В Канада сняг се сипе на парцали, вино иmа, нека вали! - 50

  • 41 878
  • 737
# 720
Шемет, ще ходим без децата, те ще са при бабите в БГ. Повода е един концерт, на който мъжът ми иска да отиде, но решихме да отидем там за три дни и да поразгледаме малко. Та ще видим колко ще е романтично, че аз все пак се тревожа да не стане нещо с децата докато не сме там (не че има какво да става, ама майчини тревоги, каквито са ми буйни). Иначе Париж, романтика, дъжд (вероятно), Айфелова кула и т.н. звучи страхотно (особено частта "без деца")
Летим през Амстердам, но там нямаме време за разглеждане.

Аз нещо не го приемам този кленов сироп, не ми харесва и това е. Може би е до свикване...
Виж целия пост
# 721
Мамамия, вземете си билети за кулата предварително от сайта им, даже още от сега, че се разпродават за доста време напред, понеже, ако ще купувате на място - опашката е километрична. Ех, блазе ви - в Париж без деца  Mr. Green

Шемет, Камбанка, заповядайте, и аз ще ги разгледам този път, че предишните няколко пропусках, ама да видим дали ще пуснат нещо интересно Rolling Eyes
Виж целия пост
# 722
Тарилимам, там съм, аз никога не съм ходила на такива разпродажби и не знам какво има, но  току-виж съм оборудвала ученика още от сега

Шемет, колебанията са между Гърция и черноморието, но май все пак ще е на нашето море, открих дно много добре изглеждащо хотелче между Лозенец и Царево, а на Гърция ще отидем за 2 дни само около Кавала, да поразгледаме...

Мамамия, и аз завиждам за Париж, обожавам го, невероятен град и точно през пролетта...страхотно! Да си изкарате много хубаво!

Аз направих боза Laughing, стана учудващо много сполучлива, така, че ви каня на банички с боза Laughing, ако има желаещи да заповядат!
Виж целия пост
# 723
Камбанка как направи бозата?....Ти ли си направи закваската....я дай рецепта,че аз само веднъж пробвах и стана,но със закваска от боза......
Виж целия пост
# 724
Да, аз си направих закваската - препичам 2с.л. брашно, като изстине го размивам с 1 ч.ч. студена вода, добавям 1 с.л. захар, разбърквам и оставям на стайна температура като периодично разклащам буркана. За 3 дни беше готова.
 
А бозата - препичам 1 ч.ч. брашно, пак като изстине размивам със студена вода да е гладко, добавя се вода до 2.5 л. общо, 1 ч.ч. захар и се вари като се бърка непрекъснато. Като поври 5-6 мин. се маха от котлона, оставя се да се охлади и като се охлади се слага закваската. Пак се оставя на стайна температура, след 2 дни е готова, тогава се налива в бутилки и в хладилника.
Общо-взето тънкостта е в препичането на брашното - ако не е достатъчно се усеща брашнен вкус после, но пък и трябва да се внимава да не загори. Аз сега го препекох до светло към средно бежово, другият път обаче ще го препека още малко да видя как ще е на вкус.
За следващите пъти не се прави нова закваска, а се оставя от вече готовата боза.
Оригиналната рецепта беше за 5 л. вода, и по 2 ч.ч. брашно и захар, но аз намалих наполовина пропорциите.
Виж целия пост
# 725
kambanka 2304 и ние имахме подобна дилема ама също я решихме в полза на черноморието дано времето не ни изиграе лоша шега.

А за бозата отсипваш по една порция на всяка за закваска и започваме боза-производство.

mamamia направо ми е трудно да си го представя това с оставянето на децата - дано успеете да се възползвате  Hug
Виж целия пост
# 726
mamamia - Благодаря ти   bouquet. Ех Париж...Пожелавам ти приятно изкарване Laughing

kambanka2304-ммм бозичка с баничка леле мале класическа комбинация  Laughing. Аз имам един неуспешен опит да правя боза. Рецептата, която имам е с брашно от просо. Но нещо не ми се получи закваската, така и не вкисна май, хем я чаках 3 дни. Моите хора вкъщи бяха разочаровани, защото много обичат бозичка  Laughing. Задължително ще пробвам тази рецепта.

Абе момичета къде го има това хубаво време. Тука тия дни е такъв студ все едно зимата идва  newsm78
Виж целия пост
# 727
Мерси Камбанка за рецептата! Ще я пробваме бозата.....на всички момичета които ще пътуват весело прекарване,незабравими и щастливи мигове! И после да разкажете......!
Виж целия пост
# 728
TariliMom, благодаря ти, но този път и ние като простосмъртните ще се редим по опашки. Билети, когато погледнах, вече се предаваха за май месец, а ние ще сме там началото на април. Но нищо де, нека и това преживеем. Доколкото разбрах важното е да се отиде рано сутрин за да не се чака толкова много, пък може някой далавераджия да ги предлага на двойна цена пред самата кула  Wink знае ли човек

Шемет, за мен проблема с оставянето на децата е единствено да не се разболеят или да не си потрошат главите; иначе има на кой да ги оставя и да съм уж спокойна, а те не вярвам да възразят с цялото внимание, което ще получат от всички около тях.

kambanka, ти хубаво каниш на банички с боза, ама имаш ли банички?  Wink Ние ще ходим от извора да си хапнем банички с боза, че и пасти. Владко все пита какво е туй "пасти" и аз обяснявам, че е парче торта, ама друго си е да си хапне човека.  Laughing
Виж целия пост
# 729
Ние ще ходим от извора да си хапнем банички с боза, че и пасти.

Като намериш извора дай адреса (ние ще наминем да го проверим юни месец) - че нещо се оплакват от бозата в бг че не била правилната пък баш пасти не съм виждала от много отдавна ... чак ми се приядоха.
Виж целия пост
# 730
с пасти тук по Жан Талон по арабските сладкарници е пълно, редовно ги опитвам, затова съм 100 кила  Joy Joy Joy
как се работи в това време........учениците са направо размазани по чиновете.
отивам да водя Сами в парка. Sunglasses
Виж целия пост
# 731
с пасти тук по Жан Талон по арабските сладкарници е пълно, редовно ги опитвам, затова съм 100 кила  Joy Joy Joy

Стига бе жена аз говоря за старите маслени пасти в бг - тия тук са със шортенинг аз такова не ям  Naughty  Sick 
А за работата не знам ... аз съм пас ... два дена на шезлонга на терасата ми се отразиха чудесно. Още не ми е избледнял миналогодишния тен и вече трупам нов  Flutter
Виж целия пост
# 732
Шемет, леко с тена, че се хваща лесно рак на кожата (поне така се пише)

kaka_dora , моя ученик не иска да ходи на у-ще в момента, от две седмици иска да ходи "пак някъде на разходка", иска басейн и т.н., явно пролетната умора започва ..
Виж целия пост
# 733
Намират се и банички, Мамамия, щях ли да каня иначе Laughing, както казва ели-никол - това си е класика!

Шемет, какъв е този шортенинг, сега Rolling Eyes, и аз съм фен на арабските сладкарнички и баничарнички (има една около Жан-Талон, но не точно, но забравих името - уникални неща има) Сега като ги ям ще ми е гузно...ама не много Sunglasses

И пак с моя рефрен - какво ще кажете за една срещичка преди да се разпръснем лятото?
Виж целия пост
# 734

Шемет, какъв е този шортенинг, сега Rolling Eyes

Ей това е Мазнина която ползват вместо масло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия