Содена питка

  • 6 819
  • 20
# 15
Мдааа, след като я правите с мляко и яца, определено няма смисъл да е содена:) С мая става значително по- хубава:)
Аз обикновено държа да е постна, но пък и постя. Е не 40 дни, ама поне 2 седмици. Тази година откарах само 1 защото ме хвана шубе заради кърменето.
Виж целия пост
# 16
Аз содената си я правя не само около Коледа и я правя с мляко:

1 ч.ч. кисело мляко, в него разбърквам 1 равна чаена лъжичка сода (моите чаени са доста плитки)-ако е повече содата мирише и е жълта питката, затова внимавам със содата
1 ч.л. сол и
брашно за не много тесто
Омесвам хубаво, бия топката тесто в масата 30 пъти и веднага слагам да се пече като набождам на няколко места тестото с вилица, за да не бухва много.
Виж целия пост
# 17
Имам въпрос към майсторките на содени питки Flutter
Каква може да е причната, че содената питка става като подметка? Тази година не правих, че бях на работа, купих готово тесто, но бях решила ако ми остане време да я правя с мая. Явно преди години съм направила за Бъдни вечер хубава бухнала содена питка защото мъжо сега само ме тормози всяка година, че иска същата, а тя не става и това си е Close
Та къде греша се чудя, содата ли ми е стара или какво. Аз я правя с кисело мляко, но без яйце. Приемам идеи всякакви Hug
Виж целия пост
# 18
Аз я правих по рецептата на tedi_b и стана страхотно вкусна. Точно питката, която баба едно време месеше.

Моята содена питка:

Слагам в купа две шепи брашно и правя кладенче в средата. Слагам 1 равна сл сол, 1 сл оцет и 1 сл олио.
В една кофичка кисело мляко слагам 1 чл сода за хляб и бъркам докато шупне.
Прибавям киселото мляко в купата и замесвам меко тесто - мама ме е учила, че тестото на пипане трябва да е меко като меката част на ухото.
Оформям питката, замушвам късметите и пека в загрята фурна.
Успех  Grinning

Не бухва особено, но на вкус е много хубава. Ето я :

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=292928
Виж целия пост
# 19
Ние си я обичаме да не е бухнала Simple Smile, важното е ,да е х убава отвътре,въобще даже не я оставям да втасва-затова е прясна.Иначе и аз я правя без яйце и вкусът й е много готин.
Виж целия пост
# 20
да се отчета с първия ми опит  Wink
на вкус страхотна Heart Eyes
на вид ...  Rolling Eyes мама мия олелия  ooooh! хич ме няма  Laughing

без да втаса, направо я бухнах в фурната, с две яйца  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия