Веганството - да споделим опит (7)

  • 47 735
  • 745
# 630
Точно днес ми пристигнаха маслиновите листа от сайта, който е дала Вери. От там си взех и канела на пръчици, небет шекер. Намислила съм да правя една рецепта от китайската медицина за канелена ракия, която се пие при болки по време на менструация и при чувство на студ.

Болките по време на менструация си ги излекувах с пиене на топла (почти гореща) вода сутрин на гладно. Дори след като спрях да пия водата, продължи да не ме боли...

Небет шекер от захар ли се прави? Защо се смята, че лекува гърло и така ли е?
Виж целия пост
# 631
Дора, не знам какво да те посъветвам за дехидраторите поради простата причина, че не са минали много през ръцете ми.

От нашия сме много доволни- Ескалибур.
Този, който продават в България в Метро хората май не могат да му хванат температурата, която поддържа.
Този от Зоя- аз не съм фен на неща all in one.

Трябва да се гледа дали има терморегулатор и вентилатор най-вече.
Дали фурна вместо дехидратор- ако няма да се ползва много често сушилника, тогава не си заслужава покупката му. А и ако фурната поддържа ниски Т - 42-45 градуса...


Тук сме разисквали и дехидраторите
Виж целия пост
# 632
Небет шекер от захар ли се прави? Защо се смята, че лекува гърло и така ли е?

Пише, че е пречистена рафинирана захар, но от какво е пречистена не знам. Наистина на много места се препоръчва при болки в гърлото и белодробни заболявания, астма, но по-скоро за профилактика.
Виж целия пост
# 633
Много добре действа отхрачващо, не само като профилактика.  Peace
Масово се използва в народната медицина.

Виж целия пост
# 634
Много сте творили в кухнята, браво! Heart Eyes

Аз пък си търся лесна рецепта за кисело зеле. Прииска ми се да направя тази година, но като порових в нета, почна да ми се отщява. То претаквания, ечемици, царевица.  ooooh!

Вери, помня, че ти беше казвала, че правите, но не намерих рецептата в сайта ви. Помагай, моля!  Hug

Преди 2-3 години ми бяха пратили една рецепта от един руски сайт, но за съжаление не съм я запазила. Помня само, че се реже зелето и се слага в голям буркан. Ако я намеря, ще я пусна. А дотогава ще се чудя какво да правя с 10-те зелки.  hahaha
Виж целия пост
# 635
Пишеш в тамошната търсачка кисело зеле и излиза. Wink

http://www.recipemagician.com/recepti/turshii-i-sladka/kiselo-zele-po-ungarski/

В нашата има ябълка и стафиди. Но може и без тях.
Дори само със сол и вода става.
Имаме и клипче, но още не сме го качили.
Виж целия пост
# 636
Аз пак да похваля и суровата туршия от карфиол от там  Simple Smile
http://www.recipemagician.com/recepti/turshii-i-sladka/surova-tu … arfiol-i-morkovi/
миналата година я правих за първи път и сега продължавам, само чилито пропуснах заради малкия.
Виж целия пост
# 637
Ние тая година се "радваме" на разнообразие от туршийки. А какви чудни пастети стават с малко накиснато и покълнало слънчогледово семе.

Вчера правих един друг пастет от една глава карфиол сварена на пара, пак слънч. семе около 1/4 ч.ч., сок на един лимон, 1 скилидка чесън, 1/3 връзка копър, сол на вкус, 1 шепа сварен нахут.
От карфиола не всичко пасирах. Може би заделих 1/4 от количеството и го намачках с вилица, за да има по-едри парченца. Когато имам в рецептата семена или ядки, не слагам допълнително мазнина.
Виж целия пост
# 638
Вери, благодаря за линка.   bouquet
 Аз минах първо през търсачката, но странно защо не ми излезе, затова питах тук.

M_Nik , жалко, че не съм я видяла по- рано тази рецепта и направих карфиола и морковите на стандартната царска туршия. Куркумата е чудесна идея. Сигурно ще направя една проба. Laughing

Обаче така приготвени туршиите и зелето май стават само за бърза консумация  newsm78, тоест не могат да се съхранят за зимните месеци, което си е важен казус. Аз предпочитам да използвам сезонните зеленчуци, а не зимата да завися от холандския внос.
Виж целия пост
# 639
Много добре действа отхрачващо, не само като профилактика.  Peace
Масово се използва в народната медицина.


Небет шекер от захар ли се прави? Защо се смята, че лекува гърло и така ли е?

Пише, че е пречистена рафинирана захар, но от какво е пречистена не знам. Наистина на много места се препоръчва при болки в гърлото и белодробни заболявания, астма, но по-скоро за профилактика.

Питам, защото хлапето опита веднъж преди няколко дни и оттогава постоянно си иска, аз и обяснявам, че се смуче, когато те боли гърлото и тя твърди, че я боли. Едва успявам да я огранича. Имате ли идея с какво да го заменя? Мислех да купя кафява захар на кристали, но май ми трябва някаква друга стратегия. Как да я откажа от това? Или да и давам - може организмът и да има нужда?
Виж целия пост
# 640
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала в темичката, но пък ви чета най-редовно! Grinning
Видях че има запитване за бързо приготвяне на кисело зеле в буркан. Ето и линк към моята рецепта:
http://desilifestyle.net/2011/01/%d0%ba%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bb% … 0%b5%d0%bb%d0%b5/
Виж целия пост
# 641
Обаче така приготвени туршиите и зелето май стават само за бърза консумация  newsm78, тоест не могат да се съхранят за зимните месеци, което си е важен казус. Аз предпочитам да използвам сезонните зеленчуци, а не зимата да завися от холандския внос.
Не писах по-рано, защото не бях много сигурна.
По принцип ние не правим цял бидон както преди години сме залагали зеле за през зимата. Помня тогава, че и баба ми и майка ми не са слагали нищо за пресичане на ферментацията- натриев бензоат или аспирин. Беше достатъчно да се сложи в началото на ноември, да се държи на студено (тераса или мазе). Изкарвало е до началото на март и то пак си зависеше от времето.

Говорих и със свекърва ми, питах я тя как е процедирала. По същия начин- без пресичане на ферментацията и съхраняване на студено. Аз и не знам какво ще остане от полезните бактерии с този процес.

Царевица сме ползвали при подготовката за кисело зеле. Тя също.

Сега ние правим малки количества и след известно време (зависи от температурите) прибираме в хладилника. С царевица не сме правили кисело зеле.
Виж целия пост
# 642
  take a smile, благодаря за поздравите  Grinning
   Наминавам да ви представя едно от любмите ми катусови плодчета. Сезона му при нас е към края си,много вкусен плод,не знам как се казва на български newsm78
http://www.google.com/search?hl=en&sugexp=ppwl&cp=5& … p;sa=N&tab=wi
Виж целия пост
# 643
Питахая - dragon fruit.
И ние го харесваме.

  take a smile, благодаря за поздравите  Grinning
 
Извини ме, че съм пропуснала.  Hug
Да е жив и здрав сина ти!   bouquet
Зло да го забрави и само хубави неща да му се случват! Simple Smile
Виж целия пост
# 644
Ако желаете нещо любопитно и добре обобщено да прочетете, моля спрете се на пост №17 от коментарите http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2011/08/26/1145531_ … _bg_mamma_sushto/
 Joy
Да се оплача, в Дриймхаус продължавам да преяждам. Имаше поне 4 семейства с  деца вчера, да не би  някой от вас да е бил там?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия