Тандем, пилешко на Дюк, за други меса както казах нямам магазин и купувам от време на време каквото има във някоя верига.
При положение ,че има винаги прясно месо  не виждам смисъл от замразяване.
Виж целия пост
# 90
Ами не знам колко е прясно. Купувам от Фантастико, а то няма добра слава. Затова имам желание да си купувам качествено от месарница и да си замразявам.
Виж целия пост
# 91
Месо купувам рядко, но предимно от "Едрина" или домашно.Колбаси много рядко взимам.Тези дето ми харесват са:"Старият месар", шунковия от Лидл(дето е по 300 гр. разфасовката) и когато ми е на път на Красно Село на пазара има магазинче за подправки в което продават малотрайни колбаси доста наподобяващи едновремешните, и домашни също взимам луканки или суджуци.
Виж целия пост
# 92
Откакто открих колбасите на "Житница" - други не съм вземала. Вкъщи обичат много пастет. Вземам понякога на Компас-вкусен е. 😊
Виж целия пост
# 93
Здравейте група! Много хубава тема сте започнали тук, искам и аз да споделя моите наблюдения. Напоследък мъжът ми започна да ме кара постоянно да му правя месо и дълго време изпробвах всякакви продукти на всякакви фирми. Е останах очаровано от магазина, който отвориха в София, кв. Банишора. Фирмата е Мони Мес и продуктите им са много хубави. Дори взех, за да опитаме и от колбасите, тях по принцип ги избягвам, но прочетох на състава и нямат МОМ (механично обработено месо). Реших да проуча малко повече фирмата и се оказа, че те си имат свинеферма, където си отглеждат животните.
Хубав ден от мен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия