Какво пилешко месо купувате за бебетата си?

  • 7 610
  • 27
Пилешко месо на коя фирма смятате, че е най-подходящо за бебетата ни? Мисля да приготвям домашни пюрета от него. Нямам възможност за взимане от село. Има ли по-добро и по-лошо пилешко на пазара? Не ми се ще да налетим на някое, тъпкано с антибиотици.
Може би тук е момента да попитам и за пуешкото месо. При нас виждам да се предлага само на КФМ. Какво мислите за него?
Виж целия пост
# 1
Пуешко не купувам. Никола не го харесва, както и никой у дома.

Пилешко напоследък купувам на "Джиев" - птицезавода в Костинброд. Имат магазин наблизо и месото е ок. Преди това купувах от малките разфасовки охладени пилешки гърди в Била.

Виж целия пост
# 2
Купувам охладено пиле Россо (по съвет на едно мамче от форума  bouquet) - за малкия отделям бялото месо, за нас останалото.
Виж целия пост
# 3
Охладени пилешки гърди на $Градус$
Виж целия пост
# 4
НИКАКВО КУПЕНО ПИЛЕШКО!
Само домашно. Бройлерът е най-химизираното животно от всякое друго на пазара /е, американските пуйки може и да могат да го конкурират/. Такава порода "бройлер" в природата не съществува. Отглежда се при изключително екстремни условия и с много хормони и антибиотици, за да израсте бързо. Дори и за възрастни не е полезно /пък е толкоз вкусно... Sad ама това е положението

Моето мом4е е на 10 мес и засега не съм давала пилешко. Мисля, че при липса на домашно пиле за бебе би могло да се дава на Hipp, защото там със сигурност се контролира за вредни вещества.

Иначе аз имам във фризера домашна пуйка и заек - на парчета в торбички. Сварявам по една торбичка, пасирам го - и отново във фризера /слагам го на дъното на чекмеджето, за да стане с плоско и тънко и да може да се чупи лесно/
Така давам, но ми е трудно да дозирам като грамаж, но това е друга тема.
Виж целия пост
# 5
Работя във фирма за внос и търговия на суровини и добавки за хранителната индустрия.

По съвет на мениджъра, отговарящ за месното производство, най-подходящи за деца са охладените продукти на "Пилето Росо".

Охладеното е за предпочитане пред замразеното. Не става въпрос за атибиотици в месото - на всички пилета/пуйки се дават антибиотици. Просто замразеното месо се обработва с продукти, които да увеличават масата/крехкостта му. Възможно е и на охладеното да се добавя нещо, но е в по-минимални количества. Добавките са разрешени за човешка консумация, но аз съм на мнение, че колкото са по-малко, толкова по-добре.

Случва се някои производители да замразяват повторно размразено веднъж месо, което е абсолютно забранено заради развитието на болествотворни бактерии в него.

За пуешкото на КФМ нищо не мога да кажа, не съм питала. За всеки случай ще е в пъти по-добро от американските пуйки.

Пуешкото месо, тъмното, е много полезно за хемоглобина на децата - съдържа 2,4 мг желязо / 100 грама месо.
В пилешкото съотношението е такова:
Съдържанието на желязо е 1,6 мг/ 100 г тъмно месо ; и 1,2 мг желязо / 100 г светло месо.  
Виж целия пост
# 6
Тъмното се води това от бутчетата, а светлото - това от гърдите, така ли?
Виж целия пост
# 7
Най добре е наистина домашното,ще си сигурна,че няма 'подобрители' в него.Ако лично вие нямате село и достъп до домашни птици,попитай приятели или съседи.Наитина това според мен е най-добрия вариант изобщо за каквото и месо да става на дума.
Виж целия пост
# 8
Стейси,купувам Хип или Гербер или Семпер.И чакам пратка от провинцията с домашно,защото доста скъпо ми излиза купеното.Онзи ден останах приятно изненадана,когато в един магазин открих заешко.Ако не си сигурна в пилешкото,по-добре заешко и пуешко.
Виж целия пост
# 9
По съвет на мениджъра, отговарящ за месното производство, най-подходящи за деца са охладените продукти на "Пилето Росо".
Златна си, Светле!
Виж целия пост
# 10
След Free Soul, едва ли може да се добави кой знае колко, но все пак и аз да си кажа - когато ми се е налагало, съм купувала охладено пилешко месо на "Пилето Росо" и на "Градус" - и от двете нямам оплаквания. Но пък аз съм от "благословените" - баба на село гледа кокошки и през първата година не съм давала нито купено месо, нито купено яйце (друг е въпросът, че месните ми пюрета губеха конкуренцията с готовите гадости на "Ганчев", които маминото съкровище предпочиташе и се развихрях само на зеленчуковите, отново с продукти от село Sunglasses )
Виж целия пост
# 11
Охладено бон филе на Росо - наистина нямам база за сравнение т.е.домашни селски пилета, но ми се струва доста добро.
Добър апетит  chef
Виж целия пост
# 12
Охладени пилешки гърди на $Градус$

 newsm10

И аз така, и охладено бон-филе.
Виж целия пост
# 13
Я ми кажете има две фирми нали...едната е Росо, а другата е Россо
Или аз нещо се бъркам...и в крайна сметка кои пилета са хубавите?
Виж целия пост
# 14
Я ми кажете има две фирми нали...едната е Росо, а другата е Россо
Или аз нещо се бъркам...и в крайна сметка кои пилета са хубавите?
Ами аз взимам Россо - с червен етикет. От другата фирма май не ги знам. newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия