За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 457
  • 767
# 15
Има ли някакъв сладкиш с ябълки, яйца, олио..не трябва да съдържа ядки и млечни продукти. Hug

По рецепта на Бъни

Сладкишът на Лео, правила съм го с олио вместо краве масло, не поради някакви причини, а по липса на последното, бяхме в една вила. Стана си разкошен! Peace

Този също, пак може да се замени маслото.

Бързо ябълково руло

ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ
Виж целия пост
# 16
Благодаря за рецептите!   bouquet
Виж целия пост
# 17
Здравейте!

Много искам да опитам да си направя  шоколадово суфле без брашно по тази рецепта http://trydiani.blogspot.com/2011/06/blog-post_03.html

Проблема идва от там, че печката ми е на степени. На 2 степен е 200 градуса, но няма как да я направя на 180 (както пише в рецептата, че трябва).

Знам, че суфлетата са много трудни за приготвяне и предполагам, че ако го оставя на 200 градуса да се пече, няма да се получи. Вие как мислите?

Виж целия пост
# 18
защо понякога,като правя крем карамел,се получава като пресечен,на трески,а не е гладък
в кое греша,температура,съотношение...?
Виж целия пост
# 19
защо понякога,като правя крем карамел,се получава като пресечен,на трески,а не е гладък
в кое греша,температура,съотношение...?
може да бъде и двете.
Виж целия пост
# 20
защо понякога,като правя крем карамел,се получава като пресечен,на трески,а не е гладък
в кое греша,температура,съотношение...?

от печенето е. Трябва да го сложиш в студена вода и да не позволяваш водата в тавата да не завира. Дори ако е дълбока, прибавяй по малко студена, да се охлажда.
Както и наливането на врялото мляко към яйчната смес - трябва да бъркаш бързо, да не ги пресечеш яйцата.
Съотношението не пречи, правила съм крем карамел с литър мляко и 5 яйца; друг път с 10 пак на литър мляко  Peace
Виж целия пост
# 21
искам да попитам как правилно се сиропира блат,така че да е равномерно напоен навсякъде и да не е препоен,че да се разчупва Wink
Виж целия пост
# 22
                               Към  корпуса за бързо реагиране   wavey wavey wavey

ЕГН-то ми прави проблеми напоследък, та моля за следното:

Как се вареше царевица с кочана  в МВ. Спомням си че се слагаше по 1 бр.както е с листата......и от там нататък......бЕЕЕЕло поле...... tooth tooth tooth
Мислех си че Мариета е майсторката, досега и рових в блога, ама не откривам нииииищоооо..... ooooh! newsm78

Разчитам на вас девойки     newsm47
Виж целия пост
# 23
Не съм мариета, но бях получавала лс за подобно варене

цитирам ЛС  което получих за царевицата

."..за царевичката.
Вземаш 2 кочана , както са си с обвивките...слагаш ги в чиния и покриваш с капака.Никаква вода , нищо. Въртиш 7-8 минути...аз за по - сигурно 9 , ама сега и 8...Не трябва да са големи , за да се затвори капака...Ми...това е..."
Виж целия пост
# 24
Не съм мариета, но бях получавала лс за подобно варене

цитирам ЛС  което получих за царевицата

."..за царевичката.
Вземаш 2 кочана , както са си с обвивките...слагаш ги в чиния и покриваш с капака.Никаква вода , нищо. Въртиш 7-8 минути...аз за по - сигурно 9 , ама сега и 8...Не трябва да са големи , за да се затвори капака...Ми...това е..."

marabu, слънчице, БЛАГОДАРЯ ТИ!    newsm51
Виж целия пост
# 25
Може ли рецепта за майонеза с яйца, н без да се сипва олиото бавно. И да е сигурна.   bouquet
Аз слагам на един жълтък, една кафена чашка олио, малко сол и малко лим.сок/може лим. к-на на върха на ножа/ във висок и тесен съд. И разбивам с пасатора като го потапям до дъното и бааавно изтеглям нагоре. Винаги се получава, грешка не съм имала!
Виж целия пост
# 26
Записвам се да не изпусна нещо   chef.
Виж целия пост
# 27
Може ли рецепта за майонеза с яйца, н без да се сипва олиото бавно. И да е сигурна.   bouquet
Аз слагам на един жълтък, една кафена чашка олио, малко сол и малко лим.сок/може лим. к-на на върха на ножа/ във висок и тесен съд. И разбивам с пасатора като го потапям до дъното и бааавно изтеглям нагоре. Винаги се получава, грешка не съм имала!
И с една чаена лъжичка горчица и щипка черен пипер става супер.
Виж целия пост
# 28
Дайте идея как да употребя това бяло сладко,

Виж целия пост
# 29
Чарита, благодаря за отговора на въпроса ми в предната тема!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия