БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

  • 22 415
  • 748
# 585
Момичета, засега върви добре захранването при бебо. Simple Smile
Искам да ви попитам какво е мнението ви за въвеждане на боровинка-пюре с ябълка около 7+ месец?
Четох статии по темата, че някои школи препоръчват въвеждането й по-рано с оглед на това, че е слаб алерген и много полезна?
Виж целия пост
# 586
Цитат
Боровинките са от друго семейство и се считат за слабоалергизиращи в повечето случаи. Това се отнася както за червените, така и за тъмните видове боровинки. Боровинките се въвеждат на 8-10 м. или 6-8 м. според различни източници. В американските схеми се предлагат в малко по-ранна възраст – имат много добър хранителен състав. От друга страна не са съвсем леки за храносмилането.

Виж целия пост
# 587
грешка ли е да започна да добавям слънчогледово олио към зеленчуковите пюрета, а не зехтин? Трябва ли да го въвеждам като нов продукт?
Виж целия пост
# 588
Май само някои от българските ставаха. Ам-ам (има ли такива?). В кухнята в Бургас даваха някакви пюрета, знам, че бурканчетата, в които бяха стават за стерилизиране. Иначе по пазарите продават и буркани и капачки.

Благодаря! Но мисълта ми беше, дали мога да ги използвам бурканчетата примерно на гербер и хип, понеже имам яки количества или да ги изхвърля  newsm78
АКО ощв някой има идеи да сподели  Hug
Виж целия пост
# 589
Виви точно нещо подобно ми трябваше за солта Peace.Благодаря ти много за информацията Hug
Чери и на теб..че даже снощи скорострелно ми отговори Peace
Днес готвих спанак с ориз и ръснах малко сол....по принцип хапвам малко соленичко  Embarassedи ми е трудно да се орионтирам колко е това 2 гр  newsm78..на една тавичка стандартна ръснах там символично да не е без хич Mr. Green.Иначе сол е хапвал в готови пюрета..но не винаги и не във всички.Не съм го държала съвсем на безсолна диета детенцето де Mr. Green
За химайската сол лично аз съм със смесени чуства относно това колко да е по полезна от трапезната.
По отношение на морската такава от поморие...морска ,йодирана ако намеря бих взела.В този ред на мисли става ли с морска сол от тази кристалната за трушии дето е да се готви като си мели newsm78.Четох някъде, че не била чиста..има се предвид от примеси от хигиенична гл точка.Трябвало да се мие пък да се суши..много трудоемко ми се вижда Rolling Eyes.Май при суровоядите го четох това Rolling Eyesне съм много сигурна.у
По отношение на боровинките-ния бяхме алергични, но боровинки дадох сравнително рано.Не сме имали проблеми с тях Peace
Виж целия пост
# 590
На каква възраст децата ви преминаха на 3 хранения? От една седмица след обяд хапва съвсем малко или...хич
Виж целия пост
# 591
На каква възраст децата ви преминаха на 3 хранения? От една седмица след обяд хапва съвсем малко или...хич
Не виждам на колко сте newsm78.Ние още сме на 4-кратно без да се броят кърменето.
Но не винаги яде следобедна..както дойде.То детето само си показва PeaceАко сме спали до късно направо на вечеря минаваме.
Виж целия пост
# 592
Ние от съвсем скоро сме на трикратно хранене с две междинни закуски. Просто започна следобяд да хапва доста по-малко и сама да си иска плодове, йогурт или чаша мляко, вместо обичайните дотогава грис, мляко с ориз, млечен крем. След това на вечеря си хапва нормално.
Виж целия пост
# 593
tuffito, тези които имаш не стават за стерилизиране.
За боровинките не помня то4но аз кога ги въведох, но мисля около годинка с пюре. Може и да бъркам. Наистина не помня. Сурови към две.Просто тогава ги прояде. С изненада обае видях в цитата от Косе Босе, 4е са трудносмилаеми.
Аз сол не давам изобщо. Взела съм хималайска, но само мъжа ми я ползва. На детето не добавям. Каквото яде от сиренето и кашкавала това е. Лятото от някой и друг боклук също. В зеленчуците си има сол и захар. Трябва да е достатъчно предвид споменатите количества.
Виж целия пост
# 594
Бъни, elfie благодаря! Явно е рано още и е нещо, което ще премине....
Виж целия пост
# 595
Поне на година и половина да е детето, рядко, в първата половина на деня  и само с истинско  какао, не с ония бози нескуик и не знам си какъв куик.
Да аз точно Нескуик имам Embarassed еми няма да го давам , само чисто мляко иначе е на 1г. и 9м. , а дали за закуска мога да предложа мляко с ориз дали е удачно
Виж целия пост
# 596
Не знам,еvi, имат разни добавки. Истиснкото какао е ок, няма да се отрови детето от нескуик, но аз не съм му фен. Да кажат другите. А мляко с ориз за закуска си е ок.
Виж целия пост
# 597
Може ли малко разяснение Rolling Eyes.
За изварата чета от тук - http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66?&show_i … %2Fjournal%2Fitem

Извара

Захранване
Подходящ, но спорен продукт по няколко причини:
- Концентрация на белтък: приема се, че има ниско съдържание на остатъчни пресечени белтъци, но има и мнения за обратното.
- Състав: възможни са други млечни примеси, ако не е спазен стриктно стандарта за производство.
- Трайност: истинската извара има максимална трайност 36 часа.
- Ако не е в състава на пюре: предлага се сирищна или кашкавалена извара, а не от пресечено прясно мляко
.[/b][/color]

Бях се засилила да правя домашна извара от пресечено прясно мляко, но май се получава къвсем друг продукт с качества по скоро като на прясното мляко по отношение структурата на белтъците.
Само на вид е като купешката извара.Качествата са съвсем други.
Може ли да ми разясните каква е разликата и коя се води лесно усноима-май суроватъчната т.е купешката Rolling Eyes
Котидж сирене какво е, като изварата ли и кога се включва за децата(по стандартната схема на захранване-аз е си напасна за нас Peace)
Виж целия пост
# 598
Котидж сиренето е свежо сирене, което стои някак на зърна: http://www.thefatlossauthority.com/fat_loss_tips/wp-content/uplo … ge-cheese-pic.jpg
Аз купувам това: http://4.bp.blogspot.com/-X2o6WU9OThg/TooC5Y6aGEI/AAAAAAAAEL8/R5 … 600/bpb902830.jpg
Има и с по-висока масленост.

От тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wZ9AfpqMq9s … ;client=firefox-a :
"Cottage cheese е продукт от пресечно сирене с мек вкус. То е отцедено, но без да се притиска, така че част от суроватката остава. Пресеченото мляко, обичкновено за измива, за да се премахне киселинността, като по този начин се получава, сладка извара (букв. пресечено сирене). То не срее и не се оцветява. Различните видове cottage cheese се правят от мляко с различна масленост, и в малки или големи количества. Cottage cheese, което е притиснато (пресовано) се превръща в hoop cheese =farmer cheese=pot cheese=queso blanco.
Хранителни стойности
Cottage cheese е с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и богато на протеини.
1 порци от 4 oz (113 g) съдържа около 120 калории, 5 g мазнини (3 g наситени), 3 g въглехидрати, и 14 g протеини. Освен това съдържа около 500 mg натрий, и 20 mg холестерол.
Производителите предлагат и ниско-маслени и обезмаслени варианти. Порция обезмаслена извара има 80 калории, 0g мазнини (0g наситени), 6 g въглехидрати, и 14g протеини. За да компенсират вкуса, който дават мазнините, нискомаслените и обезмаслените са с повече добавена захар. Произвеждат се и варианти с ниски нива на натрий, които могат да бъдат посолени за вкус."
Виж целия пост
# 599
michelangela, благодаря!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия