Въпрос за тункваните вафли ?

  • 2 693
  • 19
Някой има ли идея как се тункват ?  Grinning
Виж целия пост
# 1
не става ли въпрос за обикновено потапяне?
Виж целия пост
# 2
Някой има ли идея как се тункват ?  Grinning

време беше, а мен друго ме интересува, как се слагат парченцата шоколад в бисквитите?
Виж целия пост
# 3
не става ли въпрос за обикновено потапяне?
Хмм, интересно. Ами вафла Морени или Боровец, Троя или другите там тункнати ли са или не са тогава ?  newsm78  Grinning . Защото вафла на която пише, че е тункната ( а тя явно е, щом пише ) ми е много гадна на вкус, в сравнение с тази на която не пише. Оф, отплеснах се. В смисъл, че не ми се вижда да е просто потапяне, то целия вкус е друг. А бе както е да е. А, да питам: сладкари, къде сте
Виж целия пост
# 4
Цитат
сладкари, къде сте

ТУК съм засичала от време на време
Виж целия пост
# 5
Цитат
сладкари, къде сте

ТУК съм засичала от време на време
Joy Joy Joy hahaha Grinning Grinning
Виж целия пост
# 6
Та значи: силно заинтересована от темата написах в ГуГъЛа "тунквани вафли" и ето какво ми даде ...Заводът произвежда и различни асортименти тунквани / покрити с шоколадова глазура вафли: и тук имената им...
а другите са обикновени, за тях знам...
ех, добре че има интернет, за да разбера неща, върху които даже не съм се замисляла Mr. Green
Толкова години гризкам (и не само аз) прословутите тунквани вафли и чак сега се замислих за тях newsm78 Joy
Виж целия пост
# 7
Е, значи открихме Америка. И защо не напишат така по вафлите, т.е че са покрити с глазура, ами тунквани. Звучи ми едно никакво и сухо. Все едно по телевизията интервюиран да не каже на журналиста: "Благодаря Ви за интересния въпрос!", а: "Въпросът Ви е сложно индеферентен и е базиран на солидна фундаменталност". Е, нещо подобно де. ...  Grinning
Виж целия пост
# 8
Ще цитирам от един учебник, после ще добавя още.
... В зависимот от външното оформяне вафлите са нетунквани и тунквани. Тункваните са цялостно или частично потопени  в шоколадов, какаов или млечно - какаов кувертюр. При някоъ видове вафли към кувертюра се прибавят печени ядки.
..В зависимост от състава на пълнежа нетункваните вафли са с маслен, пралинов, солен или комбиниран, а тункваните вафли  -  с пралинов, комбиниран, локумен и маслено-фонданов пълнеж...
Мням.
Виж целия пост
# 9
А сега да ни обясниш за пралинов и маслено-фонданов пълнеж...
  chef
Шегувам се, бе Joy

И благодаря smile3501
Виж целия пост
# 10
ех, все пак значи потопени... Simple Smile
как хубаво и вкусно си го цитирала, Небесна Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Щом сте послушни, сега ще ви поднеса и това:

Вафлените кори се формуват и изпичат в специални железни форми, наречени вафлени клещи...  Laughing

Пралиновите пълнежи се приготвят от изпечени маслосъдържащи ядки ( бадемови, лешникови, орехови, фъстъчени и др.). Най-доброкачествен пралинов пълнеж се получава от бадемови ядки. При производството на пълнежи за вафли най-често се употребяват фъстъчени ядки, сусамово или слънчогледово семе, втвърдено мясло, захар-пудра и есенции. Към пралиновата маса се добавят и различни вкусови добавки (какаов прах, шоколад, кафе, плодово брашно, мляко, краве масло и др.)...
Доброкачествените вафли трябва да бъдат с правилна форма, постоянна за всеки асортимент. Повърхността им да е с ясно изразен орнамент на кората, без петна, повреди от счупване, с равен отрез, без протичания на пълнежа. Повърхността на тункваните вафли трябва да е ясно очернтана, без повреди и пукнатини...


Тунквани бисквити
: покрити са изцяло или частично с шоколадов, ккаов или млечно-какаов кувертюр. Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

Локумът
е захарно-нишестен продукт, получен чрез сваряване на захарен или захарно-глюкозен сироп и нишесте, със или без добавки. Най-доброкачествен локум се получава от пшенично нишесте,  което образува здраво желе.

Шоколадови бонбони
... Малей, хващам се за сърцето и ми се вие свят вече, удавям се в собствените си лиги... Прощавайте.  Crazy
Виж целия пост
# 12
Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

преди да си се удавила, би ли споделила повече за полюозността?
Виж целия пост
# 13
Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

преди да си се удавила, би ли споделила повече за полюозността?
Ох какво си навлякох на главата с тези вафли  doh smile3555
Виж целия пост
# 14
 Embarassed Порьозност съм имала предвид, извинявам се (от лигите ми се наквасила клавиатурата).  Коефициент на водопоглъщане трябва да означава най-точно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия