Да ви прошепна: Лесна, бърза и оригинална на вкус торта (без печене)

  • 3 695
  • 16
Дано не повторя някой, но мисля, че още не се появявала във форума тази рецепта.
Продукти:
1 пак. готови блотове за торта
2 кофички заквасена сметана (от малките)
1 чаена чаша пудра захар (за тези, които обичат по-сладичко дозата е чаша и половина)
Сметаната и захарта се бие с миксер около 3-4 мин. Мажат се блатовете, този който е най-отгоре - също. Украсата е пожелание. Аз настъргвам отгоре бял шоколад. Тортата престоява 4 часа и е готова за консумация.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 1
Извинявай, ама това ми звучи доста постно и обикновено Confused - готови блатове, намазани със сметана...  Rolling Eyes
Това си е мое мнение, де. Ти да не ми се обидиш...
Виж целия пост
# 2
Постно ли? Заквасената сметана е с доста голям % масленост, а и вкусът й е доста по-различен от този на сладкарската. А за обикновенното - да, такава е, аз и за това си я харесвам. Но не се обиждам, защото всеки има различен вкус и е нормално не всеки да я харесва.
Виж целия пост
# 3
Супер идея! newsm10 Благодаря - непременно ще я пробвам, и без това вече ми е писнал вкуса на сладкарската сметана  Grinning
Виж целия пост
# 4
Аз също правя такава торта като бързам. Но сиропирам блатовете с компот от кайсий или ананас, и редя плодовете от компота между блатовете и сметаната. Отгоре разбирасе се украсява. Става много вкусно и леко от плодовете и заквасената сметана .Сладкарската е някак по-тежка.
Виж целия пост
# 5
Изобщо не е толкова висок процента масленост,за сведение-20 %. Истинската сметана е с 30,45 и 60 % масленост. Wink
А иначе и аз правя подобна торта и е страшно вкусна, но блатовете ми са от обикновен пандишпан с 1 чаша орехи вътре.Кремът е същия, а и блатовете са сиропирани със захарен сирооп,не компот,за да няма странични привкуси на плодове. Сигурно и с готовите блатове е хубава,но аз ги мразя откакто бях бременна, нещо ми стана гадно от тях и повече не съм вкусила,но всеки си има различен вкус.Особено бременните. Embarassed
Виж целия пост
# 6
Аз също правя такава торта като бързам. Но сиропирам блатовете с компот от кайсий или ананас, и редя плодовете от компота между блатовете и сметаната. Отгоре разбирасе се украсява. Става много вкусно и леко от плодовете и заквасената сметана .Сладкарската е някак по-тежка.
   Ти всъщност правиш шарлота, но без бишкоти.  Със сметана, вместо млечен крем и сметана.Simple Smile) Интересно звучи и ще го пробвам:-))  Фантазиите са много:-))
Сафо, извинявай за спам-а и благодаря за рецептата:-))
Виж целия пост
# 7
Изобщо не е толкова висок процента масленост,за сведение-20 %. Истинската сметана е с 30,45 и 60 % масленост. Wink
А иначе и аз правя подобна торта и е страшно вкусна, но блатовете ми са от обикновен пандишпан с 1 чаша орехи вътре.Кремът е същия, а и блатовете са сиропирани със захарен сирооп,не компот,за да няма странични привкуси на плодове. Сигурно и с готовите блатове е хубава,но аз ги мразя откакто бях бременна, нещо ми стана гадно от тях и повече не съм вкусила,но всеки си има различен вкус.Особено бременните. Embarassed

djemma, на Данон заквасената сметана е с 30% масленост- за сведение  Laughing
Виж целия пост
# 8
Аз нямах предвид, че е с нисък процент масленост, като казах, че е постна - използвам тази дума за обикновена, проста.
Но, виждам, че се харесва рецептата, така, че се извинявам, за дето я нарекох така. Wink
Виж целия пост
# 9
и на мен ми се струва доста ПОСТНА

ако блатовете са сиропирани със захарен сироп или компот, с кафе или нещо друго І да...

Но само Блатове и заквасена сметана? за мен е странно и обикновено...

Иначе обичам този тип бърза торта със заквасена сметана, но с плодове, сироп, кафе, крокан... или някакво подобно допълнение
Виж целия пост
# 10
Готовите блатове не се сиропират, защото като престоят 1 ден и стават кашави (поне при мен така се получава), ако са домашно приготвени е даже задължително малко да се сиропират. А за плодовете, крокана и всичко останало - може да слагате всичко, което обичате. Аз написах основните продукти и смея да твърдя, че дори само с тях има превъзходен вкус.
Виж целия пост
# 11
Ако към вече разбития крем се добавят,за 2 коф.сметана-4 броя натрошени обикновени вафли(но да са с течен шоколад),ще се получи интерес вкус.Опитайте!
Виж целия пост
# 12
....тортата знам, че става изключително вкусна защото съм я правила, но аз сиропирам блатовете със захарен сироп, в който слагам есенция /бадемова/, след това върху блатовете слагам карамелизирана захар, редя и парченца смокини. След като намажа последният блат със сметанка поръсвам натрошени орехчета!
Виж целия пост
# 13
и на мен ми се струва доста ПОСТНА
Подкрепям, прекалено обикновена торта. Не че съм голяма претенция, ама точно тия пандишпанено-сметанови торти не са ми по вкуса. И понеже всяка сладкарница наоколо предлага само такива, като освен по имената се различават само по някой и друг плод или орех вътре, предпочитам най-елементарна бисквитена тортичка с млечен крем. Въпрос на вкус. И без да искам да обидя Сафо, не виждам нищо оригинално в дадената рецепта. Извинявай, скъпа, това си е мое мнение. Може би защото мразя полуфабрикатите, знам ли  newsm78
Виж целия пост
# 14
и на мен ми се струва доста ПОСТНА
.....И понеже всяка сладкарница наоколо предлага само такива, като освен по имената се различават само по някой и друг плод или орех вътре, ......  newsm78

    Миличка, според мен тортите, които продават във всички сладкарници са със сладка сметана, а тук вкусотията идва от това, че сметаната е заквасена, накиселява малко и колкото и да съм претенциозна на ядене, еле пък на сладки работи /имам и сладкарница, така че доста отсявам рецепти и мнения/, тортата наистина е страхотна.
Виж целия пост
# 15
anomalia,
Писах, че тортата е оригинална на вкус заради заквасената сметана, а не по начина на правене. И съм я написала с една-единствена цел - не да ви задължавам да я правите, а когато на някой му писне от обикновенните торти (ДЕТО ГИ ПРЕДЛАГАТ ВЪВ ВСЯКА СЛАДКАРНИЦА) да направи нещо по-различно.
Виж целия пост
# 16
Ееее, ама вие много навътре го взехте май  Rolling Eyes Аз по принцип си използвам само заквасена сметана, щото имам резерви относно произхода на сладкарската, така че отлично знам вкуса на торта със заквасена сметана. И не мисля, че разликата е от земята до небето. Та, мила Сафо, както вече писах, не съм искала да те обидя. Просто изказах мнение. Както всички форумци съм благодарна на всеки, решил да сподели рецепта и опит (иначе нямаше да го има форума, нали). И обикновено едни хареесват резултата, други - не. Какво толкова?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия