За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 588
  • 738
# 735
Някой знае ли марината за телешко месо? Бях чела някъде, нещо от сорта - бщло вино, лук, черен пипер, подправки ... но не си спомням дали имаше още съставки и мисля, че месото престояваше 24 часа  Thinking
Виж целия пост
# 736
Колко канела сложи на единия пласт, че те нали са два?
Не съм мерила. Поръсих на око. Може би някъде около 1 кафеена лъжичка.


Между другото, аз рецептата я разбрах така: от половината кори се прави едно руло, а от другата половина - второ. И така и направих. Трябвало е да се наложат двата пласта един върху друг ли?  Thinking Ще пробвам и така следващия път.
Виж целия пост
# 737
Момичета, дайте изпитана рецепта за милинки, но да има и сиренце в тях, че намерих една, но в нея няма сирене и е с мас Hug
Аз винаги слагам мас, масло и олио.В равни количества.Стават страхотни.Ето една рецепта.
ПРОДУКТИ
около 1 кг брашно
1 кубче жива мая
1 яйце
200-250 млтопло прясно мляко
200-250 млтопла вода
1 с.л.оцет
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
200-300 гсирене
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтваряме маята в топлата вода със захарта.Оставяме да престои, докато на повърхостта започне да се образува пяна. Прибавяме солта, прясното мляко, яйцето, оцета и 3-4 с.л. олио. Брашното се прибавя по малко и замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса в предварително намазнен и набрашнен съд да се увеличи 5-6 пъти.
С намазнени ръце оформяме малки топчици, който редим в предварително намазнена тава. Поръсваме ги с натрошено сирене и оставяме милинките да втасат.
Запържваме 1-2 с.л. брашно и щипка сол в сгорещено олио. Докато е горещо, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в предварително загрята фурна на 180-200 градуса и ги печем до леко зачервяване.
След като се изпекат, ги намазваме с масло и покриваме с влажна кърпа.Това е идеалната закуска през почивните дни. Поднасяме ги топли с домашен айрян.

Аз ги правя по различно.Правя си смес от мас ,масло и олио и така оформям милинките.После слагам брашно и сол в останалата смес/ от мас, масло и олио/ и  заливам милинките.Не запържвам ,така както е дадено в рецептата.

Виж целия пост
# 738
С пожелание да имате много празнично настроение в душата си, когато приготвяте новогодишната трапеза.........

НОВА   ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия