За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 458
  • 767
# 60
моля за рецепта за спагети на фурна, обаче сосът да не изисква задушаване или някаква друга предварителна топлинна обработка, освен самото запичане във фурната.
и още дин въпрос - ако правя едновременно във фурната на 2 нива и яденето и десерта, дали ще се отрази на вкуса на храната смесването на ароматите?
Виж целия пост
# 61
Отряда за бързо реагиране (както каза някой по-рано и бе прав Grinning ) здравейте! От половин час ровя за една бисквитена торта с натрошени бисквити, които се слагаха в горещо мляко, смесено с масло и шоколад...

Сещам се за тези двете:

БИСКВИТЕНА ТОРТА  КАРЧИТА/ FRESA

ТРИЦВЕТНА БИСКВИТЕНА ТОРТА от bubolinkata
Виж целия пост
# 62
Ще готвя пилешки дробчета и два свински бъбрека  Rolling Eyes Трябва ли да се накисват в нещо специално и след това как да ги приготвя вкусно?
Виж целия пост
# 63
дробчетата не, пържи, панирай, печи каквото искаш, но бъбреците срежи на две по дължината, почисти белиже жилки и сложи да изкиснеш в прясно мляко, сода за хляб, оцет, лук.... около час поне.
Виж целия пост
# 64
лабрекс, първата! Благодаря ти много Hug
Виж целия пост
# 65
Здравейте, мили мами
Днес купих един червен хайвер, но пише, че е изкуствен, та искам да питам как да го ям - да го разбивам или не, и на фирия намазан, или....извинявам се за невежеството...
Виж целия пост
# 66
Питах и в темата за машини за хляб, но нямам отговор, а ми е спешно ....

Преди печенето ли трябва да се поръси козунакът със захар? или след последното размесване, преди втасването /за да не спадне при отварянето на капака/? Ще го правя изцяло в машината.
Виж целия пост
# 67
СЪс сигурност преди печенето. Ако ще печеш в машината - след последното месене, за да остане отгоре, а да не се омеси  Peace И смятам, че преди втасването, точно за да не спадне.

Аз обаче не съм пекла в машината и не съм сигурна какво се случва ако полепне захар по кофата - може би нищо, но все пак някой да каже, ако е правил.
Виж целия пост
# 68
СЪс сигурност преди печенето. Ако ще печеш в машината - след последното месене, за да остане отгоре, а да не се омеси  Peace
Да, захарта ще остане отгоре, ама мисълта ми е след като е втасал ли или след като е приключила и с последното месене машината и още не е втасал още?
Да не спадне ако отворя капака на машината?
Виж целия пост
# 69
Питах и в темата за машини за хляб, но нямам отговор, а ми е спешно ....

Преди печенето ли трябва да се поръси козунакът със захар? или след последното размесване, преди втасването /за да не спадне при отварянето на капака/? Ще го правя изцяло в машината.
след като си усукала и сплела козунака (ако го правиш де) мажеш и поръсваш със захар и го оставяш да втаса .
Виж целия пост
# 70
СЪс сигурност преди печенето. Ако ще печеш в машината - след последното месене, за да остане отгоре, а да не се омеси  Peace
Да, захарта ще остане отгоре, ама мисълта ми е след като е втасал ли или след като е приключила и с последното месене машината и още не е втасал още?
Да не спадне ако отворя капака на машината?


Редактирах се по-горе Simple Smile Да, веднага след като спре да месеи, за да не отваряш повече капака.
Виж целия пост
# 71
Здравейте, мили мами
Днес купих един червен хайвер, но пише, че е изкуствен, та искам да питам как да го ям - да го разбивам или не, и на фирия намазан, или....извинявам се за невежеството...
Виж целия пост
# 72
Можели да ми дадете изпитана рецепта за грис халва?  bouquet
Виж целия пост
# 73
Можели да ми дадете изпитана рецепта за грис халва?  bouquet

desi_aia,  виж рецептата на мах мама, по нея я правя, като добавям ядки, стафиди, сушени плодове, ванилия, дори като торта я оформям, има снимка в темата. Прегледай темичката, има хубави рецепти с грис! Peace
Виж целия пост
# 74
Labrex,много ти брагодаря за бързия отговор Hug.Ще я пробвам по твооя начин,ядките и стафидите накисваш ли ги предварително?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия