ПРОДУКТИ:
около 1кг.-зелен фасул
свински ребра
6-домата настъргани или от буркан
2-моркова нарязани на шайби
1голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
7-8-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
две три лъжици брашно,
1/2 връзка магданоз на ситно
олио
Приготвяне
Изчистваме и нарязваме зеленият фасул.
Прибавяме кромида,чесъна,и всички останали продукти без ребрата.
Хубаво объркваме всичко.
Ребрата ги осоляваме малко чер пипер поръсваме и леко го топим в брашното.
В глиненото гърне на дъното поливаме много малко олио и редим ребрата.
Изсипваме сместа от другите продукти отгоре и заливаме с вода да НЕ покрива фасула .
Слагаме в СТУДЕНА ФУРНА и тогава включваме на 220 градуса.
Така печем в фурната около 1час след като заври.
Това е простичка и много вкусна манджичка която семейството ми много хареса ,въпреки че не обичат много зеленият фасул.