За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 535
  • 767
# 660
Имам голямо количество орехи/изчистени/ Как да ги съхраня за да не гранясат?

И аз имам такъв "проблем", засега съм ги сложила в пликове и в хладилника, на последната решетка, но ми заемат място. А не си струва да ги разваля....... newsm78
Виж целия пост
# 661
Имам голямо количество орехи/изчистени/ Как да ги съхраня за да не гранясат?

И аз имам такъв "проблем", засега съм ги сложила в пликове и в хладилника, на последната решетка, но ми заемат място. А не си струва да ги разваля....... newsm78
Ще чакаме някой да се включи със съвет.
Виж целия пост
# 662
Орехите ги държа във фризера.
Виж целия пост
# 663
Аз в хладилника, в отделението за плодове. Може и на друго хладно място.
Виж целия пост
# 664
Орехите ги държа във фризера.
А после като ги извадиш влажни ли са? Не искам да ги слагам в сладкиши, искам така да ги ядат децата. И за това се притеснявам  че във фризера ще се навлажнят.
Виж целия пост
# 665
Аз имам изчистени орехи в пликове в хладилника, нищо им няма.
Виж целия пост
# 666
Здравейте.  Търся една индийска подправка  Asafoetida Powder - Hing - Vandevi

Ето как изглежда



Ето линк за повече информация

http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/Indian-Food-Vandevi-Asaf … -Powder-Hing.html

Някой знае ли от къде мога да си я купя?
Виж целия пост
# 667
Имам голямо количество орехи/изчистени/ Как да ги съхраня за да не гранясат?

И аз имам такъв "проблем", засега съм ги сложила в пликове и в хладилника, на последната решетка, но ми заемат място. А не си струва да ги разваля....... newsm78
Ще чакаме някой да се включи със съвет.
Пращат се на Пепи от форума  Laughing
Виж целия пост
# 668
Орехите ги държа във фризера.
А после като ги извадиш влажни ли са? Не искам да ги слагам в сладкиши, искам така да ги ядат децата. И за това се притеснявам  че във фризера ще се навлажнят.
Вадя ги вечер от фризера и ги вадя от опаковката им, до следващата вечер са си съвсем като пресни. Поне по нашите критерии не са влажни. МОже да опиташ с малко количество, за един ден замръзват и за същото време се размръзват  Simple Smile
Виж целия пост
# 669
бамбарадамбара   Hug То не че във фризера имам повече място, отколкото в хладилника. Whistling
Виж целия пост
# 670
За орехите настрани от майтапа да ми ги пращате на мене, татко процедираше така - слагаше ги в хартиени пликове и плътно ги затваряше. На нас като ни се прияде само отваряхме и си вземахме  Peace
Виж целия пост
# 671
Имам голямо количество орехи/изчистени/ Как да ги съхраня за да не гранясат?

И аз имам такъв "проблем", засега съм ги сложила в пликове и в хладилника, на последната решетка, но ми заемат място. А не си струва да ги разваля....... newsm78
Ще чакаме някой да се включи със съвет.
Ей мЪ на ....
Орехи с начукани ядки се съхраняват в ЦЕЛОФАНОВ (не найлонов!!!) плик в хладилника...Аз имам още от миналата година - не са мръднали!!! Не поемат миризма от хладилника и са като току-що счукани.
Виж целия пост
# 672
За ей тази рецепта на лабрекс МУТАКИ (кифлички) С ОРЕХОВА ПЛЪНКА колко брашно е нужно. Хич ме няма при описанията "колкото поеме за еди какво си тесто"  Embarassed
Виж целия пост
# 673
За ей тази рецепта на лабрекс МУТАКИ (кифлички) С ОРЕХОВА ПЛЪНКА колко брашно е нужно. Хич ме няма при описанията "колкото поеме за еди какво си тесто"  Embarassed

Чарита, в купа слагам млякото, размекнатото масло, содата, солта и коняка и разбивам с тел, да стане еднородна смес. После хващам кутията с брашно, сипвам и бъркам с вилица, докато стане трудно да се бърка. Ръся плота с брашно, изсипвам тестото на него, започвам да меся и си досипвам по малко брашно, докато усетя, че се е получила нужната консистенция, т.е. средно меко, не трябва да е твърдо. Усеща се с ръка, еластично тесто се получава. Може би 2,5-3 чаши брашно приблизително, но малко наизуст го пиша, това за половин доза, че обикновено толкова правя. Ако решиш да ги правиш, не го слагай наведнъж всичкото. Освен като ги правя следващия път да премеря и да допълня в рецептата. Peace
Виж целия пост
# 674
Благодаря, лабрекс. Този ориентир ще ми свърши работа, ще знам приблизително, за да не действам съвсем на сляпо. Половин доза е описаното в рецептата или имаш предвид с 250 гр сметана и т.н.? Защото и на мен ми се вижда, че с 500 гр сметана и 300 гр масло ще излезе доста голямо количество.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия